# #

15 Μαΐ 2015

Ραχήλ Μακρή: Υπέρ των πολλών η ρύθμιση για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Δεκτό κατά πλειοψηφία τόσο επί της αρχής όσο και στο σύνολο του έγινε το νομοσχέδιο για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που περιέχει την κατεπείγουσα ρύθμιση για τη βιωσιμότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Τόσο ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου όσο κι η βουλευτής Ραχήλ Μακρή τόνισαν την αναγκαιότητα της ρύθμισης και κατελόγισαν σοβαρές ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ κι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το Ποτάμι αποχώρησε, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και ΠΑΣΟΚ ...
δήλωσαν «παρών» ενώ καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία.
«Θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να λύσουμε το πρόβλημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (EBZ). Για την κυβέρνησή μας προέχει να εξασφαλίσουμε την βιωσιμότητά της και να λειτουργήσουν τουλάχιστο τα δύο εργοστάσια στις Πλαταιές και στην Αλεξανδρούπολη», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου υπεραμυνόμενος στη Βουλή, την ΠΝΠ με την οποία ενισχύεται με 30 εκ. ευρώ η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.
ΦΩΤΟ: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, eurokinissi
Ο κ. Αποστόλου χαρακτήρισε μονόδρομο την κεφαλαιακή ενίσχυσή της, προκειμένου, όπως τόνισε, να καλύψει τις τρέχουσες υποχρεώσεις της. Επίσης κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι έχουν βαριές ευθύνες στην απαξιωτική πορεία της ΕΒΖ, ενώ ευθύνες έριξε και στην Τράπεζα Πειραιώς, την οποία κάλεσε «να συμβάλει από την πλευρά της ουσιαστικά στην βιωσιμότητα της εταιρίας, απαλύνοντάς την από τα βάρη της» για να γίνει έτσι, όπως είπε, το μεγάλο νέο ξεκίνημα της.
Ραχήλ Μακρή: Η ρύθμιση γίνεται για το καλό των πολλών κι όχι των ολιγαρχών όπως έκαναν ο προηγούμενοι
Στην τοποθέτησή της κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου η Ραχήλ Μακρή τόνισε πως η εν λόγω ρύθμιση είναι απαραίτητη και γίνεται με γνώμονα το καλό των πολλών, σε αντίθεση με τη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Αναφέρθηκε μάλιστα σε τροπολογία που είχαν υπογράψει το Μάρτιο του 2014 οι τότε υπουργοί Οικονομικών κ. Στουρνάρας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Βρούτσης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μητσοτάκης με την οποία σβήνονταν πρόστιμα και βεβαιωμένες φορολογικές υποχρεώσεις εταιρειών πετρελαιοειδών που μόνο για τη μια εταιρεία και μόνο για τα έτη 2010 - 2011 ανέρχονται στα 480 εκατομμύρια ευρώ από 800 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το αρχικό πρόστιμο.  
"Η πρώτη εταιρεία είναι η Motor Oil του κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη και η δεύτερη τα ΕΛΠΕ του κ. Σπύρου Λάτση που είναι συνέταιρος με το ελληνικό δημόσιο" είπε η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ. "Σε αντίθεση, λοιπόν, με τους Βουλευτές της προηγούμενης κυβέρνησης, εμείς στηρίζουμε μόνο τη λαϊκή εντολή για την αποκατάσταση των αδικιών και την αποκατάσταση της νομιμότητας", πρόσθεσε. 
Διαχρονικό θύμα κακοδιαχείρισης η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης
Όπως είχε αποκαλύψει το HOT DOC στο τεύχος 60, οι αρμόδιοι για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης έχουν προσπαθήσει με πολλούς και διάφορους τρόπους να την υποβαθμίσουν και να την απαξιώσουν κατά την τελευταία δεκαετία κι ενώ η εταιρεία παρουσίαζε αξιοσημείωτα κέρδη κι έδινε εργασία σε χιλιάδες οικογένειες στις ευαίσθητες περιοχές της βόρειας Ελλάδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.