# #

10 Μαΐ 2015

Η Αγία Βαρβάρα, πριν γίνει Αγία, ήταν θεογκόμενα...

agia varvaraΜε τιμές αρχηγού κράτους έγινε σήμερα η υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας στη χώρα μας. 
Η Αγία Βαρβάρα παραλαμβάνει την αρχηγία του κράτους από το Άγιο Φως και θα την παραδώσει στο Άγιο Πνεύμα.
Αύριο η Αγία Βαρβάρα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο κρίσιμο Eurogroup, συνοδευόμενη από τον Γιάνη Βαρουφάκη και την ιερή ...
παντόφλα του Αγίου Διονυσίου.
Η Αγία Βαρβάρα θεωρείται η προστάτιδα του πυροβολικού γιατί ήταν κάπως πυροβολημένη.
Όταν ήταν μικρή, έπαιζε με πόλεμο με τα αγόρια, ενώ, όταν μεγάλωσε, έφτιαχνε κανόνια και βομβάρδιζε τους ειδωλολάτρες, για να τους κάνει χριστιανούς. Μετά θάνατον.
Η Αγία Βαρβάρα, πριν γίνει Αγία, ήταν θεογκόμενα αλλά φόβιζε τους άνδρες επειδή ήταν στρατόκαυλη και κυκλοφορούσε πάντα με μπαζούκας.

Ο πατέρας της, για να την προφυλάξει από τους μνηστήρες, την έκλεισε σε ένα πύργο, και διέταξε να χτιστεί ένα λουτρό μόνο για αυτήν, ώστε να μην την παίρνουν μάτι οι ανώμαλοι στα δημόσια λουτρά.
Η Αγία Βαρβάρα πήγε και άνοιξε και τρίτο παράθυρο στο λουτρό για να τιμήσει την Αγία Τριάδα -είπαμε, ήταν πυροβολημένη-, οπότε ο πατέρας της είπε να την παραδώσουν στον Έπαρχο, μπας και την κουτουπώσει και ηρεμήσει.
Ο Έπαρχος έπαθε πλάκα με την Αγία Βαρβάρα -που ήταν κρεβατογεμίστρα- και έγινε καυλοπυρέσσων, αλλά η Αγία Βαρβάρα του τα έκανε μπαλόνια με τις προσευχές, οπότε ο Έπαρχος έδωσε εντολή να την αποκεφαλίσει ο πατέρας της, ο οποίος γούσταρε τρελά να αποκεφαλίσει την κόρη του, γιατί δικιά του κόρη ήταν και την έκανε ό,τι ήθελε.
Ο αιμοχαρής πατέρας αποκεφάλισε την Αγία Βαρβάρα και αμέσως μετά τον χτύπησε κεραυνός και τα κακάρωσε, αλλά τότε δεν υπήρχαν smartphones, για να τραβήξει κάποιος ένα βίντεο και να το ανεβάσει στο YouTube και στο Facebook, για να το δούμε κι εμείς, και να κάνουμε like.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.