# #

2 Ιουλ 2010

Τι γράφουν οι εφημερίδες σήμερα.....30 εφημεριδες..μηπως ειναι πολλες??? λεμε τωρα...πως συντηρουνται??? χαζη ερωτηση???

Ποια θέματα κυριαρχούν: Οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό, η χθεσινή ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για το εργασιακό, η χρηματοδότηση των ΔΕΚΟ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν , καθώς και η έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης με συγκεκριμένα στοιχεία κακοδιαχείρισης και διαφθοράς στο Δημόσιο.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Διευθύντρια συμμετείχε σε... 31 Επιτροπές. Αποκαλύψεις από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "όχι σε μία, ούτε σε δύο, αλλά σε 31 Επιτροπές (ναι, καλά το διαβάσατε) συμμετείχε, αντί αδράς αποζημίωσης, διευθύντρια του υπουργείου Υγείας. Η ίδια εμφανιζόταν (στα χαρτιά πάντα) να εργάζεται ακατάπαυστα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και όσο για ύπνο, ούτε λόγος".
.............

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Όλοι εναντίον όλων στο ΠΑΣΟΚ. Αποδοκιμάζεται ευθέως η κυβέρνηση και φυλλορροεί το κόμμα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "την ώρα που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, καλούσε τους πάντες να κινηθούν σε ενιαία γραμμή και συντεταγμένα για να μη δημιουργείται σύγχυση στην κοινωνία ως προς την πολιτική της κυβέρνησης, το φαινόμενο "όλοι εναντίον όλων" επαναλαμβανόταν με νέους επεισοδιακούς καβγάδες μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ".

Η ΑΥΓΗ: "Συνταγή ΔΝΤ και στα νοσοκομεία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σωρεία υπουργικών αποφάσεων, αλλά και οι συμβάσεις με τα ασφαλιστικά ταμεία και ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, θα καθορίσουν τελικά το καθεστώς της απογευματινής λειτουργίας των νοσοκομείων του ΕΣΥ, σύμφωνα με το σχετικό πολυνομοσχέδιο που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η υπουργός Υγείας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εργατοπατέρας έχει στην Τράπεζα 9.000.000 ευρώ. Όργιο σκανδάλων και παρανομιών σε όλο το φάσμα του Δημόσιου τομέα διαπιστώνει το πόρισμα - καταπέλτης του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ακραίες περιπτώσεις διαφθοράς και κακοδιοίκησης σε υπηρεσίες του Δημοσίου διαπιστώνει για άλλη μια φορά ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής στην ετήσια έκθεση του 2009".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Νέα όρια ηλικίας για τους ασφαλισμένους προ του '92. Δώρο ένας χρόνος. Θα μπορούν να βγαίνουν στη σύνταξη με τα παλαιά όρια ηλικίας και το 2011".

Η εφημερίδα γράφει ότι "παράταση ενός ακόμη έτους -και το 2011- για την έξοδο στη σύνταξη με τα σημερινά όρια ηλικίας δίνει η κυβέρνηση στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, των ειδικών Ταμείων, των αυτοαπασχολουμένων, των επιστημόνων και των εργαζομένων σε βαρέα επαγγέλματα. Στη χθεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος επέφερε βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής ώστε να καταστήσει πιο ήπια την προσαρμογή".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ο θάνατος του εμποράκου. Λουκέτο βάζει μια στις δύο μικρομεσαίες επιχειρήσεις σύμφωνα με έκθεση του ΕΒΕΑ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο κλείσιμο οδηγούνται χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω της μειωμένης αγοραστικής ικανότητας των καταναλωτών αλλά και εξαιτίας του περιορισμού χρηματοδότησης από τις τράπεζες. Όπως υποστηρίζεται, η ολιγωρία του κράτους και το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική οικονομία οδηγούν τους εργαζόμενους σε δυναμικές αντιδράσεις, την αγορά σε απόγνωση και, τελικά, σε κοινωνικό αδιέξοδο".

