# #

11 Μαΐ 2015

Η πρόγνωση του Accuweather.com για το καλοκαίρι....Θα πέσουν μέσα???

Τι προβλέπουν οι Αμερικάνοι για το ελληνικό καλοκαίρι!

Η πρόγνωση του Accuweather.com για την Ελλάδα , είναι ένα γενικά ήπιο καλοκαίρι χωρίς όμως να λείπουν τα κύματα ζέστης. 

Συγκεκριμένα εκτιμούν πως ένα μεγάλο μέρος των νότιων Βαλκανίων, από την Αλβανία έως ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδας, θα έχει ένα τυπικό καλοκαίρι με κύματα θερμών αερίων μαζών αλλά και... διαλείμματα με χαμηλότερες θερμοκρασίες. 

Έτσι, ο μέσος όρος θα κυμαίνεται στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Στη βορειοανατολική Ελλάδα (ανατολική Μακεδονία, Θράκη και νησιά του βόρειου Αιγαίου), τα πράγματα θα είναι λίγο διαφορετικά καθώς οι ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες θα είναι περισσότερες και οι μέσοι όροι θα είναι πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα. Αυτό οφείλεται στη ράχη υψηλών πιέσεων που θα καλύπτει τις βορειότερες χώρες των Βαλκανίων και θα εκτείνεται έως τα βόρεια σύνορά μας. Σημαντικά κύματα ζέστης αναμένονται από τα μέσα Ιουλίου και τον Αύγουστο.

Όσο αφορά τις βροχές, οι βορειοανατολικές περιοχές τις χώρας θα έχουν σημαντικά μειωμένα ύψη βροχής καθώς οι υψηλές πιέσεις θα εμποδίζουν την έλευση διαταραχών.

Στην υπόλοιπη βορειοδυτική, δυτική και κεντρική Ελλάδα, οι βροχές θα είναι φυσιολογικές με τη μορφή μεμονωμένων καταιγίδων κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Γενικά τα όποια φαινόμενα δεν θα έχουν έντονα και επίμονα χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε πως η παραπάνω εκτίμηση αποτελεί μία προσπάθεια μακροπρόθεσμης προσέγγισης των καιρικών φαινομένων από έμπειρους μετεωρολόγους της Αμερικάνικης Υπηρεσίας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνεται λήψη αποφάσεων βάσει αυτής και μόνο.


meteo-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.