# #

4 Μαρ 2010

δωστε μαχη ....μην τρωτε το παραμυθι τους....


Τον τελευταίο καιρό έχει επιδοθεί κάθε μισθωμένος κονδυλοφόρος και τσουτσέκι των συμφερόντων που υπηρετεί (αντίθετα με αυτά των εργαζομένων) σε μία εκστρατεία κατά των απεργιών και της πάλης των εργαζομένων για την προστασία των κεκτημένων τους (των όποιων έχουν απομείνει).

Το τι επιστρατεύεται για να πεισθούν οι εργαζόμενοι να μη συμμετάσχουν και ότι “τα επώδυνα μέτρα είναι απαραίτητα και αναπόφευκτα…” δε λέγεται! Όλοι στο κόλπο ώστε να προστατευθούν τα συμφέροντα που υπηρετούν και (επιτέλους) να ξεπουληθεί η χώρα και οι εργαζόμενοι να γίνουν σκλάβοι των καινούργιων αφεντικών…

Κάθε μέρα ακούμε σωρεία ψεμμάτων ώστε να κερδίζεται χρόνος για τις υπόγειες διαπραγματεύσεις που διεξάγονται μεταξύ κυβέρνησης/ ΕΕ (δηλ. ξένων συμφερόντων)/ΔΝΤ (κέντρο διάλυσης κρατών και προώθησης διεθνούς λαμογιάς)/ και ντόπιων που προσκυνάνε τους ξένους και βουτάνε κανένα ξεροκόμματο για τις υπηρεσίες τους!

Μέχρι θέμα “υπευθυνότητας” τίθεται και ότι “η παρούσα συγκυρία δεν επιτρέπει απεργίες και κοινωνικές αναταραχές”! Λες και η απεργία είναι ένα θέμα ρουτίνας και παράδοσης και όταν σου παίρνουν το ψωμί από το στόμα, αφού τα προηγούμενα χρόνια σου πήραν όλα τα υπόλοιπα, δεν πρέπει να μιλήσεις… δεν πρέπει να αντιταχθείς…
Πρέπει να σκύψεις το κεφάλι και να προσκυνήσεις το αφεντικό που θέλουν να σου επιβάλουν, επειδή αυτό βολεύει το σχεδιασμό τους!

Κανείς δε θυμίζει τις προεκλογικές υποσχέσεις του Παπανδρέου και ότι ό,τι πράττει είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με αυτά που υποσχόταν για να υφαρπάξει την ψήφο των ψηφοφόρων. Τέτοια θα λέμε τώρα; Αυτά δεν πρέπει να τα θυμόμαστε! Είναι θέμα ταμπού!!!

Κανείς δεν ενοχλείται από το ξεπούλημα της χώρας και μάλιστα έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν και λογικές του στυλ “καλύτερα, να έρθουν οι ξένοι να μας νοικοκυρέψουν”! Κανείς όμως δεν αναρωτιέται… αφού ζητάνε περικοπές δαπανών στο δημόσιο, γιατί δε ζητάνε περικοπές της σπατάλης στους υψηλόβαθμους, στους βουλευτές, στα ανούσια ταξίδια του γυρολόγου πρωθυπουργού μας που μπορούν να γίνονται με πολύ λιγότερο κόστος και ένα σωρό άλλες σπατάλες με καλές μίζες όπως οι εξοπλισμοί, η επιχορήγηση ΜΚΟ, η προκλητικότατη αμοιβή του κου Προβόπουλου και λοιπών τραπεζιτών λαμογιών και εχθρών των συμφερόντων της χώρας και των εργαζομένων! Ακόμη και στην ΕΡΤ γίνεται “της τρελής το πανηγύρι” και συνεχίζουμε να βλέπουμε την κα Χούκλη με τις απίθανες αποδοχές για να βγαίνει στο προπαγανδιστικό δελτίο να μας λέει “τι καλή που είναι η κυβέρνηση”!!! Όσο για αυτούς που έφυγαν, κανείς δε μας εξήγησε τι έγινε με το συμβόλαιό τους… Λύθηκε και πληρώθηκαν ως εδώ ή τους αποζημιώσαμε λόγω συμβολαίου για όλη τη σεζόν και τους επιτρέψαμε να “την κάνουν” έγκαιρα για να πέσει το θέμα; Και φυσικά δε μας είπαν τίποτα για τις αμοιβές των αντικαταστατών της “green team” (κοινώς των πασόκων που επανήλθαν δρυμήτεροι). Το πιο προκλητικό όλων είναι η στάση του Γερουλάνου (αναδεξιμιού του Κοκού!!!) που αρνήθηκε να απαντήσει στη βουλή για τις αποδοχές προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ και “δεσμεύθηκε” ότι δε θα υπερβαίνουν τις αποδοχές του προηγούμενου!!! Κοινώς, το κάθε θρασίμι που έχει θέση εξουσίας νομίζει ότι μπορεί να μας κοροϊδεύει και να συνεχίζει να κάνει πάρτυ με τα λεφτά μας για να βολέψει τα φιλαράκια του!

