# #

4 Ιαν 2015

El Pais: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα οδηγήσει την Ευρώπη σε χρεοκοπία.

Θα κινδυνεύει όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας, υποστηρίζει η «El Pais», σε άρθρο της, για το ελληνικό πρόβλημα.

Στο δημοσίευμα αναγνωρίζεται ότι η εφαρμογή των Μνημονιακών πολιτικών, έχει δημιουργήσει, όχι μόνο οικονομική, αλλά και κοινωνική και πολιτική κρίση και υποστηρίζεται ότι η λύση του ελληνικού προβλήματος, πρέπει να... βρεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Grexit: Επεισόδιο ΧΧΙV» είναι ο τίτλος άρθρου της ισπανικής εφημερίδας El Pais, που υπογράφεται από τον José Carlos Diez και αναφέρεται στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας σε σχέση με το 2011, τονίζοντας πως το δημόσιο χρέος είναι πιο μεγάλο, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την ανεργία και τη φτώχεια.

Επισημαίνεται επίσης στο δημοσίευμα ότι η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει και κοινωνική και πολιτική κρίση, κάτι που περιπλέκει τα πράγματα, διότι «ζητείται από τους Έλληνες να αναμορφώσουν όλους τους θεσμούς τους εν μέσω οικονομικής ύφεσης, κάτι που είναι αντίστοιχο του να αλλάξει κανείς και τους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου εν κινήσει. Το αποτέλεσμα είναι ο κατακερματισμός των ψήφων και μια αδύναμη κυβέρνηση κατά την επόμενη θητεία, γεγονός που περιπλέκει το στόχο της αντιμετώπισης της ανεργίας και της φτώχειας».

Ακολούθως στο άρθρο αναφέρεται ότι ‘’ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται μεν στις δημοσκοπήσεις, αλλά απέχει από την απόλυτη πλειοψηφία, ενώ περιγράφεται τι θα γινόταν σε περίπτωση μη πληρωμής του χρέους με ταυτόχρονη αύξηση των δημοσίων δαπανών, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ’’.

«Αυτό θα οδηγούσε σε χρεοκοπία το τραπεζικό σύστημα, θα ανάγκαζε την ΕΚΤ να κλείσει την πρόσβαση στη χρηματοδότηση και σε 24 ώρες η Ελλάδα θα έπρεπε να βγει από το ευρώ[…]. Η Ελλάδα συνεχίζει να είναι εθνικά κυρίαρχη εάν θέλει να εγκαταλείψει το ευρώ. Αλλά θα προκαλούσε τη χρεοκοπία του κράτους, των τραπεζών και όλων των οικογενειών και των χρεωμένων επιχειρήσεων, αυξάνοντας την ανεργία στο 35% και διπλασιάζοντας τα ποσοστά της φτώχειας και των εξώσεων» σημειώνει ο αρθρογράφος.

Το δημοσίευμα «κλείνει» με την υπογράμμιση ότι η λύση μπορεί να βρεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διότι ειδάλλως η Ευρώπη θα χάσει σε αξιοπιστία και σε δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.