# #

5 Απρ 2016

Όποιος θέλει τον Κούλη, να τον πάρει σπίτι του


 


Στις 9 Φεβρουαρίου 2015, κατά τη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ με τη καγκελάριο της Γερμανίας, ο Ομπάμα δήλωσε:  «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι αποκαλύψεις του Σνόουντεν έβλαψαν την εικόνα της κυβέρνησής μας και τη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας μας» και συνέχισε λέγοντας ότι επανεξετάζει αυτού του είδους τις πολιτικές με σκοπό να προωθήσει περισσότερη διαφάνεια.
Τι είχε αποκαλύψει, όμως, ο Σνόουντεν που ανάγκασε τον Ομπάμα να ζητήσει συγγνώμη από τη Μέρκελ και να υποσχεθεί ότι θα επανεξετάσει τέτοιου είδους κινήσεις; Είχε αποκαλύψει ότι η... αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) υπέκλεπτε τηλεφωνικές κλήσεις της Μέρκελ από το 2010.
Συνεχίζουμε. Τι αποκάλυπτε το περιοδικό Spiegel στις 7 Νοεμβρίου του 2015; 
Αποκάλυπτε ότι οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες (BND) παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα των υπουργείων Εσωτερικών των ΗΠΑ, της Δανίας, της Κροατίας, της Αυστρίας και της Πολωνίας, τηλεφωνικές συνδέσεις των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες, στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη καθώς και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στην Ουάσιγκτον.
Τι άλλο παρακολουθούσαν οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες; 
Τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, τα τηλεφώνα και τα φαξ αντιπροσωπειών των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σουηδίας, της Πορτογαλίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας, ακόμη και του Βατικανού. Το γερμανικό περιοδικό σημείωνε, μάλιστα πως «οι διπλωματικές αντιπροσωπείες δεν εμπίπτουν στο Άρθρο 10 του γερμανικού Συντάγματος, το οποίο προστατεύει επικοινωνίες Γερμανών από την παρακολούθηση».
Μέσα τώρα σε όλο αυτό το μπάχαλο όπου κυβερνήσεις παρακολουθούν άλλες κυβερνήσεις, μυστικές υπηρεσίες ανταλλάσουν τεχνογνωσία για να αλληλοπαρακολουθούνται και εμάς μας παρακολουθούν όλοι, βγαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο γνωστός Κούλης και γράφει στο twitter αυτό:
koulis
koulis
Και το γράφει αυτό θιγόμενος από τη διαρροή των διαλόγων Τόμσεν – Βελκουλέσκου με θέμα την Ελλάδα! Δηλαδή, δεν θίχτηκε που τα τσογλανάκια του ΔΝΤ συζητούν για την Ελλάδα, για μια χώρα, με τη χαλαρότητα που θα συζητούσαν δύο τοπικά τραπεζικά στελέχη για το τι θα κάνουν με ένα «κόκκινο» καταναλωτικό δάνειο 800 ευρώ, αλλά θίχτηκε από τη διαρροή. Τόσο gentleman ο Κούλης!
Δεν θίχτηκε ο Κούλης από το ότι τα τσογλανάκια του ΔΝΤ σχεδιάζουν το χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο θα επιτύχουν ένα ακόμη οικονομικό πραξικόπημα στη χώρα του, αλλά θίχτηκε επειδή αυτό έγινε γνωστό. Και ζητά από την κυβέρνηση να εγγυηθεί ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί. Το «μαλάκας» είναι λίγο. Να τον χαίρονται αυτοί που τον ψήφισαν και τον στηρίζουν. Χαλάλι τους, αλλά άμα τον θέλουν τόσο πολύ ας τον πάρουν σπίτι τους.

 Καρτέσιος   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.