ΕΘΝΟΣ: "Λίφτινγκ στα όρια για τις συντάξεις. Ασφαλιστικό: στο "παρά 5'" αλλάζουν πάλι το νομοσχέδιο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "λίφτινγκ" στα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση κάνει το υπουργείο Εργασίας, χωρίς ωστόσο να αλλάζει τη βασική φιλοσοφία της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Μετά τη θύελλα αντιδράσεων, επιχειρείται μία πιο ήπια προσαρμογή στα νέα αυξημένα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότησης, με κερδισμένους κυρίως όσους καταφέρουν να αποχωρήσουν το 2011".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πιράνχας και τρωκτικά σε Διοίκηση και Δήμους. Σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιτζή".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μπόχα αποπνέει η ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που αφορά το 2009. Η κακοδιαχείριση, η παράβαση καθήκοντος και οι ατασθαλίες ήταν σύνηθες φαινόμενο. Το "μεγάλο φαγοπότι" έγινε στις δημοτικές επιχειρήσεις. Εργατοπατέρας στο Υπουργείο Πολιτισμού (σήμερα συνταξιούχος) βρέθηκε έχει στην κατοχή του ποσό εννέα (9) εκατομμυρίων ευρώ. Διευθύντρια του υπουργείου Υγείας συμμετείχε επ' αμοιβή σε 31 επιτροπές. Στην ΤΡΑΜ ΑΕ από το διάστημα 1-4-04 έως 2-9-09 οι προσλήψεις αυξήθηκαν κατά 250%".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Απίστευτο! Υπάλληλος υπουργείου με καταθέσεις ύψους 9 εκ. ευρώ. Αποκαλύψεις-σοκ από τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοικήσεως".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη στιγμή που η πλειοψηφία των συμπολιτών μας μαστίζεται από τη φτώχεια και την ανεργία, τα ευρήματα του επιθεωρητή για το μεγάλο φαγοπότι που στήνουν επιτήδειοι για να πλουτίσουν προκαλούν. Με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο περιγράφονται τα κακώς κείμενα και η παθογένεια του ευρύτερου δημόσιου τομέα στην έκτη κατά σειρά ετήσια έκθεση που παρουσίασε χθες ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ) Λέανδρος Ρακιτζής".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Παρασκήνιο και παζάρι για... ψίχουλα. "Βαφτίζουν" επιτυχία την υπογραφή εθνικής σύμβασης με αυξήσεις 1%, ενώ ο πληθωρισμός είναι πάνω από 5%".

Η εφημερίδα γράφει ότι "λίγες ώρες μετά την αναγγελία για νέα 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την επόμενη Πέμπτη, η διοίκηση της ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές ενώσεις βάζουν πλάτη στην κυβέρνηση και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, κάθονται στο τραπέζι για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) τριετούς ισχύος".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "5 "ασπιρίνες" στο Ασφαλιστικό. 16 ερωτήσεις-απαντήσεις για τις νέες ρυθμίσεις".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οριακές τροποποιήσεις στα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση με διαδοχικές τροπολογίες στη Βουλή. Ο Α. Λοβέρδος βελτίωση τις διατάξεις για τους ασφαλισμένους του ιδιωτικού τομέα που συμπληρώνουν 35ετία την περίοδο 2011-2012 μετά την έντονη κριτική που ασκήθηκε από ΓΣΕΕ και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Νέα γενική απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 8 Ιουλίου".