Εσύ όμως μην απεργείς! “Κινδυνεύει η πατρίδα” όπως λέει και ο πρωθυπουργός, που παράλληλα ξεπουλάει τα πάντα και θέλει να έχει επιτελέσει το “έργο του” για να πάρει και τις ανάλογες αμοιβές του…! Και φυσικά συνεχίζει τις ήξεις-αφήξεις ψευτιές του ενώ έχει παραδώσει τη χώρα στο ΔΝΤ και τις Βρυξέλλες, αλλά περιμένει το κατάλληλο “timing” για να το ξεφουρνίσει! Τώρα στρώνεται το κλίμα με το ΔΝΤ να “μην είναι και κακή επιλογή”, τις Βρυξέλλες που “μας ζητάνε περισσότερα και από το ΔΝΤ”, τα “νεα μέτρα” που έρχονται πριν καν ξεκινήσουν τα παλιά και φυσικά (σύντομα) θα ακούσουμε και για πιέσεις για τα Σκόπια, ώστε να μας ξεφουρνίσουν και τη συμφωνία και την προώθηση της FYROM στην ΕΕ! Μας μιλάει για “περιορισμό εθνικής κυριαρχίας” σα να πρόκειται για το τσιφλίκι του, που έδωσε ένα κομμάτι και στους γείτονες γιατί… έτσι γούσταρε! Και όλα αυτά ενώ “δε ζητήσαμε καμία βοήθεια”!!!

Πείτε μου λοιπόν ποιος ο λόγος να εκχωρεί δικαιώματα και να αναλαμβάνει υποχρεώσεις εις βάρος μας ο κος Παπανδρέου που θα έπρεπε τουλάχιστον να μας ρωτήσει, αφού δρα στο όνομά μας και όχι για προσωπική του υπόθεση… Το έχω πει από καιρό ότι ο Γιωργάκης ανέβηκε για να συνεχίσει το καταστροφικό έργο του Κωστάκη και να αποτελειώσει τη χώρα! Και αυτό θέλει να το κάνει απερίσπαστος… Και φυσικά έχει στο πλευρό του όλους αυτούς που σκυλεύουν το πτώμα και θέλουν να τελειώνουν με τις “συντεχνίες” των εργαζομένων που έχουν το θράσος να απαιτούν και δικαιώματα και να μη δουλεύουν για μια χούφτα ρύζι! Όταν έλεγε προεκλογικά ότι “θα τα βάλει με τα συμφέροντα” εννοούσε και αυτός τους εργαζόμενους! Τι σύμπτωση! Το ίδιο ακριβώς είχε γίνει και με τον Κωστάκη το 2004!!! Όταν στρογγυλοκάθησε στην καρέκλα της εξουσίας και άρχισε τα ταξίδια με τη “γιατρέσσα” του σε όλον τον κόσμο και την άπω Ανατολή (με τα λεφτά μας πάντα!) και είδε ότι μπορεί να το παίξει “ηγέτης” και πόσο ωραία είναι να ζεις με τα λεφτά των άλλων, είχε βρει και αυτός “τα συμφέροντα” και “τις συντεχνίες” στους εργαζόμενους!!! Ίδια αφεντικά… ίδιες σκοπιμότητες και συνταγές…

Και φυσικά έχει επιστρατευθεί (για ακόμα μία φορά) η συνταγή του “κοινωνικού αυτοματισμού”! Οι ιδιωτικοί εναντίον των δημόσιων, οι χαμηλόμισθοι εναντίον των “υψηλόμισθων” (όχι των πραγματικών που αποτελούν τους “επιτελείς” του συστήματος), οι έμποροι εναντίον των αγροτών, οι μη ιδιοκτήτες εναντίον των ιδιοκτητών και πάει λέγοντας… Έτσι αυτοί οι “κύριοι” μένουν ανενόχλητοι και το ηλίθιο πόπολο κοιτάζει όπου του δείχνουν και όχι τους πραγματικούς κλέφτες που τόσα χρόνια λεηλατούσαν και (ω! τι έκπληξη) συνεχίζουν να λεηλατούν!

