# #

29 Ιουν 2010

Το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι για άνδρες ...Ολα τα χε η Μαριορη..ο φερετζες της ελειπε...



Απενεργοποιεί το σπέρμα και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το παίρνουν μία φορά το τρίμηνο


ΛΟΝΔΙΝΟ

Το πρώτο ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι υποστηρίζουν ότι ανέπτυξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπαρ-Ιλάν στο Ισραήλ. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το χάπι, το οποίο αναμένεται να ...
κυκλοφορήσει σε τουλάχιστον τρία χρόνια, απενεργοποιεί το σπέρμα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γονιμοποιήσει. Μάλιστα οι άνδρες δεν θα χρειάζεται να λαμβάνουν το χάπι σε καθημερινή βάση, όπως συμβαίνει σήμερα στις γυναίκες οι οποίες λαμβάνουν αντισυλληπτικά. Λήψη μια φορά στους τρεις μήνες θα είναι αρκετή για να προσφέρει προστασία ενάντια σε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη της συντρόφου.

Ως σήμερα όλες οι προσπάθειες ανάπτυξης ανδρικού αντισυλληπτικού χαπιού είχαν αποτύχει και οι ερευνητές μελετούσαν τη δημιουργία ενέσιμων αντισυλληπτικών τα οποία βασίζονται σε έναν συνδυασμό της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης και της γυναικείας ορμόνης προγεστερόνης.

Το νέο χάπι όμως βασίζεται σε διαφορετική λογική: αφαιρεί μια πρωτεΐνη του σπέρματος η οποία είναι απαραίτητη για να γίνει σύλληψη. Ετσι, παρ΄ ότι το σπέρμα φθάνει στη μήτρα, δεν είναι ικανό να γονιμοποιήσει το ωάριο.

Οι επιστήμονες από το Ισραήλ υποστηρίζουν μάλιστα ότι το χάπι τους έχει 100% αποτελεσματικότητα, ενώ παράλληλα δεν συνδέεται με παρενέργειες οι οποίες εμφανίζονται σε γυναίκες που λαμβάνουν τα συμβατικά αντισυλληπτικά. Παράλληλα και οι άνδρες που παίρνουν αυτή τη στιγμή μέρος σε κλινικές δοκιμές ενέσιμων αντισυλληπτικών, τα οποία περιέχουν ορμόνες, αναφέρουν παρενέργειες όπως κακή διάθεση, κατάθλιψη και μειωμένη λίμπιντο.

Οπως ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης σχετικά με το νέο χάπι καθηγητής Χάιμ Μπράιτμπαρτ, «μέχρι στιγμής από τα πειράματα σε ποντίκια δεν είδαμε καμία παρενέργεια του νέου χαπιού.Αυτό που μας έχουν δείξει τα πειράματα είναι ότι με το νέο μόριο που αναπτύξαμε, μπορούμε να επιτύχουμε στειρότητα για μεγάλο χρονικό διάστημαμε τη χαμηλότερη δόση επιτυγχάνεται στειρότητα για έναν μήνα και με την υψηλότερη δόση για τρεις μήνες».

Πάντως ο καθηγητής κράτησε κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά το μόριο που ανακάλυψε με την ομάδα του ή τον ακριβή μηχανισμό δράσης του. Το χάπι μέχρι στιγμής έχει το όνομα «Βright Ρill» (πρόκειται για ένα λογοπαίγνιο με βάση το όνομα του δρος Μπράιτμπαρτ) και οι κλινικές δοκιμές του σε ανθρώπους αναμένεται να ξεκινήσουν το ερχόμενο έτος.

Θα κυκλοφορήσει σε τρία χρόνια και υπόσχεται αποτελεσματικότητα 100% καθώς αφαιρεί μια πρωτεΐνη του σπέρματος η οποία είναι απαραίτητη για να γίνει σύλληψη, ενώ μάλιστα ως τώρα δεν συνδέεται με παρενέργειες


TO BHMA, Τρίτη 29 Ιουνίου 2010


http://www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.