# #

2 Ιουλ 2010

Νέα ιστοσελίδα (με μόλις 150 ευρώ) έφτιαξε το υπουργείο Παιδείας

Ξοδεύοντας μόλις 150 ευρώ, το υπουργείο Παιδείας κατάφερε να ανανεώσει την παρουσία του στο Ιντερνετ, δημιουργώντας νέο διαδικτυακό τόπο, αλλά και νέα ιστοσελίδα. Υστερα από εννέα χρόνια λειτουργίας, ο διαδικτυακός τόπος www.ypepth.gr έπαψε να ανανεώνεται και αντικαταστάθηκε από τη νέα διεύθυνση του υπουργείου στο Ιντερνετ, www.minedu.gov.gr. Η νέα διεύθυνση ακολουθεί το σύγχρονο ελληνικό πρότυπο ονοματοδοσίας, ενώ η εξαιρετικά χαμηλή δαπάνη του Δημοσίου έγινε δυνατή επειδή το έργο υλοποιήθηκε αποκλειστικά από στελέχη του υπουργείου και μόνο με τη χρήση ανοιχτού, δηλαδή δωρεάν, λογισμικού.

Σε ό,τι αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις, .......
ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος (φωτ.) ανακοίνωσε ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να παραλάβουν τη βεβαίωση πρόσβασης στις 8 και 9 Ιουλίου, διότι μετά την ημερομηνία αυτή τα σχολεία κλείνουν για καλοκαίρι. Οσοι για οποιοδήποτε λόγο δεν τις παραλάβουν μέσα στο διήμερο, θα πρέπει να απευθυνθούν στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου ανήκουν.

Υπενθυμίζεται ότι οι βεβαιώσεις πρόσβασης είναι απαραίτητες για την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου τόσο από τους υποψηφίους με την κατηγορία του 90%, όσο και από τους αποφοίτους των ετών 2008 και 2009 που είναι υποψήφιοι με την κατηγορία του 10%.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο κ. Πανάρετος έδωσε εντολή να μη διαρρεύσει καμία βαθμολογία υποψηφίου μέχρι την επίσημη ανάρτηση των αποτελεσμάτων στα σχολεία στις 6 Ιουλίου και για τον λόγο αυτό καλεί τους ενδιαφερομένους «να μην επικοινωνούν με τα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας ή με τις υπηρεσίες που συμμετέχουν στην έκδοση των αποτελεσμάτων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα. Τέλος, το νομοσχέδιο για τη διά βίου μάθηση έλαβε χθες την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου.


Σ.Δ.
Espresso

http://www.i-reportergr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.