Και αυτό το ηλίθιο και χειραγωγημένο πόπολο δεν αντιλαμβάνεται ότι εχθρός του δεν είναι ο δίπλα ή αυτός που παίρνει έναν λίγο καλύτερο μισθό (δε μιλάμε για τα τσουτσέκια της εκάστοτε κυβέρνησης που καταλαμβάνουν “θέσεις ευθύνης” με προσόν τις κομματικές τους καταβολές και συνεχίζουν να παίρνουν προκλητικές αμοιβές) αλλά ο από πάνω που του ροκανίζει τη ζωή και του υποθηκεύει το μέλλον! Σε αυτή την αμορφωσιά ποντάρουν τώρα τα κυβερνητικά καθάρματα που με την αρωγή της “αντιπολίτευσης” εκ δεξιών και την προπαγάνδα των κονδυλοφόρων των αφεντικών, προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι θέμα “εθνικής προσπάθειας” να πετύχει τους σκοπούς της η κυβέρνηση. Πρώτη φορά στη ζωή μου ακούω να θεωρείται θέμα “εθνικό” το ξεπούλημα της χώρας και η υποταγή στα αφεντικά. Πρώτη φορά ακούω να μας λένε ότι η “δημοτικότητα” του ασυνεπούς και ψεύτη Γιωργάκη έχει εκτοξευθεί διότι “ο λαός ωρίμασε και είναι έτοιμος να δεχτεί να του πάρουν τα πάντα”! Ομολογώ όμως ότι πρώτη φορά βλέπω να γίνεται τέτοια επέλαση και τόσες αποκαλύψεις (δια των “διαρροών”) για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης και ένας λαός ολόκληρος να περιμένει από τον κάθε Παναγόπουλο (εντεταλμένο της κυβέρνησης) να συντονίσει τη δράση του!

Αυτή τη στιγμή έπρεπε να σείεται ο κόσμος και η παραίτηση της ξεπουλημένης κυβέρνησης να είναι απαίτηση! Θα μου πείτε “και ποιον να βάλουμε;” Σωστή ερώτηση, αλλά όταν τα λαμόγια και οι απατεώνες (μπλε και πράσινοι) βρίσκονται στην εξουσία και δρουν αναντίον των συμφερόντων σου, όχι μόνο των ατομικών αλλά και των εθνικών, τότε τους πετάς όλους συλλήβδην από πάνω σου ή καλύτερα… τους κρεμάς ώστε να παραδειγματιστούν και οι επόμενοι… Είναι απόλυτα μοιρολατρικό να λέει κανείς “κάποιον πρέπει να ψηφίσω από αυτούς” και να μην εννοεί να καταλάβει πλέον ότι δε χρειάζεται κανέναν από αυτούς που έχουν αποκτήσει “αξία” επειδή ο ίδιος τους τη δίνει και ένας ολόκληρος μηχανισμός (που δρα για τα δικά του και μόνο συμφέροντα) του πλασάρει ποιον να επιλέξει…

Και φυσικά μπρος στην επιτακτική ανάγκη του “διαίρει και βασίλευε” θα επιστρατευθεί κάθε μέσο. Τα συνδικάτα άλλωστε “πασοκοκρατούνται” όπως είχε δηλώσει και ο Παπακωνσταντίνου σε ξένα ΜΜΕ αλλά και πρόσφατα ο Γιωργάκης λέγοντας “ότι έχουμε τον κόσμο με το μέρος μας που αποδέχεται την πολιτική μας” (επίσης σε ξένα μέσα)! Κοινώς, αν ο κόσμος δεν ξυπνήσει και δεν ξεφύγει από τη λογική του “πρόβατου” που περιμένει να το κατευθύνει ο “τσοπάνης”… θα γίνουν ενα-δυο απεργίες για τα μάτια του κόσμου και για να μη φάνε και ξύλο οι συνδικαλιστές, που δήθεν “κόπτονται” για τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά οι ίδιοι έχουν παχυλότατες αμοιβές από το δημόσιο κάνοντας τον εργατοπατέρα, και μετά θα “πέσουν” τα πράγματα… Συνήθης πρακτική που έχει εφαρμοστεί πολύ τα τελευταία χρόνια…

