# #

6 Ιαν 2015

Για ποιον χτυπά η καμπάνα, μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα; Πόσα τελικά χρωστάει το Mega και πόσα οι άλλοι που το παίζουν...Γερμανοί!!


Αναδημοσιεύουμε από στοιχεία που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας για χρέη μεγαλονταβατζήδων της χώρας. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τους πήρε όλους παραμάζεμα και 
το θέμα είναι εαν πράξει όσα υποσχέθηκε τα οποία εμείς δεν ξεχνάμε.


Οι εξαγγελίες του Σαββάτου εδώ: 

Σοκ στους Mega-λους καναλάρχες από την ομιλία Τσίπρα: 
“Όποιο ΜΜΕ έχει χρέη θα κλείνει. Όποιοι διακινούν “μαύρο χρήμα” θα πάνε φυλακή. Διαγωνισμός από την αρχή για ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές άδειες”!

…Χρονιά κρίσης το 2011, η οποία δεν άφησε ανεπηρέαστα ούτε τα τηλεοπτικά κανάλια. Όπως όλοι γνωρίζουμε το Alter έβαλε “λουκέτο” αφήνοντας άνεργους εκατοντάδες εργαζόμενους, ενώ ισχυρό πλήγμα δέχτηκε και ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός σταθμός της χώρας. 


Συγκεκριμένα το Mega το 2011 εμφανίζει ...
ζημιές 21,713 εκατ. ευρώ ως εταιρίας και 20 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου και πτώση του εταιρικού κύκλου εργασιών στα 89,131 εκατ. ευρώ και μείωση του ενοποιημένου τζίρου στα 90,564 εκατ. ευρώ. Είναι τέτοια η κατάσταση που καθίσταται αναγκαία η οικονομική βοήθεια στο κανάλι αν θέλει να επιβιώσει.

Το Mega το 2010 επέλεξε να διαθέσει η θυγατρική του στην Κύπρο ως μέρισμα το ποσό των 21 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα να μειωθούν οι ζημιές της μητρικής εταιρείας στα 4,675 εκατ. ευρώ. 

Το 2011 έδωσε άλλα 4,6 εκατ. ευρώ στη μητρική εταιρεία για την ενίσχυση των οικονομικών της. Όμως το πρόβλημα φαίνεται από τη μείωση του κύκλου εργασιών, εξαιτίας της πτώσης της διαφήμισης. Το Mega έχασε 13 εκατ. ευρώ, πέφτοντας από τα 112 εκατ. ευρώ το 2010, στα 89 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχη ήταν και η πτώση σε επίπεδο ομίλου, με την προσθήκη της κυπριακής θυγατρικής εταιρείας.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών έπεσε από τα 112 εκατ. ευρώ στα 90 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας υποχώρησε κατά 22 εκατ. ευρώ , από τα 73 εκατ. ευρώ το 2010 , σε 53 εκατ. ευρώ το 2011. Τα αντίστοιχα του ομίλου από 74 εκατ. ευρώ το 2010, σε 74 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των υποχρεώσεων της Τηλέτυπος ανέρχεται σε 192 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα βραχυπρόθεσμα δάνεια είναι ύψους 62 εκατ. ευρώ, ενώ αντίστοιχη είναι και η κατάσταση σε επίπεδο ομίλου.



ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΡΟΙΔΟ ΕΛΛΗΝΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Πλήρωνε κορόιδο το σώσιμο των τραπεζών από τους πολιτικούς εγκληματίες που ψηφίζεις. Πλήρωνε δίποδο για την ανακεφαλοποίηση ούτως ώστε να σωθούν οι τραπεζίτες και οι ολιγάρχες. Τρέχα ζώο και χειροκρότα τους ΣαμαροΒενιζέλους. Μα πόσο ζώα έγιναν οι Έλληνες Θεέ μου, διαβάζουμε στο site της Χ.Α από δημοσίευμα του 2013.


Πριν από λίγο καιρό ένα αριστερό περιοδικό δημοσίευσε την μισθοδοσία των πιο βασικών δημοσιογραφικών «αστέρων» του Mega. Γράφει συγκεκριμένα ότι «τη διετία της κρίσης και του μνημονίου, η οικογένεια (ατομικό εισόδημα και εταιρεία) Πρετεντέρη δήλωσε κάτι παραπάνω από… 700.000 ευρώ, ο Μανώλης Καψής 250.000 ευρώ, ο Νίκος Στραβελάκης 430.000 ευρώ, ο Παύλος Τσίμας 410.000 ευρώ και η Όλγα Τρέμη 480.000 ευρώ». Όπως καταλαβαίνετε, τα ποσά αυτά αποτελούν πραγματική πρόκληση για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, όλους όσοι υποφέρουν από την στυγνή εφαρμογή του εθνοκτόνου μνημονίου.


