# #

1 Μαρ 2010

ΟΧΙ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ....ΟΧΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΔΙΟΔΙΑ...ΕΠΙΤΕΕΛΟΥ


Προς: κ.κ.

- Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδη

- Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Καστανίδη


Κοιν:

- Κόμματα

- ΜΜΕ






Αξιότιμοι κ. Υπουργοί



Σας γνωρίζουμε ότι η Επιτροπή Αγώνα «Όχι στα Νέα Διόδια στο Αιγίνιο», μαζί με τον λαό της Πιερίας, οργάνωσε επιτυχείς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για να αποτρέψει την αντισυνταγματική και άδικη λειτουργία των νέων διοδίων στο Αιγίνιο.

Οι συγκεντρώσεις ήταν ειρηνικές και περιφρουρήθηκε πλήρως η τάξη.

Δεν έλειψε όμως η έντεχνη διακριτική ενημέρωσή μας, ότι θα υπάρξουν συλλήψεις αν υπάρξει ένταση. Όμως η αντίδραση των Υπουργείων σας δεν ήταν ανάλογη όταν καταγγείλαμε εγγράφως το κόψιμο 400 περίπου δένδρων και την χωρίς άδεια ανοικοδόμηση του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο από την εταιρία Αιγαίον Α.Ε. Η ανοικοδόμηση περιφρουρήθηκε και παρανόμως ολοκληρώθηκε με γνώση των Υπουργείων σας.

Δεν μπορείτε κύριοι Υπουργοί, από τη μια να απειλείτε τους αδικημένους πολίτες για συλλήψεις και από την άλλη να επιτρέπετε την παράνομη ανοικοδόμηση μπροστά στα μάτια των διαδηλωτών. Είστε Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και της Δικαιοσύνης και Όχι Προστασίας των Πολυεθνικών και της Αδικίας.

Επιτρέπετε, κύριοι Υπουργοί, την επιβολή «μπάρας» και «κάμερας» στη ζωή μας από μια ιδιωτική εταιρία, περιορίζοντας την ελεύθερη μετακίνηση στη χώρα μας, χωρίς βέβαια να μας προτείνετε μια βιώσιμη εναλλακτική λύση μετακίνησης για την κάλυψη των καθημερινών βιοτικών μας αναγκών. Απαντήστε μας, αν η «μπάρα» και η «κάμερα» προβλέπονται από το σύνταγμα για αυτήν τη χρήση ?

Αυτά είμαστε σίγουροι ότι, δεν τα επιτρέπουν ούτε η προσωπική σας κοινωνική ευαισθησία αλλά ούτε και αυτή της κυβέρνησης που υπηρετείτε.


Επειδή, κύριοι Υπουργοί, κατά τη σύσκεψή μας με τους κ.κ. Ρέππα και Μαγγριώτη την 23/02/2010, μας έγινε σαφές ότι το Υπουργείο και η Κυβέρνηση δεν μπορούν να σταματήσουν άλλο την καθ’ όλα άδικη είσπραξη των διοδίων στο Αιγίνιο, σας πληροφορούμε ότι οργανώνονται διαδηλώσεις πολυπληθέστερες και πολύ μεγαλύτερης έντασης από τους εξοργισμένους πλέον πολίτες.


Θα σας παρακαλούσαμε, αυτή τη φορά, να μη απειλείτε τους πολίτες με συλλήψεις, αλλά να τους αφήσετε να σας δείξουν το θυμό τους, μήπως και η κυβέρνηση αντιληφθεί πλέον το μέγεθος της αδικίας και τις συνέπειές της και παρέμβει θετικά.


Κάνουμε έκκληση να ζητήσετε από την «Αιγαίον Α.Ε.» κατά τις ημέρες των διαμαρτυριών να έχει στα διόδια υπεύθυνους υπαλλήλους που θα μπορούν να διαπραγματευθούν με τους διαδηλωτές κόσμια και να μη προκαλούν όπως έγινε στο πρόσφατο παρελθόν. Οι διαδηλωτές είναι πολύ οργισμένοι και εκείνη την ώρα βλέπουν στα πρόσωπα των υπαλλήλων την εταιρία «Αιγαίον Α.Ε.». Η παραμικρή ειρωνεία ή εμπαιγμός μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη θυμού με απρόβλεπτες συνέπειες.


Θα σας παρακαλούσαμε να περιφρουρήσετε τις διαδηλώσεις που έρχονται. Οι δυνάμεις καταστολής (τα ματ) που μας στείλατε την άλλη φορά δεν αξίζουν στους φιλήσυχους πολίτες μας που διαδηλώνουν για το δίκαιό τους το οποίο όλοι το αναγνωρίζουν αλλά κανένας δεν τους το δίνει. Τα διόδια των Μαλγάρων αδικούσαν κατά τον κ. Γούλα (Εγνατία Α.Ε., 23/11/2008) τους κατοίκους της βόρειας Πιερίας για 30 χρόνια. Τώρα μας προσθέτετε και αυτά του Αιγινίου για άλλα 30 χρόνια. Ποιός τάχα δίκαια αποφασίζει να περάσουμε τη ζωή μας μέσα στην αδικία ?

Ελπίζουμε ότι θα πάρετε διακριτικά όλα τα απαραίτητα μέτρα στις προσεχείς διαδηλώσεις.

Σας Ευχαριστούμε

Η Επιτροπή Αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.