# #

4 Ιαν 2015

Επικίνδυνη Προπαγάνδα η εκροή καταθέσεων λόγω πολιτικής αβεβαιότητας. Οι φόροι Σαμαρά, ξετινάζουν τις καταθέσεις λένε στοιχεία της ΤτΕ


Διαβάζουμε στο Έθνος    

«Δεν υπάρχει θέμα εκροής καταθέσεων, ούτε συναγερμός στο τραπεζικό σύστημα αυτήν τη στιγμή, αλλά όποιος θέλει ηρεμία στα γκισέ πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις δηλώσεις και τις θέσεις που διατυπώνει», τόνιζε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος, στέλνοντας μήνυμα στα πολιτικά κόμματα να επιδείξουν σοβαρότητα και ψυχραιμία και να αποφύγουν πολωτικές καταστάσεις που θα πλήξουν την οικονομία.

Την ίδια ώρα τραπεζικά στελέχη επισημαίνουν ότι οι αναλήψεις στις τράπεζες συνδέονται με τις ...παραδοσιακά αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών, εκτιμώντας ότι οι πληρωμές φόρων στο καυτό δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου άγγιξαν το 1,6 δισ. ευρώ.
Ωστόσο κάνουν λόγο για εκροές χρημάτων από καταθέτες με υψηλά όμως ποσά, αλλά διαβεβαιώνουν ότι δεν υφίσταται πρόβλημα ρευστότητας, ούτε πρόκειται να υπάρξει, καθώς οι τράπεζες είναι πλήρως θωρακισμένες
Πηγή της Τράπεζας της Ελλάδος υπογράμμιζε ότι οι όποιες εκροές καταγράφονται στην παρούσα φάση δεν είναι ανησυχητικές, αφού συνδέονται με τις αυξημένες υποχρεώσεις για πληρωμές φόρων και με τις συνήθεις εκταμιεύσεις που είναι συνδεδεμένες με την εορταστική περίοδο, δεδομένου ότι παραδοσιακά τα Χριστούγεννα παρατηρούνται αυξημένες αναλήψεις.
Ομως προειδοποιούσε ότι όλες οι πολιτικές πλευρές θα πρέπει να επιδείξουν σύνεση και προσοχή, ιδιαίτερα όσο θα προσεγγίζουμε προς την ώρα της κάλπης.

ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΑΜΑΡΑ, ΚΥΡΙΟΙ.....ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ


 http://anemosantistasis.blogspot.com/2015/01/blog-post_37.html#ixzz3NqJUvpQu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.