Ακούμε τον Παναγόπουλο να επαναλαμβάνει ότι “αυτό αποτελεί αιτία πολέμου” αλλά πρώτη φορά βλέπω “πόλεμο” με 24ωρο ραντεβού! Όταν κάτι αποτελεί “αιτία πολέμου” ο κόσμος πρέπει να είναι κάθε μέρα κάτω μέχρι να κερδηθεί ο πόλεμος! Και αυτή τη φορά υπάρχει πραγματικά πόλεμος και η επίθεση είναι πολυμέτωπη αλλά πολύ φοβάμαι ότι για άλλη μία φορά θα αποδειχθεί ότι “οι στρατηγοί” είναι πουλημένοι στον εχθρό!!! Γι αυτό ο “στρατός” που δίνει μάχη ζωής και επιβίωσης πρέπει να αυτοδιοργανωθεί και να “κρεμάσει” του προδότες… Οι περισσότερες μάχες άλλωστε χάνονται επειδή ο εχθρός είναι ύπουλος και εσωτερικός και όχι όταν είναι ορατός και απέναντι!
Και σε τούτον τον πόλεμο και οι εχθροί και οι δοσίλογοι είναι πολλοί και έχουν αναλάβει υπηρεσία διάσπασης και χειραγώγησης…

Πέρα από τους “αρχισυνδικαλιστές” που όταν πάρουν εντολή θα πνίξουν (ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουν και μακάρι να διαψευστώ για μία φορά και ο ελληνικός λαός να αποδείξει ότι έχει ξυπνήσει) τις κινητοποιήσεις, προβληματισμό προκαλεί και η στάση του ΚΚΕ που φαίνεται ότι για άλλη μία φορά υπηρετεί τα κυβερνητικά συμφέροντα! Λίγο καιρό πριν είχα ακούσει την Παπαρήγα να λέει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν όλοι μαζί από κοινού ενάντια στη λαίλαπα που έρχεται… και διαβάζω ότι για άλλη μία φορά θα λειτουργήσει διασπαστικά κάνοντας ανεξάρτητη συγκέντρωση! Αλέκα μου, εργατικό κίνημα δε σημαίνει κάθε τσοπάνης τα πρόβατά του και το δρόμο του!!!
Μαζικό λαϊκό κίνημα σημαίνει όλοι μαζί για αυτά που μας αφορούν και μας ενώνουν! Οι μικροκομματικές διαφορές πρέπει να μένουν στην άκρη για λίγο… Ελπίζω να καταλαβαίνουν όλοι ότι και ο ρόλος των κομμάτων υπηρετεί τη λογική του “διαίρει και βασίλευε” και εν τέλει βοηθάει στην κυριαρχία του σάπιου συστήματος. Και, κατά τη γνώμη μου, δε γίνεται τυχαία ή από ανεγκεφαλιά…

Τώρα λοιπόν που έχει κυρηχθεί ο πόλεμος στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά και στις ατομικές ελευθερίες ώστε να είναι έτοιμοι για τυχόν κοινωνικές εντάσεις και εξεγέρσεις… τώρα που επιστρατεύονται όλα τα μέσα για να ελεγχθούν τα πρόβατα… τώρα που εμφανίστηκε με τον πιο περίτρανο τρόπο η σκοπιμότητα της ΕΕ και σε τι μας έμπλεκαν όταν υπόγραφαν την παράδοση κυριαρχικών δικαιωμάτων επ’ ονόματί μας (για τους ηλίθιους που είχαν χάψει το παραμύθι ότι θα φάνε με χρυσά κουτάλια!)… τώρα που η επίθεση έχει εξαπολυθεί και ο Γιωργάκης εμφανίζεται πιο ψεύτης, θρασύς και τυχοδιώκτης και από τον ανίκανο (και συνεταίρο του) Κωστάκη… τώρα που ξεπουλιούνται τα πάντα από την κυβέρνηση και επιβάλεται ως μονόδρομος η υπακοή… τώρα που όλο και περισσότερο για να εδραιώσουν τη μελλοντική κυριαρχία τους περνιέται η ρουφιανιά ως “εθνικό καθήκον”… τώρα που θέλουν να μας επιβάλουν τη γερμανική μπότα και το ΔΝΤ ντε και καλά…

