# #

1 Μαΐ 2015

Έχουμε συμφωνία ΑΟΖ επιτέλους...???

Με την υιοθέτηση της Διακήρυξης της Λευκωσίας οι τρεις ηγέτες της Κύπρου, της Αιγύπτου και της Ελλάδας ολοκλήρωσαν σήμερα τις μεταξύ τους επαφές και συμφώνησαν σε περαιτέρω διεύρυνση και εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των τριών χωρών σε μια σειρά από τομείς, που περιλαμβάνουν την οικονομία, το εμπόριο, τον τουρισμό και την ενέργεια.
Καλωσορίζοντας τον Αιγύπτιο Πρόεδρο και τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην Κύπρο, σε κοινή διάσκεψη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των σημερινών μεταξύ τους επαφών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι κατά τη σημερινή σύνοδο εξετάστηκε στη βάση της Διακήρυξης του Καΐρου εμβάθυνση της συνεργασίας σε υφιστάμενους τομείς δράσεων και αναπτύχθηκαν ιδέες για διεύρυνση σε νέα πεδία συνεργασίας.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ...
Οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου -Ελλάδος και Αιγύπτου αφού οι ΑΟΖ των τριών αυτών χωρών εφάπτονται μεταξύ τους !

Με το σκεπτικό οτι και οι Ισραηλινοί έχουν κοινά συμφέροντα στην περιοχή και δεν πρόκειται να κάνουν πίσω στον τομέα της ενέργειας …τότε έχουμε συμφωνία ΑΟΖ στα σκαριά !
Αν συνυπολογίσουμε την χθεσινή αποκάλυψη του ΥΕΘΑ Καμμένου ότι τον Ιούνιο θα έχουμε κοινές Ασκήσεις της Πολεμικές Αεροπορίας με τα Αιγυπτιακά μαχητικά τον προσεχή Ιούνιο στο Αιγαίο …
Τα πράγματα για τον Ερντογάν , μετά και την χθεσινή κοινή Άσκηση στο Αιγαίο Ισραηλινών και ελληνικών μαχητικών πάνε από το κακό στο χειρότερο και δείχνει να περικυκλώνεται από παντού !
Οι τρεις ηγέτες υιοθέτησαν τη Διακήρυξη της Λευκωσίας που αποτελεί “σημείο αναφοράς”, όπως είπε ο Πρόεδρος, για τις προτεραιότητες των τριών χωρών στους τομείς της τριμερούς συνεργασίας τους και στα ζητήματα που συζήτησαν σήμερα.
Σε ό,τι αφορά την ενεργειακή συνεργασία, επαναβεβαιώσαμε, είπε ο Πρόεδρος, την κοινή αντίληψη πως η ανακάλυψη σημαντικών αποθεμάτων υδρογονανθράκων μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως καταλύτης για ευρύτερη συνεργασία σε περιφερειακό επίπεδο συμβάλλοντας στη σταθερότητα στην περιοχή. 
VETERANOS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.