Είναι εύκολο μέσα από τους χλιδάτους μισθούς τους να υπερασπίζουν με προκλητικό τρόπο την ανάλγητη και αδίστακτη συγκυβέρνηση, η οποία βύθισε τον Τόπο στην απόγνωση και την δυστυχία. Είναι εύκολο επίσης να υποκρίνονται λέγοντας ότι «κατανοούμε τις αντιδράσεις του κόσμου που διαμαρτύρεται». Λένε ψέματα, ακριβώς γιατί δεν αποτελούν μέρος του κόσμου που υποφέρει. Για την Τρέμη το μνημόνιο είναι θέμα ενός ή δύο επισκέψεων λιγότερων σε ινστιτούτα αισθητικής. 


Για τον Πρετεντέρη, αν θα είναι σε θέση VIP σε αγώνα καλαθοσφαίρισης λιγότερες φορές απ’ ότι στο παρελθόν (τα μπουκάλια, πάντως, στους διαιτητές μπορεί να συνεχίσει να τα πετάει ανενόχλητος. Ποιος τολμά να πιάσει τον χούλιγκαν;) Για τον Ελληνικό Λαό, όμως, είναι θέμα καθαρά επιβίωσης και όχι διασκέδασης. Το περιοδικό επισημαίνει ακόμη ότι «το τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο εργάζονται οφείλει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικά δάνεια. Και οι τράπεζες, τις οποίες ετοιμαζόμαστε να αναχρηματοδοτήσουμε τη στιγμή που η λιτότητα μας σφίγγει ολοένα και περισσότερο, εξακολουθούν να χορηγούν δάνεια στο Mega».

Την στιγμή που μαγαζιά, επιχειρήσεις, εργοστάσια, κλείνουν λόγω έλλειψης χρημάτων, την στιγμή που κανένας δεν μπορεί να πάρει δάνειο με ευνοϊκούς όρους, το κανάλι της οδού Μεσογείων χρωστάει εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες, ήταν μέχρι πριν λίγες μέρες παράνομο (φρόντισε η συγκυβέρνηση να το νομιμοποιήσει «από το παράθυρο») και όμως θέλει να επηρεάζει τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. 


Λειτουργώντας ως φερέφωνο της μνημονικής συγκυβέρνησης ξέρναγε εμετό, με τα ψέματα, τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς και την συνεχή λασπολόγηση εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Για να είμαστε ειλικρινείς δεν έκανε κάτι λιγότερο απ’ ότι τα υπόλοιπα τηλεοπτικά κανάλια διαπλοκής. 

Να μιλάνε όμως για «μαφίες», «καμόρα», «συμμορία», «εγκληματική οργάνωση» κλπ. οι παχυλά αμειβόμενοι υπάλληλοι ενός μέχρι πρότινος παράνομου καναλιού, το οποίο χρωστά τόσα πολλά χρήματα πάει πολύ. Ένας απλός Έλληνας αν χρωστά έστω και λίγα χρήματα κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του. Ένας τηλεοπτικός κολοσσός αν χρωστά εκατομμύρια αποθρασύνεται και ζητά να διαμορφώνει το πολιτικό σκηνικό και τις κοινωνικές εξελίξεις. Αυτό, για κάποιους, θεωρείται ως δημοκρατία… Κάθε άλλο σχόλιο είναι περιττό.


 ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΝΤΑΒΑΔΩΝ


H υπερχρέωση των Ελλήνων πολιτών στις τράπεζες, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας…
Ποιος θα το περίμενε όμως, ότι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, βαριά ονόματα της ολιγαρχίας του πλούτου στη χώρα μας, θα ήταν κυριολεκτικά βουτηγμένοι στα χρέη; Αρκετοί από αυτούς μάλιστα, βρίσκονται σε άσχημη οικονομική θέση, καθώς οι επίτροποι, που έχουν τοποθετηθεί στις τράπεζες, κατ’ εντολή της τρόικας, έχουν «παγώσει» προς το παρόν, τις αναχρηματοδοτήσεις δανείων, είχε γράψει το avantipopolo. Φανταστείτε τώρα που έχουν φτάσει. Εκτός εαν τα πλήρωσαν…


Χωρίς πολλά λόγια, δείτε τι αποκαλύπτουν οι ισολογισμοί, για τα… «θαλασσοδάνεια» μερικών εκπροσώπων του επιχειρηματικού κατεστημένου της χώρας μας. 


Έχουμε και λέμε:

AXON HOLDINGS: Το επιχειρηματικό όχημα του Θωμά Λιακουνάκου. Το 2012 παρουσίαζε τραπεζικό δανεισμό 447.200.000 εκατ. Ευρώ. Μόνο η θυγατρική του ομίλου EUROMEDICA, έχει χρέη προς τις τράπεζες, που ξεπερνούν τα 372. 700.000 Ευρώ.


ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ: Δηλαδή με άλλα λόγια, MEGA CHANNEL, το…μεγάλο κανάλι, των τριών.. ισχυρών, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη. Το 2012, λοιπόν, ο τραπεζικός δανεισμός έφτασε τα 123.500.000 ευρώ περίπου, μαζί και με το νέο δάνειο των 98.000.000 ευρώ, που προκάλεσε την παρέμβαση των οικονομικώνεισαγγελέων.


ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ: Το δίκτυο των επιχειρήσεων που ελέγχει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, έχει χρέη ύψους 861.300.000 ευρώ. Εδώ υπάρχει και το εξής ενδιαφέρον. Η Korinthoς Power, μια εταιρία στην οποία συμμετέχουν, κατά 65% ο Όμιλος Μυτιληναίου, και κατά 35% ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, χρωστάει στις τράπεζες 172.500.000 ευρώ.


INTRACOM: Εδώ τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Intracom ίσον Σωκράτης Κόκκαλης. Ο όμιλος, από ομολογιακά και τραπεζικά δάνεια, χρωστάει 315.700.000 ευρώ.


ΌΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ: Η εκδοτική… «αυτοκρατορία» της οικογένειας Μπόμπολα έχει χρέη προς τις τράπεζες 164.300.000 ευρώ.


ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο κατασκευαστικός όμιλος της οικογένειας Μπόμπολα. Δηλαδή βασικά, όπου δημόσια έργα, βλέπε Ελλάκτωρ. Και όμως, τα τραπεζικά δάνεια που έχει πάρει ο όμιλος, ανέρχονται σε 1.700.000.000 ευρώ.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ: Μετά τον αείμνηστο Λαμπράκη, ισχυρός άνδρας του ομίλου είναι πλέον ο Σταύρος Ψυχάρης. Ο τραπεζικός δανεισμός αγγίζει τα 134.000.000. ευρώ.


ΜΟΤΟR OIL: Έχουμε ήδη αναφερθεί στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Πάμε να δούμε τι χρωστάει η πετρελαϊκή «ναυαρχίδα» της οικογένειας στις τράπεζες. 1.200.000.000 ευρώ περίπου.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: Οικογένεια Στέγγου, Πόρτο Καρράς, σκάνδαλο στην Χαλκιδική, και πάει λεγοντας. Εδώ ο ισολογισμός μας δείχνει τραπεζικό δανεισμό μόλις 22.900.000 ευρώ.


STAR CHANNEL: Πάλι οι Βαρδινογιάννηδες. Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει τραπεζικά χρέη 58.100.000 ευρώ.


ΟΜΙΛΟΣ ANT1: Το δημιούργημα του Μίνωα Κυριακού, το οποίο πλέον κατευθύνει ο υιός, Θεόδωρος Κυριακού. Τα δάνεια από τις τράπεζες ξεπερνούν τα 170.000.000 ευρώ.


ALPHA TV: Στον τηλεοπτικό σταθμό, κυρίως μέσω της INTERTECH, μεγαλομέτοχος είναι ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Τραπεζικός δανεισμός; 58 .000.000 ευρώ.


J&P ΑΒΑΞ: Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας, με τραπεζικό δανεισμό 268.900.000 ευρώ.


MARFIN INVESTMENT GROUP: Ο όμιλος, που μας έχει…ταλαιπωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια με διάφορες υποθέσεις, όπως ΟΤΕ, Ολυμπιακή, Λαϊκη Τράπεζα κ.α., και δημιούργημα του Ανδρέα Βγενόπουλου. Τα χρέη προς τις τράπεζες ξεπερνούν τα 2.000.000.000 ευρώ.


ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Μια παραδοσιακή δύναμη, στο χώρο των μετάλλων. Ο όμιλος έχει τραπεζικά ανοίγματα 1.100.000.000 ευρώ.


ΤΙΤΑΝ: Σχεδόν μονοπώλιο στο χώρο των τσιμέντων, και με τραπεζικό δανεισμό, που φάνει το 1.000.000.000 ευρώ περίπου.


FORTHNET: Ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος που κατέχει το συνδρομητικό κανάλι 

NOVA, έμφανίζει τραπεζικό δανεισμό 331.000.000 ευρώ.

MINOAN LINES: Μεγάλη ιστορία. Πρώην Μινωϊκές Γραμμές, ναυάγιο ΕΧΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, αυτοκτονία Παντελή Σφηνιά. Και χρέη 270.100.000 ευρώ.
Το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού αυτών και μόνο των επιχειρήσεων, ξεπερνάει τα 10,6 δις ευρώ. Και είναι ενδεικτικά παραδείγματα, του πόσο «φεσωμένοι» στις τράπεζες είναι οι περισσότεροι από τους ολιγάρχες του χρήματος στη χώρα μας. Για αυτό, όταν μιλάμε για «θαλασσοδάνεια», ας μην αναφερόμαστε μόνο στα δάνεια των πολιτικών κομμάτων!
Εμείς ρωτάμε: Φέτος, για το 2015, που βρίσκονται αυτά τα χρέη; Πληρώθηκαν κύριε Σαμαρά; Μήπως ξέρετε εσείς κύριε Βενιζέλο;


makeleio.gr
από εδω

1 σχόλιο:

  1. Baloo

    Και περιμένετε ώ αφελέστατοι οτι ο Τσίπρας θα πραγματοποιήσει τις εξαγγελίες που αφορούν αυτά τα λαμόγια?
    Πραγματικά με κάνετε και γελάω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.