# #

11 Φεβ 2011

Ναός του Απόλλωνα στη Γαύδο & κοινωνία αθανάτων...



Μετά τη χθεσινή ανάρτηση, και με βάση μια είδηση που δημοσιεύτηκε εξαιτίας της αντίρρηση των φορέων της πολιτείας και της εκκλησίας στην ανέγερση του Ναού του Απόλλωνα στη Γαύδο, έκανα μια μικρή έρευνα και θέλησα να δω ποιοί είναι και τι προσπαθούν να πετύχουν τόσο με το Πυθαγόρειο Ινστιτούτο όσο και με την ανέγερση του Ναού, που αποτελεί μέρος των στόχων τους.
Ναός του Απόλλωνα στη Γαύδο

“Γιατί ιερό είναι το πνεύμα, η ψυχή και τα σώματα εκείνων που ενώνουν τις δυνάμεις τους και χτίζουν ένα ναό στο όνομά μου.” 
Απόλλωνας

Το έτος 2011, στη Γαύδο χτίζεται ο Νέος Αρχαίος Ναός του Θεού Απόλλωνα, ένα μέρος για να καλωσορίσουμε ξανά τους Θεούς στη Γη. Είναι ένα δυνατό σύμβολο της πρόθεσής μας να δημιουργήσουμε το αδύνατο και να κάνουμε το Όνειρό μας πραγματικότητα: τη Νέα Αθάνατη Ανθρωπότητα.

Ο Ναός του Απόλλωνα φεγγοβολεί το φως του.... από το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης στην Υδρόγειο, θυμιζοντάς μας τη γνώση και τη σοφία των Αρχαίων Ελληνικών χρόνων. Εποχές που οι άνθρωποι και οι Θεοί συνεργάζονταν. Μας δείχνει ένα τρόπο να ξεφύγουμε από τα προβλήματα και τη δυστυχία.

Κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια του χειμερινού και του καλοκαιρινού ηλιοστασίου, στις 21 Δεκεμβρίου και στις 21 Ιουνίου αντίστοιχα, ένα μυστήριο λαμβάνει χώρα στο Ναό. Προσκαλούμε εσάς, ανθρώπους και όντα στη Γη, να παρευρεθείτε εδώ μαζί μας.

Εάν είστε σε επαφή με τον Απόλλωνα, ή τους Θεούς, στα ονειρά σας ίσως, ή, απλά, νιώθετε μία έλξη για αυτό το εγχείρημα, θα χαρούμε να λάβουμε τα μηνύματά σας.

Για να χτιστεί αυτός ο Ναός του Απόλλωνα, πολλοί άνθρωποι βοηθούν υλικά και πνευματικά. Χρειάζονται πολλοί πόροι. Εάν θέλετε να υποστηρίξετε αυτό το Νέο Αρχαίο Ναό με οποιοδήποτε τρόπο, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
Να είστε καλά.
Επικοινωνία: alla@gavdos-online.com


Διαβάζοντας λοιπόν στις επίσημες σελίδες της προσπάθειας, πέρα από το κείμενο που παραθέτω βρήκα και μια πολύ όμορφη εισαγωγή στο στόχο αναζήτησης της Αθανασίας του ανθρώπου με τίτλο "Η Κοινωνία των Αθανάτων", που λίγο-πολύ συνάδει με το δικαίωμα στη Αθανασία, όπως διατυπώνεται στο βιβλίο "Η Σχολή των Θεών", αλλά και το βιβλίο η "Αποικία", όπου τον θανόντα υποδέχονται ως αυτόχειρα στην άλλη πλευρά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "ο άνθρωπος δεν μπορεί να πεθάνει, μονάχα αυτοκτονεί" (όποια κι αν είναι η "επίσημη" αιτία του θανάτου του...)


Χαρακτηριστικά το κείμενο της Κοινωνίας των Αθανάτων αναφέρει:


"Μια φορά κι έναν καιρό η Καλυψώ συνάντησε τον Οδυσσέα και υποσχέθηκε να του χαρίσει την αθανασία. Εκείνος αρνήθηκε και γύρισε πίσω στον κόσμο του θανάτου.
Μια άλλη ιστορία αναφέρεται στον Πυθαγόρα. Ο Πυθαγόρας μπορούσε να ζητήσει από τους Θεούς οτιδήποτε, εκτός από την αθανασία. Αυτός ζήτησε τη αθάνατη μνήμη. Κατόπιν ίδρυσε τη Σχολή, στην οποία ασχολήθηκε με τις αθάνατες Τέχνες και αριθμούς. Αλλά ακόμη και αυτός έπρεπε να ζήσει την εμπειρία του θανάτου ξανά.
Η Καλυψώ και ο Πυθαγόρας δεν συναντήθηκαν και οι ιστορίες τους δεν διασταυρόνωνται. Είναι όμως δυο ιστορίες όπου η αθανασία αναβάλλεται μέχρι τις μέρες μας. Σύμφωνα με αρχαίες Κρητικές εικασίες, έφτασε η στιγμή, οι δύο δρόμοι της Αθανασίας -Θεού και Ανθρώπου- να συμπορευθούν."
Ακολουθώντας τις εντολές της Καλυψώς και τις ρυλογίες του Πυθαγόρα, η Κοινωνία των Αθανάτων οργανώνεται. Κύριο έργο της Κοινωνίας είναι η συνειδητοποίηση του δικαιώματος στην αθανασία, πρωταρχική αναζήτηση του ανθρώπου.
Η κοινωνία οργανώνεται από ανθρώπους με εμπειρία στην επικοινωνία και τις συναντήσεις. Ανθρώπους που πιστεύουν στη Δύναμη του Διαλόγου.
Τα μέλη της κοινωνίας έχουν δικαίωμα:

  • να μην υπηρετούν τον υλικό κόσμο
  • να μην ασχολούνται με το μη απαραίτητο
  • να μη συμβάλλουν στην αναπαραγωγή του πληθυσμού
Η Κοινωνία δεν υπόσχεται την αθανασία, όμως γιατί να μην το προσπαθήσουμε...


Δεν θα σχολιάσω τίποτε, απλά θα πρότεινα να αφήσετε τις πληροφορίες να δράσουν εντός σας και ίσως να συν-ζητήσουμε επ' αυτού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.