# #

16 Μαΐ 2015

Καλά εκεί στη Γερμανία δεν έχουν Ποτάμια;


Και πάλι καλά να λέμε. Πάλι καλά που δεν ζήτησαν οι Ποταμίσιοι να απαγορευθεί η είσοδος του Γλέζου στην Γερμανία. Πάλι καλά που δεν του ζήτησαν να το βουλώσει επιτέλους με τις γεροντικές του εμμονές που αποτελούν τροχοπέδη στην εισροή γερμανών τουριστών στα ελληνικά θέρετρα.


 
Γιατί εδώ που τα λέμε βρε αδερφέ μου Χανς, που να βρεις την όρεξη να απολαύσεις μια χωριάτικη και δυο ρετσίνες στο Ημεροβίγλι όταν έρχεται ο άλλος μέσα στην ίδια σου την Βουλή και ξύνει πληγές που τις έχουμε ξεχάσει ακόμα κι εμείς οι παραποτάμιοι Έλληνες. 

Έτσι θα κάνουμε προκοπή; 
Έτσι θα αντιμετωπίζουν τα γκαρσόνια μας και οι ρεσεψιονιστ τους τουρίστες; 
Με ασπρόμαυρες φωτογραφίες και μαρμάρινα μνήματα; Αυτά θα τους δείξουμε;
 
Ας τελειώσει λοιπόν αυτό το παραμύθι και ας σοβαρευτούμε. 
Να μαζέψει η Ζωή τα αποκρουστικά βίντεο από το Μετρό, να κόψει ο Μανώλης τα σούρτα φέρτα στη Γερμανία και ας μαζευτεί κι εκείνος ο κυριούλης από το Δίστομο που δεν έχει αφήσει εφημερίδα για εφημερίδα με τις εμπρηστικές συνεντεύξεις του. 

Είπαμε, καλή η ιστορία αλλά μην το ξεφτιλίσουμε. 
Που ακούστηκε τη σήμερον ημέρα να υπάρχουν τέτοια οπισθοδρομικά απομεινάρια που δυναμιτίζουν την βαριά βιομηχανία του τουρισμού. Χαμόγελο θέλουν οι τουρίστες πατριώτη. Χαμόγελο και βαθιά υπόκλιση για το φιλοδώρημα. 

Δεν έχεις δει τα χαμογελαστά πρόσωπα των ποταμίσιων όταν αυτοφωτογραφίζονται στη Βουλή; 

Ένα τέτοιο αστραφτερό χαμόγελο θέλει κι ο Χανς όταν θα τον προϋπαντήσουμε στην προβλήτα κρατώντας το ταμπελάκι rooms to let. 

Γιατί αν είναι να τον αρχίσουμε με τα σκελετωμένα παιδιά και τις μαυροφόρες χήρες τότε κλάφτα κι αποχαιρέτα το ευρώ. 

Με το δίκιο τους έβαλαν τις φωνές οι πέντε βουλευτές του Ποταμιού για τις απερισκεψίες κάποιων εμμονικών γκρινιάρηδων που προκαλούν το αίσθημα της Bild και κάποιων νοσταλγών του Αδόλφου εκεί στον βορρά. 

Γιατί μη νομίζετε. 
Αυτά τα «σε καμία απολύτως περίπτωση δεν μπορούμε να ταυτίζουμε το γερμανικό λαό με το ναζισμό» του Γλέζου είναι ψιλά γράμματα για τον Χανς και την κυρία Ταχιάου. 

Αχ βρε Μανώλη. 
Πότε θα βάλεις κι εσύ επιτέλους λίγο μυαλό; 
Ο κόσμος προχωράει και πάει και διακοπές κι εσύ πας μέσα στο σπίτι τους στο Βερολίνο και τους λες να απαιτήσουν από την κυβέρνησή τους να εκπληρώσει αυτά που οφείλει στην Ελλάδα. 

Και σα να μην φτάνει αυτό, υπάρχουν και κάποιοι Γερμανοί που τον χειροκροτούν. Καλά εκεί στη Γερμανία δεν έχουν Ποτάμια; Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.