# #

4 Απρ 2016

To «οικονομικό σκάνδαλο του αιώνα»


Για «οικονομικό σκάνδαλο του αιώνα» μιλούν τα διεθνή ΜΜΕ μετά την αποκάλυψη εκατομμυρίων ντοκουμέντων που δείχνουν το δίκτυο των offshore εταιριών που είχε στήσει εταιρεία νομικών συμβούλων στον Παναμά για λογαριασμό πελατών της. 

Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται 72 νύν και πρώην αρχηγοί κρατών, πλουτοκράτες, βασιλιάδες, μαφιόζοι, όλος ο «καλός κόσμος» δηλαδή του καπιταλισμού.

Ta απόρρητα έγγραφα της «αξιοσέβαστης»... δικηγορικής Παναμέζικης εταιρίας Mossack Fonseca που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μας δείχνουν τις υπόγειες διαδρομές και το ξέπλυμα του «μαύρου χρήματος», από «αξιοσέβαστους» πλουτοκράτες κάθε ιδιότητας.

Μεταξύ των χιλιάδων ονομάτων και ομάδων συμφερόντων περιλαμβάνονται πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας Ζίγκμουντουρ Ντέιβιντ Γκουνγκλάγκσον, μέλη της οικογένειας του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, μέλη της οικογένειας του πρωθυπουργού της Βρετανίας Κάμερον…

Από τους «δικούς» μας βλέπουμε το όνομα του Σταύρου Παπασταύρου, -τον είχαμε ξαναδεί στη λίστα Λαγκάρντ- στελέχους του ΔΝΤ και στενού συνεργάτη του τέως πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, καθώς και τα ονόματα των Λαναρά, και Μεταξά.

Επί της ουσίας πάντως, πρακτικά, αυτή η αποκάλυψη θα πάει … αδιάβαστοι. Οι εμπλεκόμενοι είναι τόσο «αξιοσέβαστα» πρόσωπα που ο καπιταλισμός δεν έχει την δυνατότητα να μας παρουσιάσει την παπαρολογία του ότι διαθέτει τους «μηχανισμούς αυτοκάθαρσης». Και το συμπέρασμα είναι απλό: Ετσι δουλεύει ο καπιταλισμός. 
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/04/to.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.