# #

1 Μαΐ 2015

Πρόεδρος της Γερμανίας(αντίθετα με τα ντόπια ξεπουπουλιασμένα)...Να εξεταστεί η καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα

Γκάουκ: Να εξεταστεί η καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα
Θετικός στην προοπτική καταβολής πολεμικών επανορθώσεων προς την Ελλάδα, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, παρά το γεγονός μάλιστα ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει άκαμπτη θέση για το θέμα.
O Γιόαχιμ Γκάουκ σε συνέντευξη που θα...
δημοσιευτεί στη σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung, τόνισε ότι η Γερμανία πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το θέμα της ιστορικής ευθύνης που έχει προς την Ελλάδα.
«Δεν είμαστε μονάχα πολίτες που ζουν στο σήμερα και στη σύγχρονη εποχή αλλά είμαστε επίσης απόγονοι εκείνων που άφησαν πίσω τους ένα μονοπάτι καταστροφής στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου— και στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων περιοχών, όπου επονείδιστα γνωρίζαμε λίγα σχετικά με αυτό το θέμα για τόσο μεγάλο διάστημα» τόνισε ο κ. Γκάουκ.
«Είναι το σωστό για μια χώρα που έχει πλήρη επίγνωση της ιστορίας της όπως η δική μας να εξετάζει τι πιθανότητες ενδεχομένως υπάρχουν για την καταβολή επανορθώσεων», ανέφερε ο Γερμανός πρόεδρος. 
Τι είχε πει ο Γιόαχιμ Γκάουκ στους Λιγκιάδες της Ηπείρου
«Συγγνώμη» για τα εγκλήματα των ναζί είχε ζητήσει στις 7 Μαρτίου 2014 ο Γερμανός πρόεδρος από τους Λιγκιάδες της Ηπείρου, όπου τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής είχαν εκτελέσει 92 άτομα.
«Επιθυμώ να αρθρώσω, αυτό που δράστες, αλλά και πολιτικά υπεύθυνοι τόσων πολλών χρόνων στη μεταπολεμική περίοδο δεν ήθελαν, ή δεν μπόρεσαν να προφέρουν, ότι δηλαδή τα όσα συνέβησαν εδώ ήταν κτηνώδης αδικία και με αίσθημα ντροπής και πόνου, ζητώ από τις οικογένειες των δολοφονηθέντων "συγγνώμη"» είχει πει τότε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος.


http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/582697/gkaoyk-na-exetastei-i-katavoli-polemikon-apozimioseon-stin-ellada#ixzz3Yv2JUMIX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.