ΕΣΤΙΑ: "Τα ελλείμματα στις συγκοινωνίες. Πως αυξήθηκαν μέσα σε δέκα χρόνια".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εδώ και δέκα χρόνια η "Εστία" αναδεικνύει το τεράστιο θέμα των ελλειμμάτων των αστικών συγκοινωνιών. Από το 2000 επισημαίναμε ότι οι ζημιές ήταν αδικαιολόγητα υψηλές".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Συγκρούσεις" στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση. Παρά το βαρύ κλίμα, αναμένεται η υπερψήφιση του ασφαλιστικού".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την πλέον κρίσιμη μάχη για την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου προετοιμάζεται να δώσει την προσεχή εβδομάδα το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά, παρά τις παραινέσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, η κυβέρνηση μεταδίδει εικόνα αντιπαραθέσεων, με τις προσωπικές στρατηγικές να κυριαρχούν".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Διορθώσεις άνευ ουσίας στο ασφαλιστικό...κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ανώδυνες διορθώσεις και κάποια από τα άρθρα του σχεδίου νόμου για το νέο ασφαλιστικό σύστημα κατέθεσε στη Βουλή χθες το υπουργείο Εργασίας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Κρυφές μειώσεις στις συντάξεις του ΙΚΑ".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "μειώσεις έως και 50% στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα λόγω της αλλαγής στον τρόπο υπολογισμού τους φέρνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Σύμφωνα με αναλυτικά στοιχεία που δόθηκαν από εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΙΚΑ, οι συντάξιμες αποδοχές μειώνονται καθώς με το νέο σύστημα λαμβάνονται ως βάση για τον καθορισμό τους οι αποδοχές όλου του εργασιακού βίου- και όχι η πενταετία με τις υψηλότερες αποδοχές μέσα στην τελευταία δεκαετία".

Η ΝΙΚΗ: "Η χρεοκοπία πνίγει το λαό. Σενάρια στάσης πληρωμών ενεργοποίησε η βόμβα Παπακωνσταντίνου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο "τσάρος" καλεί τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ να βρουν τρόπους ώστε να μη δανείζονται για τις μισθολογικές τους δαπάνες. Σφραγίστηκαν επιταγές 650 εκ. ευρώ σε πέντε μήνες, στα 90 εκ. ευρώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13:"Colpo Grosso με 1.000.000 στρέμματα- μαϊμού. Επιδοτήσεις για...δρόμους και νεκροταφεία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ανήκουστο αλλά όχι πρωτόγνωρο για την κουτοπονηριά του νεοέλληνα ...Χιλιάδες γεωργοί και κτηνοτρόφοι δήλωναν έως και πέρυσι μέσω του ΟΣΔΕ ανύπαρκτες εκτάσεις τις οποίες "καλλιεργούσαν" σε δημόσιους δρόμους, όπως η Εγνατία Οδός, σε νεκροταφεία, σχολεία ακόμη και γήπεδα, εισπράττοντας με τον τρόπο αυτό επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών Κοινοτικών Επιδοτήσεων) καθώς οι "εκτάσεις" είχαν κριθεί επιλέξιμες (δηλαδή για την καταβολή επιδοτήσεων)"...

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Βιβλίο- βόμβα από Εισαγγελέα! Καίει πολλούς για το άγριο παρασκήνιο στο Σκάνδαλο Βατοπεδίου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βιβλίο - βόμβα για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ετοιμάζει ο επί χρόνια εισαγγελέας και προστάτης των δημόσιων εκτάσεων κ. Κολιούσης. Είναι ο εισαγγελέας ο οποίος ανέλαβε με εντολή Σανιδά την έρευνα του μεγαλύτερου (από ηθικής και οργανωτικής αλλά και οικονομικής πλευράς) μεταπολεμικού σκανδάλου και εξαναγκάστηκε σε παραίτηση όταν του ζητήθηκε να προσπεράσει τους πολιτικούς και να φορτώσει το σκάνδαλο σε 3-4 παρακατιανούς υπαλλήλους".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συμπόρευση κυβέρνησης-ΓΣΕΕ σε Εργασιακό- Ασφαλιστικό".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "απροκάλυπτη συμπαιγνία στις πλάτες των εργαζομένων έστησαν χτες η κυβέρνηση και οι εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να εφαρμοστεί το τριετές πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, όπως προβλέπει το "μνημόνιο".