Τώρα καλείται η κοινωνία να δώσει τις εξετάσεις της που ίσως αυτή τη φορά να είναι οριστικές. Αν τώρα παραδοθεί ο κόσμος άνευ όρων και, αντί να αποτινάξει τα λαμόγια που τον λεηλατούν, δεχτεί να συνεχίσουν να τον εκπροσωπούν και να του επιβάλλονται, αυτό που στήνεται και έρχεται είναι πολύ μαύρο και σκοτεινό… Όχι μόνο θα πεινάσει ο κόσμος και θα βρεθούν όλοι δεμένοι χειροπόδαρα και σκλάβοι των αφεντικών, αλλά η οικονομία θα καταστραφεί οριστικά και οι υποδομές θα βρεθούν στα χέρια των ξένων. Και φυσικά ο Έλληνας θα είναι σκλάβος στον τόπο του και φτηνό εργατικό αλλιώς θα προτιμάται ο ξένος! Και βέβαια θα κυβερνιέται ο τόπος από τους ξένους… Ήδη πάνε να το επιβάλλουν με την ΕΕ που, όπως ομολόγησε ο Παπακωνσταντίνου, “από 15 Μαρτίου θα μπορούν να αποφασίζουν ερήμην μας και να επιβάλλουν τις αποφάσεις τους”!!! Αυτά υπέγραφαν τα πρασινογάλαζα λαμόγια όταν μας έβαζαν στην ΕΕ χωρίς να μας ρωτήσουν και κανόνιζαν το μέλλον της χώρας!
‘Ομως, όσο και αν θέλει η κυβέρνηση να το παρουσιάσει ως αδιέξοδο αφού αυτά τα συμφέροντα είναι εντεταλμένη να υπηρετεί, ο λαός είναι τελικά αυτός που επιβάλεται να αποφασίσει για το μέλλον του και τη μοίρα του! Αν δε θέλει να παλέψει για ένα καλύτερο αύριο, είναι άξιος της μοίρας του και αυτών που του ετοιμάζουν! Και φυσικά και όσων του έκαναν ως τώρα και συνεχίζει να ανέχεται τα ίδια λαμόγια…

Αν όμως πάρει τη ζωή του στα χέρια του, μπορεί να αποτινάξει όλα όσα του στήνουν και να δείξει ότι την πορεία του και το μέλλον του αυτός την καθορίζει και την αποφασίζει! Αυτή τη φορά ο πόλεμος είναι κυριολεκτικός και η κοινωνία καλείται να αποδείξει αν μπορεί να είναι ελεύθερη ή της αξίζει η μαυρίλα και η σκλαβιά… Το χειρότερο όμως είναι να αφήσει να τη χειραγωγήσουν και να της επιβάλουν οι εχθροί της ποιο είναι το “καλό” για αυτήν… Θα είναι η μεγαλύτερη μειοδοσία που έχει γίνει αμαχητί και μάλιστα πρώτη φορά λαός θα υποθηκεύσει το μέλλον του οικιοθελώς!!!

Στο χέρι του καθενός είναι να κρίνει και να αποφασίσει αν πρέπει να υπακούσει και να μην ενοχλεί το “έργο” της κυβέρνησης εθνικής μειοδοσίας! Εγώ θέλω να είμαι ενοχλητικός… πολύ ενοχλητικός!!!


Yγ.Τώρα που οι έλληνες πρέπει να “ωριμάσουν” και να δεχθούν τα μέτρα… φαίνεται ότι οι ευρωπαίοι “ώριμοι” πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τον πιο κακό τους και “ανώριμο” εαυτό! Απλή σύμπτωση η πανευρωπαϊκή συρρίκνωση εισοδημάτων ή… γενικότερος σχεδιασμός;

πηγη.. bloggingvsmanipulation.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.