# #

29 Ιουν 2010

Εχουμε ηγετες??? Ας τους αναδειξουμε...

ΕΧΟΥΜΕ ΗΓΕΤΕΣ ;


Η οικονομική κρίση κατέδειξε τη γύμνια και την ανεπάρκεια κομμάτων , ιδεολογιών και ιερατείων . Όλοι κυττάζουν αποσβολωμένοι τον κόσμο να βυθίζεται στην αθλιότητα και δεν έχουν να πούν τίποτα . Άλλοι επειδή είναι συνένοχοι ( με αυτούς που προκάλεσαν την κρίση ) και άλλοι λόγω πνευματικής ανεπάρκειας ( συνήθως αμφότεροι οι λόγοι συντρέχουν !) .


Η οικονομική κρίση είμαι μια σπάνια ευκαιρία για τον Ελληνοπρεπή χώρο για να δείξει την αξία του .
Να προβάλλει τις ιδέες του .
Να τραβήξει την προσοχή του λαού .
Ποιός άλλος θα μπορούσε να προτείνει βιώσιμες λύσεις ; ......

Οι μητροπολίτες ;
Το ΚΚΕ ;
Ο ... Jeffry ;


Παρ' όλα αυτά ο Ελληνοπρεπής χώρος δεν εκμεταλλεύτηκε τους πρώτους 22 μήνες της κρίσης . Πολύτιμος χρόνος διέρρευσε ανεκμετάλλευτος .
"Κάτι δεν πάει καλά στη Δανιμαρκία" θα έλεγε ο Άμλετ .


Μήπως δεν έχουμε ηγεσία ;


Μια ομαδούλα εδώ , μία παραπέρα .
Δεν γνωρίζονται , δεν επικοινωνούν , δεν συντονίζονται .
Ακόμη και οι γραφικοί Μάρτυρες του Ιεχωβά μας ξεπερνούν σε οργάνωση !


Ένας στρατός χωρίς ηγέτες .


Οφείλω πάντως να παραδεχτώ οτι οι "στρατιώτες" είναι υψηλής ποιότητας . Δείτε πόσες ιστοσελίδες Ελλήνων υπάρχουν ( βλέπε http://sites.google.com/site/pitago99/links ) . Ορμή , ζήλος , υψηλό ηθικό ...


Ο Ελληνοπρεπής χώρος βοά "Χρειαζόμαστε ηγεσία που θα μας οδηγήσει στη μάχη !"


Πιστεύοντας οτι συλλαμβάνω το μήνυμα των καιρών προβαίνω σε άλλη μία προσπάθεια συγκρότησης σώματος ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ του Ελληνοπρεπούς χώρου .


Η ανάδειξη ηγεσίας δεν είναι κάτι εύκολο .
Δεν είναι θέμα χρονικής σειράς . Ηγέτης δεν γίνεται όποιος φωνάξει πρώτος "ΕΙΜΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΣΑΣ"


Δεν είναι θέμα "προϋπηρεσίας" . Όποιος στο παρελθόν δούλεψε και μάζεψε αγωνιστικές περγαμηνές δεν σημαίνει οτι οτι είναι ο ζητούμενος ηγέτης του ΣΗΜΕΡΑ .
Η σημερινή πνευματική ηγεσία πρέπει να σταθμίσει πρώτα τί ΜΠΟΡΕΙ να κάνει ο στρατός της .


Έπειτα πρέπει να κυττάξει μέσα στα μύχια της ψυχής των "στρατιωτών" και να δεί τί ΘΕΛΟΥΝ να κάνουν .
Αφού τα κάνει αυτά πρέπει να μιλήσει .


Και τα λόγια της να είναι τέτοια ώστε οι στρατιώτες να αναφωνήσουν "Αυτό σκεφτόμασταν αλλά δεν ξέραμε πώς να το εκφράσουμε !"


Ίσως πολλές ομάδες να καταθέσουν προτάσεις .
Μόνο όποια συλλάβει τον παλμό του Ελληνοπρεπούς χώρου θα γίνει ηγετική ομάδα .


Δεν μιλώ για ΗΓΕΤΗ αλλά για ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ . Δεν θεωρώ εφικτή την ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ .


Καταθέτω τις δικές μου προτάσεις :


1) Δράση άμεσης προτεραιότητας ( και εφικτή ) είναι η εξάπλωση του Δικτύου του Ελληνοπρεπούς χώρου σε όλη την Ελλάδα ( βλέπε http://sites.google.com/site/pitago99/home ) . Να ξέρουμε τί δύναμη έχουμε σε κάθε Νομό .


