# #

11 Φεβ 2011

Έγινε κι αυτό: Ανακλήθηκε ο Τούρκος πρεσβευτής από τα Κατεχόμενα!ImageΑνακλήθηκε στην Άγκυρα ο Τούρκος πρέσβης στην Λευκωσία, στα πλαίσια των προσπαθειών της τουρκικής κυβέρνησης να επιβάλει δομικές αλλαγές στην.... οικονομική διαχείριση των τουρκοκυπρίων. Ο πρέσβης Καγιά Τουρκμέν που εκπροσωπεί την Τουρκία στην τουρκοκυπριακή διοίκηση ανακλήθηκε «για να γίνει καλύτερα ο συντονισμός της (οικονομικής) αναδόμησης», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε διπλωματική πηγή στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN TURK.
Από το Γραφείο Τύπου της τουρκικής πρεσβείας στην Λευκωσία έγινε γνωστό ότι ο πρέσβης που διορίσθηκε στη θέση αυτή πριν από έξι περίπου μήνες, πήρε πριν από λίγο την εντολή της ανάκλησης, και αναμένεται στη Λευκωσία η επίσημη αλληλογραφία της ανάκλησης του.
Τον ουρκμέν θα αναπληρώνει (προσωρινά) ο Πρόεδρος της Επιτροπής Βοηθείας της Τουρκικής Δημοκρατίας, κ. Χαλίλ Ιμπραχίμ Ακτσά.
Τις τελευταίες μέρες έχει εκδηλωθεί πρωτοφανής σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση της Άγκυρας και την τουρκοκυπριακή ηγεσία, με αφορμή τη συνεχιζόμενη για πολλά χρόνια η οικονομική σπατάλη του τουρκοκυπριακού τομέα.
Ο προϋπολογισμός της τουρκοκυπριακής διοίκησης εμφανίζει ελλείμματα της τάξης των 600 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία φυσικά καλείται να καλύψει η Άγκυρα, ενώ οι τουρκοκύπριοι -σε πλήρη συνεργασία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης- , αρνούνται να συμμορφωθούν στις υποδείξεις για τον περιορισμό των ελλειμμάτων.
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.