# #

22 Αυγ 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τους πρώτους σε σταυρούς από 16 εκλογικές περιφέρειες!


Στον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν αποφασισμένοι να αφήσουν εκτός ψηφοδελτίων όσους βουλευτές δεν ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο στην Βουλή, ενώ συνυπολογίζοντας και την ίδρυση της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει 16 στελέχη του που «πρώτευσαν» σε σταυρούς στις εκλογικές τους περιφέρειες να μένουν εκτός, ενώ πολλοί είναι ακόμα που η συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη.
Αναλυτικά με την κοινοβουλευτική ομάδα της Λαϊκής Ενότητας «αποσκίρτησαν» οι πρώτοι σε σταυρούς σε: Βοιωτία (Γιάννης Σταθάς), Ευρυτανίας (Θωμάς Κωτσιάς), Ημαθίας (Κώστας Λαπαβίτσας), Β’ Θεσσαλονίκης (Λίτσα Αμανατίδου), Καστοριάς (Βαγγέλης Διαμαντόπουλος), Κέρκυρας (Στέφανος Σαμοΐλης), Κοζάνης (Ραχήλ Μακρή), Λέσβου (Γιάννης Ζερδελής), Μεσσηνίας (Θανάσης Πετράκος), Β’ Πειραιώς (Παναγιώτης Λαφαζάνης), Πιερίας (Ζήσης Ζάννας), Φθιώτιδας (Βασίλης Κυριακάκης).
Ακόμα δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να βρεθεί στα ψηφοδέλτια, η –πρακτικά- πρώτη στην Α’ Αθήνας Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το ίδιο ισχύει και για τους Δημήτρη Κοδέλα και Βασίλη Χατζηλάμπρου, που πρώτευσαν σε Αργολίδα και Αχαΐα αντίστοιχα, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης (πρώτος σε ψήφους στην Β’ Αθήνας και ως εκ τούτου και πανελλαδικά) έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος.
Ενδεικτικά, ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Β΄ Αθήνας πήρε 135.638 ψήφους, η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Α’ Αθήνας 42.945, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην Β’ Πειραιά 33.379 και ο Βασίλης Χατζηλάμπρου στην Αχαΐα 25.318.
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η αποχή από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος είχε πρωτεύσει σε ψήφους στις ευρωεκλογές, καθώς είχε βρεθεί τόσο στην πρώτη εκδήλωση της Αριστερής Πλατφόρμας στον Πανελλήνιο, ενώ πλέον διαχωρίζει ανοιχτά την θέση του από αυτήν της κυβέρνησης.
Ακόμα σίγουρη δεν θα πρέπει να θεωρείται ούτε η συμμετοχή και άλλων σημαντικών στελεχών που βγήκαν πρώτα σε ψήφους στις εκλογικές τους περιφέρειες, έχουν όμως αναφορά στους «53».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.