# #

11 Μαΐ 2015

Αν οι Έλληνες επιθυμούν άμεση δημοκρατία, ήρθε η ώρα να ξεκινήσουν τα δημοψηφίσματα...

Jo Di



115 δημοψηφίσματα έχουν γίνει την περίοδο των τελευταίων 30 ετών σε χώρες της Ευρώπης.
Πρωταθλήτρια στα δημοψηφίσματα είναι η Ιρλανδία, η οποία έχει διενεργήσει 20 δημοψηφίσματα από το 1985 μέχρι σήμερα, και είναι η μόνη χώρα που έχει διενεργήσει δημοψήφισμα σχετικά με όλες τις συνθήκες της Ε.Ε.
Στη δεύτερη θέση η ..
Ιταλία με 16 δημοψηφίσματα, χωρίς όμως κανένα να αφορά ευρωπαϊκές συνθήκες, αλλά αποκλειστικά εσωτερικά ζητήματα.
Στην τρίτη θέση η Λιθουανία με 12 δημοψηφίσματα από το 1991 και μετά, με μοναδικό δημοψήφισμα αυτό του 2003 που αφορούσε στην είσοδο της χώρας στην Ε.Ε.
Το 25% των δημοψηφισμάτων που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία 30 χρόνια σε 25 χώρες της Ευρώπης, αφορούσαν στις συνθήκες της Ε.Ε. (όπως η συνθήκη του Μάαστριχτ, της συνθήκης του Άμστερνταμ, της Νίκαιας και της Λισαβόνας).
Οι μοναδικές χώρες στις οποίες δεν έχει γίνει κάποιο δημοψήφισμα από το 1985 μέχρι σήμερα είναι η Νορβηγία, το Βέλγιο (όπου δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα) και η Ελλάδα.
(Αγαπητέ Jo Di, τα περισσότερα δημοψηφίσματα στην Ευρώπη έχουν γίνει στην Ελβετία, η οποία δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα τελευταία 160 χρόνια έχουν γίνει στην Ελβετία εκατοντάδες δημοψηφίσματα. Αν οι Έλληνες επιθυμούν άμεση δημοκρατία, ήρθε η ώρα να ξεκινήσουν τα δημοψηφίσματα.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.