# #

22 Ιαν 2011

Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την Τουρκία - Ακάλυπτο τον αφήνει το ΥΠΕΞ!


 Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, με αφορμή τα όσα είπε περί "Βαρβάρων Τούρκων" εξαπέλυσε πριν λίγο η Τουρκία με δριμεία ανακοίνωση που εξέδωσε με την οποία υποστηρίζει ότι «Οι παρατηρήσεις του Έλληνα προέδρου  Παπούλια που στόχευαν την Τουρκία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αθήνα του Αρμενίου προέδρου, διαστρέφουν ιστορικά γεγονότα, δεν ανταποκρίνονται στην κοινή λογική και δεν αρμόζουν στο σεβαστό θεσμό από τον οποίον ...εκστομήθηκαν», αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.
  «Η τουρκική και η ελληνική κυβέρνηση κάνουν από κοινού ότι μπορούν για να δώσουν νέα ώθηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», προσθέτει η ανακοίνωση και συνεχίζει ότι «είναι συνεπώς λογική προσδοκία να περιμένει κανείς ότι θα αποφεύγονται δηλώσεις που αναμοχλεύουν το κοινό μας παρελθόν και εξετάζουν ιστορικά γεγονότα χωρίς να τα διαστρέφουν, ενώ αναλύουν προσεκτικά την υφιστάμενη κατάσταση».

Είναι σαφές ότι στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αρχίζουν να αντιμετωπίζουν την Ελλάδα, ακόμα και τον αρχηγό του ελληνικού κράτους ως υποτελείς δορυφόρους οι οποίοι πρέπει να μαστιγώνονται και να επανaφέρονται στην τάξη έστω και αν αναφέρονται σε ιστορικά γεγονότα, όπως έκανε ο Κάρολος Παπούλιας. Μέχρι στιγμής το λαλίστατο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ποιοί την νήσσαν και ενώ έχει μία ανακοίνωση έτοιμη για κάθε συμβάν που συμβαίναι στην ... Παταγονί,α για την τουρκική προσβολή στον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν έχει να πει τίποτα...
Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπούλιας είχε αναφέρει πως «Αρμένιοι της Τουρκίας και Έλληνες του Πόντου έχουν υποφέρει από τους ίδιους βαρβάρους υπέστησαν την ίδια καταστροφή από τις τουρκικές ορδές».
«Λυπάμαι που η Τουρκία μέχρι και σήμερα αρνείται να ζητήσει συγγνώμη, όπως έκανε ο Βίλι Μπραντ στη Βαρσοβία για τις καταστροφές που υπέστη η Πολωνία από το ναζισμό» πρόσθεσε. 
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.