# #

22 Ιαν 2011

Τι γινεται με τον υπουργο οικονομικων? Τα 24 δις εγιναν τωρα 30 και πλέον δισεκατομμύρια και θα διαγραφουν γιατι , λεει, ειναι ληξιπροθεσμα??? Τα δικα μας γιατι ποτε δεν ειναι ληξιπροθεσμα? ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ "ΚΥΡΙΟΙ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...


 
Την διαγραφή οφειλών 24 δις προς το Δημόσιο επαναφέρει η κυβέρνηση παρ' ότι αναγκάστηκε πριν από λίγες εβδομάδες να αποσύρει ανάλογη διάταξη έπειτα από...
 αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Η ρύθμιση, βρίσκεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που πάει στη Βουλή κάτι όμως που έγινε αντιληπτό από ορισμένους βουλευτές που ζήτησαν αμέσως εξηγήσεις για να λάβουν την εξής απάντηση από τον κ Κουσελά: η λίστα θα διαμορφωθεί αφ' ότου υπάρξει η νομοθετική ρύθμιση”.
Η διαδικασία μέσω της οποίας θα κριθεί ποια χρέη θα διαγραφούν ως ληξιπρόθεσμα θα περιλαμβάνεται στο επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο, ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς, στη Βουλή.
Απαντώντας σε ερώτηση του Δ. Παπαδημούλη για την διαγραφή ληξιπρόθεσμων οφειλών ανέφερε πως τότε θα υλοποιηθεί και η δέσμευση για κοινοποίηση των ονομάτων των μεγαλοφειλετών.
Ο υφυπουργός παραδέχθηκε την έλλειψη πολιτικής βούλησης στο παρελθόν για την είσπραξη των χρεών και τόνισε ότι με τις νέες δικλείδες που έχει θέσει το υπουργείο, δεν θα μπορούν κάποιοι να διαφεύγουν της πληρωμής.
«Τα 30 και πλέον δισεκατομμύρια των ληξιπρόθεσμων και όχι των μη εισπράξιμων οφειλών, δεν δημιουργήθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη, ούτε δημιουργήθηκαν τον τελευταίο χρόνο. Είναι δημιούργημα και απόρροια μιας συγκεκριμένης πολιτικής για το ζήτημα που συζητάμε: Υπήρξε όντως κατά καιρούς, έλλειψη πολιτικούς βούλησης προκειμένου να εισπραχθούν αυτά τα ανείσπραχτα χρέη. Εμείς, επιδιώκουμε την είσπραξή τους πριν αρχίσουν να διογκώνονται τα χρέη του καθένα, με αποτελεσματικούς προληπτικούς ελέγχους. Έχουμε διαμορφώσει το πλαίσιο ώστε να είναι αποτελεσματικοί οι έλεγχοι αυτοί, έχουμε δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό κόσκινο, μια ηλεκτρονική κρησάρα από την οποία, δύσκολα μπορεί να περάσει κανείς» δήλωσε.

http://www.kourdistoportocali.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.