# #

17 Αυγ 2015

Άλλη μια απόδειξη ότι οι Γερμανοί κοιτάν μόνο το συμφέρον τους..

Γερμανική επιβολή και στην πράσινη ενέργεια!



Άλλη μια απόδειξη ότι οι Γερμανοί κοιτάν μόνο το συμφέρον τους και δεν τους ενδιαφέρει καθόλου το Ευρωπαϊκό κοινό συμφέρον.

Σύμφωνα με άρθρο της ιστοσελίδας deutsche-wirtschafts-nachrichten.de η Γερμανία επιχειρεί να επιβάλλει την “αποδοχή” του πλεονάσματος πράσινης ενέργειας από τις γειτονικές της χώρες.

Συγκεκριμένα, θέλει ουσιαστικά να "ξεφορτωθεί" το ..πλεόνασμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (κυρίως φωτοβολταϊκά, αιολικά πάρκα), σε περιόδους που υπάρχει υπερπαραγωγή λόγω μεγάλης ηλιοφάνειας, ή, ισχυρών ανέμων μεγάλης διάρκειας που μπορούν να "ρίξουν" το δίκτυο.

Ειδικά όσον αφορά την αιολική ενέργεια, όπου δεν υπάρχει ακόμα η τεχνολογία αποδοτικής αποθήκευσης, η υπερφόρτωση του δικτύου και τα συχνά μπλακ άουτ αποτελούν σημαντικό πρόβλημα, ιδιαίτερα σε χώρες όπως η Γερμανία, που έχουν επενδύσει σε τεράστια αιολικά πάρκα συνδεδεμένα στο κεντρικό δίκτυο.

Σύμφωνα πάντα με το άρθρο, γειτονικές χώρες όπως η Τσεχία, Πολωνία, Βέλγιο, Γαλλία και Ολλανδία, αντέδρασαν στα σχέδια της Γερμανίας με “μπλοκάρισμα” της ροής ενέργειας από τη Γερμανία, καθώς δεν είναι διατεθειμένες να επωμιστούν το κόστος της Γερμανικής ενεργειακής πολιτικής.

Όπως επίσης αναφέρεται σε ανάλογο άρθρο της ιστοσελίδας politico.eu, πολλές γειτονικές χώρες παίρνουν μόνες τους πρωτοβουλίες για να μπλοκάρουν την ανεπιθύμητη ροή ενέργειας από τη Γερμανία. 

Οι Τσέχοι, για παράδειγμα, ανησυχώντας για τη σταθερότητα του δικού τους δικτύου, για επιπλέον δαπάνες που μπορεί να προκύψουν, καθώς και για τον κίνδυνο να περιοριστεί η δυνατότητά τους να εξάγουν την ενέργεια που οι ίδιοι παράγουν, εγκαθιστούν ειδικές συσκευές με στόχο να μπλοκάρουν την ανεπιθύμητη ροή ενέργειας από το Γερμανικό δίκτυο, από το 2016 και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.