ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΑ? ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ!

Το δικαίωμα να φέρουν όπλα είναι μια μόνιμη πολιτική συζήτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες. 
Είναι κεντρική συζήτηση στις αμερικάνικες εκλογές, στις ειδήσεις, στα συλλαλητήρια και στις περιστασιακές συζητήσεις στις γειτονιές. 

Ωστόσο, μια πόλη στην Πολιτεία της Τζώρτζια έχει πάει τη συζήτηση σε μια τελείως νέα κατεύθυνση, αντί να συζητάει το δικαίωμα του ατόμου να κατέχει και να φέρει ένα όπλο, το έχει καταστήσει υποχρεωτικό! 
Στην πόλη της Kennesaw ο νόμος απαιτεί ο ''επικεφαλής'' κάθε οικογένειας να κατέχει όπλο. 
Ο νέος νόμος ...

..συγκλόνισε πολλούς σε όλη τη χώρα, ακόμη και μέλη της τοπικής κοινότητας, επανατροφοδόντας τη γενική συζήτηση για τα όπλα. 

Ο Jim Hanson, ο διευθυντής του WARRIOR Legacy Foundation στην Ουάσιγκτον επικαλέστηκε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ που επιβεβαίωσε το ατομικό δικαίωμα να φέρουν όπλα οι Αμερικάνοι σε αρκετές περιπτώσεις. "Πήραμε το χρόνο να το γράψουμε στο Σύνταγμα", είπε, "Όταν κάτι γίνεται η δεύτερη τροπολογία στο Σύνταγμα 
τότε το λαμβάνουμε αυτό σοβαρά, νομίζω ότι είναι ένα θέμα που ποτέ δεν θα τελειώσει"


Λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα γεγονότα, περιλαμβανομένης του πυροβολισμού μιας Γερουσιαστή και άλλων σε μια εκδήλωση στο Tucson της Arizona, οι περιορισμοί στα όπλα είναι πιθανόν πράγματι να χαλαρώσουν, υποστήριξε ο Hanson. Το νόμιμο δικαίωμα να φέρεις όπλο από τους πολίτες είναι πιθανό να επεκταθεί. 

''Δεν βλέπω τίποτα δεξιό στο να φερεις όπλο. Το να φέρεις πυροβόλο όπλο σε ένα επικίνδυνο μέρος είναι έξυπνο'', είπε, ''αν έχετε κάποια εγγενή αντίρρηση για την αυτοπροστασία, τότε μπορείτε ελεύθερα να πέσετε θύμα ληστείας, να σας πυροβολήσουν και αιμορραγήσετε σε ένα πεζοδρόμιο. 
Προσωπικά, εάν υπάρχει μια τέτοια κατάσταση  θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα να πυροβολήσω τον κακό. Πείτε με τρελό, νομίζω όμως ότι είναι κοινή λογική''._

farmaki