# #

5 Ιαν 2015

Μπαρούφες οι απειλές των καναλιών και των Σαμαροβενιζέλων για έξοδο από το Ευρώ..ΔΕΙΤΕ

Αμερικανός οικονομολόγος: "Ένα Grexit θα ήταν σαν μια κατάρρευση της Lehman Brothers εις διπλούν - Oι Ευρωπαίοι θα υποχωρήσουν”
Ως μέθοδο εκφοβισμού έχουν προωθήσει οι Ευρωπαίοι με το εγχώριο φιλικό προς αυτούς κατεστημένο την απειλή αποπομπής της Ελλάδος από το ευρώ σε περίπτωση που ο κόσμος τολμήσει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ!


Μάλιστα οι Ευρωπαίοι το παίζουν άνετοι, ισχυριζόμενοι ότι αυτό μπορεί να γίνει χωρίς οι ίδιοι να "δακρύσουν". 


Δεν έχουν την ίδια γνώμη στις ΗΠΑ και προφανώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει. 
Εάν εμείς φύγουμε, αποχαιρετίστε την ευρωζώνη που ξέρατε.

Τι αναφέρει ο κορυφαίος Αμερικανός οικονομολόγος Barry Eichengreen:Προέβλεψε ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα αναγκαστούν να κάνουν παραχωρήσεις προς την Ελλάδα για να την κρατήσουν στο κοινό νόμισμα.

Το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ βρέθηκε στο επίκεντρο της ετήσιας συνεδρίασης της Αμερικανικής Ενωσης Οικονομολόγων το Σάββατο.

Σύμφωνα με τον Barry Eichengreen, κορυφαίο Αμερικανό οικονομολόγο στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Berkeley, μια απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να βγει από το ευρώ θα πυροδοτούσε καταστροφικές αναταραχές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ακόμα χειρότερες από εκείνες μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, όπως αναφέρει το Marketwatch.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πυροδοτούσε φυγή κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες και το ελληνικό χρηματιστήριο θα κατέληγε να έχει σοβαρούς περιορισμούς κεφαλαίων, ενώ η έξοδος θα προκαλούσε μετάδοση της κρίσης και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, καθώς οι επενδυτές μπορεί να έκαναν σπέκουλα για το ποιο μέλος θα ακολουθήσει, εξήγησε.

“Εν ολίγοις, θα ήταν σαν μια κατάρρευση της Lehman Brothers εις διπλούν” προειδοποίησε.

Μάλιστα, προέβλεψε ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα αναγκαστούν να κάνουν για μια ακόμη φορά παραχωρήσεις προς την Ελλάδα για να την κρατήσουν στο κοινό νόμισμα.

“Αν και το να κρατήσουν την Ευρωζώνη ενωμένη θα είναι δύσκολο και δαπανηρό για τους πολιτικούς, μια διάσπαση θα ήταν ακόμα πιο δύσκολη και δαπανηρή” πρόσθεσε.

Άλλες απόψεις που ακούστηκαν από διακεκριμένους οικονομολόγους ήταν δυσοίωνες για το ευρωπαϊκό εγχείρημα.

Ο Jeffrey Frankel, καθηγητής Οικονομικών στο Harvard, δήλωσε ότι οι επενδυτές έχουν ξαναγυρίσει στις ευρωπαϊκές αγορές τα τελευταία χρόνια αλλά τώρα θα υπάρξει πιθανότατα μια επανάληψη της αναταραχής που σημειώθηκε πριν λίγα χρόνια και τα spreads μεταξύ των ευρωπαϊκών ομολόγων θα διευρυνθούν ξανά.

Σύμφωνα με τον Kenneth Rogoff, πρώην επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ, το ευρώ είναι μια “ιστορική καταστροφή”, αλλά “αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εύκολο να διαλυθεί” πρόσθεσε.

Όλες οι προσπάθειες να επιστρέψει η Ευρώπη στην υγιή ανάπτυξη έχουν αποτύχει δήλωσε και ο οικονομολόγος Martin Feldstein, που επί χρόνια ήταν επικριτής της Ευρωζώνης.

“Νομίζω ότι μπορεί να μην υπάρχει καν τρόπος να τερματιστεί η ευρωπαϊκή κρίση” δήλωσε και συμπλήρωσε ότι ακόμα και μια ποσοτική χαλάρωση, που εξετάζεται ως εργαλείο, μπορεί να μην είναι επιτυχημένη.

Η καλύτερη λύση για να διασφαλιστεί η επιβίωση του ευρώ θα ήταν ίσως το κάθε μέλος να προχωρήσει στις δικές του φορολογικές πολιτικές για να τονώσει τη ζήτηση και την εγχώρια κατανάλωση, είπε.

Επομένως ας ξεχάσουν όλοι τα επιχειρήματα ότι οι Ευρωπαίοι είναι πλέον "θωρακισμένοι" και δεν μας έχουν πλέον ανάγκη. Ένα Grexit θα οδηγούσε την ευρωζώνη σε νύχτα του "Αγίου Βαρθολομαίου". Την επόμενη μέρα κιόλας οι αγορές θα έπεφταν πάνω της σαν "Αρπαχτικά" και θα την διέλυαν στα "εξ'ων συνετέθη"

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια θαρραλέα κυβέρνηση που να κάνει ακριβώς αυτή τη στιβαρή και απειλητική διαπραγμάτευση για το καλό του ελληνικού λαού που υποφέρει δίχως αύριο, και για τις νέες γενιές που δεν βλέπουν μέλλον στην πατρίδα τους και ετοιμάζονται να την "κάνουν" σε άλλες χώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.