# #

22 Ιαν 2011

Ομογενείς θέλουν να λαξεύσουν στο βουνό τον Μέγα Αλέξανδρο...!!!Μια ιδιότυπη πρόταση έφτασε προ ημερών στο γραφείο του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα ευκατάστατων οικονομικά ελληνοαμερικανών που ζουν στο εξωτερικό ζήτησε να τους παραχωρηθεί από το κράτος μια διόλου ευκαταφρόνητη έκταση σε βουνό της βόρειας Ελλάδας, που να βλέπει στα σύνορα με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Στην εύλογη απορία για ποιο λόγο ζητείται η έκταση και γιατί θα πρέπει να είναι κοντά στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, οι Ελληνες ομογενείς είναι σαφέστατοι:

Ζητούν να τους....
παραχωρηθεί ο χώρος προκειμένου να λαξευτεί πάνω στο βουνό η προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έτσι ώστε να την παρατηρούν από χιλιόμετρα οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ και να τους θυμίζει την ελληνικότητα της Μακεδονίας!

Αυτό είναι κάτι που -αν μη τι άλλο- στη χώρα μας δεν έχει ξαναγίνει! Δεν ζητείται χώρος για να στηθεί ένα άγαλμα τεραστίων διαστάσεων, αλλά μια ολόκληρη πλαγιά βουνού, πάνω στην οποία θα σκαφτεί και θα λαξευτεί το πρόσωπο του Μακεδόνα στρατηλάτη που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην Ιστορία. Εννοείται πως το ποσό για μια τέτοια κίνηση είναι υπέρογκο, αλλά οι Ελληνοαμερικανοί δηλώνουν έτοιμοι να πληρώσουν το κόστος, όποιο κι αν είναι αυτό.

Κάτι αντίστοιχο πάντως έχει συμβεί στην Τουρκία, καθώς σε ένα βουνό λίγο έξω από την πόλη της Σμύρνης έχει λαξευτεί το πρόσωπο του ιδρυτή και πρώτου προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Βέβαια οι Ελληνοαμερικανοί ομογενείς ενδεχομένως να πήραν την ιδέα από το βουνό Rushmore που αποτελεί εθνικό μνημείο των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει λαξευμένα τα κεφάλια τεσσάρων προέδρων των ΗΠΑ (Ουάσιγκτον, Τζέφερσον, Λίνκολν και Ρούζβελτ). Το μνημείο αυτό φτιάχτηκε μέσα σε έξι χρόνια και το επισκέπτονται ετησίως πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι. Το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού πάντως δεν έχει απαντήσει ακόμη στη φιλόδοξη πρόταση των ομογενών.
espressonews
πηγη

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΗ Η ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.. ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ(ΕΛΛΗΝΕΣ), ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ( ?? ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ), ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ.... ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.