# #

16 Μαΐ 2015

Από πότε έγινε κρίσιμο εθνικό θέμα ο ΠΑΟΚ ρε σεις;

c2
«Θέλω να πω προσωπικά ευχαριστώ στην ομάδα του πρωθυπουργού Τσίπρα και ένα ευχαριστώ στην ομάδα του Καμμένου. Αυτοί που υποσχέθηκαν και το κάνανε πράξη. Αυτή είναι η κύρια διαφορά τους από τους άλλους». Τάδε έφη Ιβάν Σαββίδης, ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ. 
Γιατί ευχαρίστησε τις «ομάδες» Τσίπρα και Καμμένου; Επειδή με τη χθεσινή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου επέτρεψαν στην ΠΑΕ του κ. Σαββίδη να πληρώσει μόνο 10.886.000 ευρώ από τα συνολικά ..
33 εκ. ευρώ που χρωστούσε ο ΠΑΟΚ λόγω προστίμων και προσαυξήσεων.
Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ ο κ. Σαββίδης είχε ξεκαθαρίσει «Δίνουμε 11 εκ. ευρώ, αν δεν τα θέλετε δεν θα πάρετε τίποτα». Και χτες, όμως, λίγο πριν ευχαριστήσει τις «ομάδες» Τσίπρα και Καμμένου δήλωσε «Πρέπει εμάς να μας πουν ευχαριστώ. Μπορούσαμε να μην πληρώσουμε αλλά πληρώσαμε». Κι ένα δίκιο το έχει ο κ. Σαββίδης. Άλλοι δεν πληρώνουν τίποτα. Στη χειρότερη περίπτωση πέφτουν δύο κατηγορίες και σε δύο χρόνια επιστρέφουν με παρθενορραφή και λευκές περιστερές στη superleague.
Βάζουμε στην άκρη ότι αυτό το μαφιόζικο ελληνικό πρωτάθλημα δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει. 
Βάζουμε στην άκρη ότι ο ΠΑΟΚ είχε και στο παρελθόν ευνοηθεί ακόμη προκλητικότερα από τον Βαγγέλη Βενιζέλο. 
Βάζουμε στην άκρη το γεγονός ότι δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ αλλά σχεδόν όλες οι ΠΑΕ που έχουν ευνοηθεί κατά καιρούς στο θέμα των χρεών τους. Κρατάω μόνο ένα θέμα που δεν μπορεί να μπει στην άκρη, επειδή είναι τεράστιο και δεν το χωράει η άκρη.
Είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για ρύθμιση οφειλών μιας ανώνυμης εταιρείας ο πρόεδρος της οποίας, μάλιστα, σ’ έχει εκβιάσει λέγοντας «ή παίρνεις όσα σου δίνω ή δεν παίρνεις τίποτα»; 
Ρε μαλάκες πάτε καλά; 
Να δικαιολογήσω μια ΠΝΠ που έρχεται για λόγους εθνικής ανάγκης και με το επιχείρημα ότι έχουν ξεπεραστεί όλα τα περιθώρια κοινοβουλευτικής διαδικασίας, το καταλαβαίνω. Δηλαδή υποκρίνομαι ότι το καταλαβαίνω γιατί κάποια μαλακία πρέπει να έγινε για να μη σου αρκεί ο χρόνος.
Να ξεκαθαρίσω βέβαια ότι και την κοινοβουλευτική διαδικασία γραμμένη την έχω όπως κατάντησε, καθώς λειτουργεί πλέον ως show με πρωταγωνιστές τον Άδωνη, δυο – τρεις άλλους γραφικούς, το υφάκι της Κωνσταντοπούλου και τον ψωνισμένο Κούλη του Μητσοτάκη. 
Επί δέκα μέρες να συζητάνε ένα θέμα στη Βουλή, κανείς δεν αλλάζει άποψη, καμία αλήθεια δε βγαίνει στο φως, επανάληψη των τηλεοπτικών συνεντεύξεων γίνεται και το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών είναι εκ των προτέρων γνωστό.
Όμως δεν μπορείς να γίνεσαι με τέτοια ευκολία αυτό που έφτυνες τόσα χρόνια. Να καταργείς με τόση ευκολία κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να καταφεύγεις σε ΠΝΠ για να βολέψεις σήμερα τον Σαββίδη, αύριο τον Μαρινάκη και μεθαύριο τον Μελισσανίδη. 
Από πότε έγινε κρίσιμο εθνικό θέμα ο ΠΑΟΚ ρε σεις; 
Πάτε καλά; Έχετε σαλέψει εντελώς; ΠΝΠ για να βολέψετε χρέη Ανώνυμης Εταιρείας της οποίας, επαναλαμβάνω, ο ιδιοκτήτης της απειλούσε «τόσα θα πάρετε ή τίποτα»;
Εκτός πλέον κι αν η κυβέρνηση έχει τον Ιβάν Σαββίδη σαν φαντασίωση, σαν ήρωα, σαν ίνδαλμα. Ίσως να τον θαυμάζει επειδή ο Σαββίδης είπε αυτό που πολύ θα ήθελε να πει ο Τσίπρας στην Τρόικα, αλλά δεν τόλμησε κι ούτε ποτέ θα τολμήσει: «Αυτά θα πάρετε ή τίποτα». Πρώτα έκανε μόνος του κούρεμα του χρέους του ο Σαββίδης κι ύστερα το ανακοίνωσε. Ούτε στιγμή δεν το διαπραγματεύτηκε. Και τελικά πήρε αυτό που ήθελε.
Αν τον θαυμάζουν τόσο, τότε ας τον στείλουν να διαπραγματευτεί στο επόμενο Eurogroup. Aν τα καταφέρει κι εκεί, τότε χαλάλι του η ΠΝΠ. Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε για τα πανηγύρια. 
Κάτι οι ΠΝΠ που πλέον έρχονται για εξυπηρέτηση επιχειρηματιών, κάτι τα βασιλοχουντικά του Πανούση με ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αστυνομίας και γιατί όχι, μία επανίδρυση της χωροφυλακής, κάτι οι τροπολογίες «διευκόλυνσης» του Μεγάρου Μουσικής, φοβάμαι ότι γρήγορα θα περάσουμε από τη φάση «είμαστε για τα πανηγύρια» σε εκείνη του «είμαστε για τον πούτσο». 
Τι κρίμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.