2) Δράση δεύτερης προτεραιότητας ( και εφικτή ) είναι να γίνουν περιφερειακές συναντήσεις αλληλογνωριμίας . Ήδη η πρώτη έγινε στην Καβάλα ( βλέπε http://sites.google.com/site/pitago99/synant ) . Δεν μπορούμε να δράσουμε αν δεν γνωριζόμαστε .


3) Καταθέτω και έναν στόχο που δεν αφορά το άμεσο μέλλον : Την δημιουργία του ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ! Ένας οικισμός όπου θα εφαρμόζεται η οικολογία κατα την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ( βλέπε http://laloslal.t35.com/biocall.html ) . Ένας οικισμός όπου θα ομιλείται η αρχαία ελληνική γλώσσα και θα φοριέται η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ενδυμασία .
Θα είναι το πρώτο κομμάτι της Ελλάδας που θα επανελληνισθεί ( όχι όμως το τελευταίο ! ) .
Θα είναι η πηγή χρημάτων για τον αγώνα μας .
Οικοτουρίστες και "προσκυνητές πολιτισμού" θα συρρέουν απ' όλο τον κόσμο . Ό,τι είναι η Μέκκα για τους μουσουλμάνους και η Ιερουσαλήμ για τους χριστιανούς , θα είναι και αυτό το χωριό για τους Ελληνόφρονες απανταχού της γής .
Βιοτεχνίες μεταποίησης τροφίμων θα παράγουν και θα πωλούν ποιοτικά προϊόντα . Συνεδριακό κέντρο θα φιλοξενεί συναντήσεις . Κέντρο Εναλλακτικής Ιατρικής θα προσφέρει υπηρεσίες υγείας . Πανεπιστήμιο Εναλλακτικής Ιατρικής και Πανεπιστήμιο Ελληνικών Σπουδών θα παράγει νέα στελέχη . Όπως Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έχει το πανεπιστήμιο Opus Dei ( στην Ισπανία ) και παράγει τα στελέχη της έτσι και εμείς θα έχουμε το δικό μας πανεπιστήμιο που θα μορφώνει τα δικά μας στελέχη .
Συναθροίσεις Ελλήνων εθνικής ή παγκόσμιας εμβέλειας ( πχ Προμήθεια ή ό,τι παραπλήσιο ) θα φιλοξενούνται εκεί και θα διεξάγονται αξιοπρεπώς .




Εάν είμαι ο μόνος που εγκρίνω αυτές τις προτάσεις , η προσπάθειά μου ( για συγκρότηση σώματος Πνευματικών Ηγετών ) θα πέσει στο κενό .
Εάν όμως υπάρχουν άλλοι 100 τότε σημαίνει οτι άγγιξα τον παλμό του Ελληνοπρεπούς χώρου .


Καλώ λοιπόν όσους συμφωνούν να το δηλώσουν .
Όσοι δηλώσουν μπαίνουν αυτόματα στο σώμα των Πνευματικών Ηγετών . Δεν χρειάζονται πτυχία ή αγωνιστικές περγαμηνές . Το όνομά τους θα δημοσιευθεί σε αυτή την ιστοσελίδα . Για ευνόητους λόγους το δικό μου όνομα θα είναι πάντα τελευταίο στον κατάλογο ενώ για όλους τους υπόλοιπους θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (*) .


Η ηγεσία αυτή θα είναι ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ . Όταν ολοκληρωθούν οι περιφερειακές συναντήσεις αληλογνωριμίας θα γίνει μια συνάντηση εθνικής εμβέλειας . Εκεί θα τεθούν νέες προτάσεις δράσης και θα αναδειχθεί καινούργιο σώμα Πνευματικών Ηγετών που θα προχωρήσει την υπόθεσή μας ένα σκαλοπάτι ψηλότερα .


( * ) Παρακαλούνται όσοι δηλώσουν να διευκρινήσουν και με ποιές προτάσεις συμφωνούν ( πχ 1,2,3 ή 1 και 3 ή 2 και 3 κλπ )
Δεσμεύομαι να προωθήσω στους παραλήπτες μου και τις προτάσεις άλλων ομάδων που θα διεκδικήσουν την πνευματική ηγεσία . ................http://sites.google.com/site/pitago99/pitago

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.