# #

4 Ιαν 2015

Το “Κόμμα” του MEGA

Στο Mega αναζητούν μια λύση για τη χαμηλή απήχηση του δελτίου ειδήσεων. Ο σταθμός τις προηγούμενες μέρες κατά την ναυτική τραγωδία του «Norman Atlantic» και στην τρίτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Αλλά όλοι γνωρίζουν, πως το πρόβλημα της αξιοπιστίας του δελτίου ειδήσεων παραμένει, γι’ αυτό και εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναθέσουν τη γενική διεύθυνση του καναλιού στην Όλγα Τρέμη.
Το MEGA, από την έναρξη  του Μνημονίου, επέλεξε την τακτική της καθοδήγησης του κοινού και της αποσιώπησης των ειδήσεων,
υπερβαίνοντας και τα ίδια τα κόμματα του Μνημονίου. Επικεφαλής για πολλά χρόνια του τμήματος ειδήσεων, ήταν ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, προσωπικός φίλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου, Βενιζέλου, πρώην μέλος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, από τους ανθρώπους που συγκρούστηκε με το Γιώργο Παπανδρέου, στην εποχή της παντοδυναμίας του.
Ο Γιάννης Πρετεντέρης είναι πλέον ο κεντρικός σχολιαστής του MEGA. Στο βιβλίο του ο «Ψυχρός Εμφύλιος» (Εκδόσεις Πατάκη) αφού εξιστορεί την αντιπαράθεση των μετόχων με τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, παραδέχθηκε πως στο κανάλι δεν είπαν την αλήθεια για το κεντρικό ζήτημα του  χρέους. “Όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό. Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι το 2010 έλεγαν όλοι ότι το χρέος είναι βιώσιμο και εμείς δεν τους απαντούσαμε <<όχι, δεν είναι!>>», δήλωσε, πριν από καιρό, στο site iefimerida.gr. “Φωνάξαμε «λύκος» περισσότερες φορές απ’ όσες έπρεπε τα Μέσα Ενημέρωσης” είχε πει, σημειώνοντας “ότι δεν τα είπαμε όλα, μέσα από μια ηλίθια αίσθηση εθνικού, δημόσιου συμφέροντος”.
Βασίλης Κουφόπουλος
Πηγή: media-industry.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.