# #

6 Ιαν 2015

Θα μάθουν την αλήθεια στις 25 Ιανουαρίου

Ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο

«Αλήθεια και ευθύνη» ονομάζεται η νέα παράσταση που δίνει στον ελληνικό λαό με πανάκριβο μάλιστα η απερχόμενη κυβέρνηση. Η νέα παράσταση ήταν έμπνευση της ΝΔ, βγαλμένη από τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου, την οποία ασμένως έσπευσε να υιοθετήσει, έστω και σιωπηλά, ο άλλος εταίρος της κυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ. 

Η «αλήθεια και η ευθύνη» της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είναι ότι χειρότερο έχει δει η ελληνική κοινωνία μετά από πολλές δεκαετίες, βγαλμένη μέσα από μελανές σελίδες της Ιστορίας. 

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι τα κύρια συστατικά της νέας παράστασης είναι ο φόβος και ο τρόμος. Η προσπάθεια κατατρομοκράτησης δηλαδή του ελληνικού λαού την ώρα μάλιστα που η χώρα βρίσκεται κάτω από την πίεση των εταίρων – δανειστών, αλλά και την στιγμή που όλο και περισσότεροι τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό ομολογούν πλέον ότι η «συνταγή» της λιτότητας ισοπέδωσε την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ παράλληλα καταδικάζει την Γηραιά ήπειρο σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης. 

Η αλήθεια είναι...
τα ίδια τα στοιχεία, οι αριθμοί, οι οποίοι περιγράφουν με απόλυτη ακρίβεια το τι έγινε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια των Μνημονίων. Η αλήθεια είναι ότι αυτά είδαν στο εξωτερικό και τρόμαξαν και συνειδησιακά για το γεγονός ότι επέτρεψαν στους θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού, της πιο χυδαίας έκφρασης πολιτικής πρακτικής που γνώρισε η ανθρωπότητα να διαλύσουν κυριολεκτικά την Ελλάδα. Από την άλλη μεριά, βλέπουν να έρχεται και η δική τους σειρά. Βλέπουν το σχέδιο να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Και ελλείμματα να μην έχουν (που όλοι έχουν) αυτά θα βρεθούν. Οι αγορές ξέρουν τον τρόπο να τα δημιουργούν και μετά να εκβιάζουν.

Ο ελληνικός λαός, μαθαίνει πλέον και επίσημα ότι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν έχουν λύση για τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν και γι΄αυτό θα ακολουθήσουν την ίδια τακτική μετά από τις εκλογές, ελπίζοντας ότι θα επικρατήσουν στην εκλογική αναμέτρηση. Το «πρόγραμμά» τους είναι τα e – mails τύπου Χαρδούβελη, μέσω των οποίων υπερασπίζονται μάλιστα την «γραμμή» των δανειστών παρόλο που οι ίδιοι, στην πλειονότητά τους σιωπούν και περιμένουν να δουν το τι θα γίνει στην Ελλάδα, σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, προκειμένου να επαναχαράξουν την «γραμμή» τους ή να συνεχίσουν στην ίδια και χειρότεροι αν εκλεγούν τα «οικεία πρόσωπα». 

Την ίδια στιγμή οι πρωταγωνιστές της «αλήθειας και της ευθύνης» βλέπουν τα κόμματά τους να αποψιλώνονται. Στη μεν ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς, βλέπει πρώην υπουργούς όπως ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Ευάγγελος Αντώναρος να μην «κατεβαίνουν» στην εκλογική μάχη της «αλήθειας και της ευθύνης». Κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός είναι πλέον απομονωμένος περισσότερο από ποτέ μέσα στο ίδιο του το κόμμα και η επομένη των εκλογών ή ακόμα και το ίδιο το βράδυ της εκλογικής αναμέτρησης θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις επιλογές του που οδήγησαν το άλλοτε κραταιό κόμμα της συντηρητικής παράταξης στην εκλογική συντριβή. Σε ακόμα πιο δύσκολη θέση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς πλέον οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αφήνουν περιθώριο ακόμα και την μη είσοδο του κόμματος στην Βουλή, μετά και από την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα από τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος μάλιστα «κατεβαίνει» στις εκλογές παίρνοντας μαζί του αρκετά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας ουσιαστικά τον Ευάγγελο Βενιζέλο σχεδόν μόνο του. 

Αυτή είναι η κατάσταση σε γενικές γραμμές, την οποία μάταια προσπαθεί να αποκρύψει, μέσω της στρατηγικής του φόβου και του τρόμου η απερχόμενη κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Και αυτό δεν είναι «αλήθεια και ευθύνη», αλλά κάτι άλλο. Είναι πανικός για ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας, το οποίο απομύζησε τον ελληνικό λαό και τώρα τρέμει βλέποντας ότι καταρρέει με πάταγο. «Αλήθεια και ευθύνη» δεν είναι η πολιτική διάσωση του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και των ελάχιστων υποστηρικτών τους, οι οποίοι βγαίνουν στα «τηλεπαράθυρα» της μιντιοκρατίας και μετέρχονται κάθε είδους «επιχείρημα» για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Αλήθεια και ευθύνη είναι να ζήσει με Δημοκρατία, Αξιοπρέπεια και Δικαιοσύνη ο ελληνικός λαός και γιατί μπορεί, αλλά και γιατί το δικαιούται. Το βλέπουν πλέον και στο εξωτερικό. Γι’ αυτό έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην Ελλάδα και περιμένουν από τους Έλληνες να κάνουν το ιστορικό τους καθήκον. Να σώσουν δηλαδή πέρα από τον εαυτό τους την χαμένη τιμή και υπόληψη της Ευρώπης και να μην επιτρέψουν σε εκείνους που καταρρέουν να την διαλύσουν, όπως έκαναν και με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, προκειμένου να υλοποιήσουν τα πιο σκοτεινά σχέδια που είδε ποτέ ο πλανήτης από τον Β’ ΠΠ μέχρι σήμερα. Το «πείραμα» ξεκίνησε από την Ελλάδα και στην Ελλάδα θα τερματιστεί. Αυτή την αλήθεια θα μάθουν στις 25 Ιανουαρίου, όσο και αν αυτή άργησε. Είναι άλλωστε κανόνας. Η δικαίωση για τους λαούς μπορεί μερικές φορές να αργεί, αλλά πάντοτε έρχεται…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.