Η ΧΩΡΑ: "Λουκέτο βάζει μία στις δύο επιχειρήσεις. Έρευνα σοκ του ΕΒΕΑ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σχεδόν 9 στις 10 επιχειρήσεις θεωρούν ότι η ασκούμενη φορολογική πολιτική επιβαρύνει τις οικονομικές τους επιδόσεις, περισσότερες από 8 στις 10 αντιμετωπίζουν πτώση τζίρου, ενώ 2 στις 10 εξετάζουν το ενδεχόμενο μετανάστευσής τους σε χώρες με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές και μία στις δύο εξετάζει το ενδεχόμενο ακόμη και τερματισμού της λειτουργίας της αν μέσα στον επόμενο χρόνο δεν βελτιωθούν οι οικονομικές τους επιδόσεις".

City Press: "Μεγάλο φαγοπότι στο Δημόσιο. Έκθεση Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "κραυγαλέες περιπτώσεις κακοδιοίκησης και παράβασης καθήκοντος. "Πάρτι" διαφθοράς σε Τοπική Αυτοδιοίκηση, πολεοδομίες, εφορίες. Σε ατιμωρησία οδηγούν η καθυστέρηση στην απόδοση δικαιοσύνης, η χαλαρότητα των ελέγχων και η κακώς εννοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη. Την ενοποίηση όλων των ελεγκτικών σωμάτων προτείνει ο Λ. Ρακιντζής".

Metro: "Δεν μπαίνουν στο ...ψυγείο οι μισθοί".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σήμα για αυξήσεις, έστω και περιορισμένες , των μισθών στον ιδιωτικό τομέα έδωσε χθες ο Γ. Παπανδρέου, κατά την πολύωρη σύσκεψη που έγινε αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Υπ. Συμβουλίου, στο γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή, με τη συμμετοχή των προέδρων της ΓΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Συντάξεις - Ασφαλιστικό. Οι κρυφές μειώσεις".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Εξαφάνισαν τουριστικά τη Θεσσαλονίκη. Ούτε ένα ευρώ δεν δόθηκε για την προβολή της".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Κλαίνε τη μοίρα τους οι συνταξιούχοι".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Συμψηφισμός του ΦΠΑ με οφειλές στο Δημόσιο".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την άμεση επιστροφή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας χωρίς έλεγχο στις επιχειρήσεις για ποσά έως 30.000 ευρώ και την παροχή δυνατότητας συμψηφισμού των οφειλών από και προς το κράτος προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τριετής συμφωνία για τους μισθούς. Παρέμβαση Γ. Παπανδρέου στους "πράσινους" συνδικαλιστές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου χρειάστηκε χθες για να μπουν σε μία γραμμή τα στελέχη της κυβέρνησης, της Βουλής, του κόμματος και οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ για ασφαλιστικό και εργασιακά. Συμφώνησαν: να παγώσουν οι μισθοί για φέτος και στον ιδιωτικό τομέα. Να διατηρηθούν ο 13ος και ο 14ος μισθός. Και από του χρόνου οι αυξήσεις να κινούνται στο επίπεδο του ευρωπαϊκού πληθωρισμού. Για τη διαιτησία του ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση στηρίζουν το πλαίσιο της ΓΣΕΕ και των μικρομεσαίων".

ΚΕΡΔΟΣ: "Επιστρέφουν άμεσα τον ΦΠΑ για οφειλόμενα ποσά έως 30.000 ευρώ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σημαντική ανάσα ρευστότητας στις επιχειρήσεις προτίθεται να χορηγήσει το αμέσως προσεχές διάστημα το υπουργείο Οικονομικών, "ξεπαγώνοντας" από τις γραφειοκρατικές ελεγκτικές διαδικασίες τις επιστροφές ΦΠΑ προς τους δικαιούχους για ποσά μέχρι 30.000 ευρώ".

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εισρέουν στην αγορά 2,3 δισ. για επενδύσεις".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το ποσό των 2,3 δισ. ευρώ θα αρχίσει να εισρέει στην ελληνική αγορά τις επόμενες εβδομάδες, μετά τις συμβάσεις που υπέγραψε χθες η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη και ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τον αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ, Πλούταρχο Σακελλάρη".


ΑΠΕ 2/7/2010 08:10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.