# #

8 Ιαν 2015

Τα σκ@τά (για λίγο) επιπλέουν…

Α. Γκερέκου και Β. Οικονόμου σε 

εντυπωσιακό πολιτικό σέρφινγκ ...
 
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιοι (και πόσοι)  μπορεί να αισθάνονται προδομένοι από την …μεταπήδηση της κυρίας Γκερέκου στη Νέα Δημοκρατία (από το ΠΑΣΟΚ) και του κυρίου Βασίλη Οικονόμου από τις …κεντροαριστερές του αναζητήσεις στη δεξιά του κυρίου Σαμαρά. Δεν είναι αυτό άλλωστε το θέμα μας. Το θέμα μας, γενικότερα έχει να κάνει με τη  ξεδιάντροπη ξεφτίλα  και ειδικότερα με την πολιτική ξεφτίλα που όσο κι αν την περιμένει κανείς, μένει με το στόμα ορθάνοιχτο όταν τη βλέπει μπροστά του. Παρ ότι ουδεμία εκτίμηση ή προσδοκία τρέφαμε στα πρόσωπα της Ατζελας Γκερέκου και του Βασίλη Οικονόμου, ομολογούμε ότι κατάφεραν να επιβεβαιώσουν την άποψή μας ότι..Παράδειγμα πρώτο, Οικονόμου:
.

«Ο Βουλευτής περιφέρειας Αττικής κ. Βασίλης Οικονόμου, θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

Ο ίδιος ο Οικονόμου σε ανακοίνωση που εξέδωσε δικαιολογεί την μεταπήδησή του από τα κεντροαριστερά λημέρια στη δεξιά του Σαμαρά ως εξής:

  «Στη χώρα μας διεξάγονται οι πιο κρίσιμες εθνικές εκλογές της μεταπολίτευσης. Τα διακυβεύματα είναι πολλά για την πορεία που θα ακολουθήσει η ελληνική κοινωνία και η χώρα τις επόμενες δεκαετίες. Δεν είναι κινδυνολογία. Είναι πραγματικός ο κίνδυνος να απομονωθούμε, να βρεθούμε εκτός της ευρωζώνης και να υποστούμε τεράστια κοινωνική και εθνική ζημιά με βαριές απώλειες για όλο το λαό και ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους.

 Με αυτά ως δεδομένα ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού. Οι δυνάμεις του Μεταρρυθμιστικού Κέντρου είμαστε αποφασισμένες να διασφαλίσουμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Αυτό γίνεται σίγουρα μόνο εάν είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ σε αυτές τις εκλογές. Γι΄ αυτό θα δώσουμε σε αυτές τις εκλογές όλες μας τις δυνάμεις.

 Απευθύνω κάλεσμα εθνικής ευθύνης και συνεννόησης σε όλους τους πολίτες με τους οποίους έχουμε βρεθεί σε  κοινούς αγώνες στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Δυστυχώς για την Κεντροαριστερά σε αυτές τις εκλογές κυριαρχεί η διάσπαση και ο διχασμός. Για την Ελλάδα δεν έχουμε τέτοια πολυτέλεια, είναι η κρίσιμη ώρα. Ας δώσουμε το παρών όλοι μαζί όχι στους εσωτερικούς εμφυλίους αλλά στη μάχη για μια Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, διορθώνοντας λάθη και αδικίες της εποχής των μνημονίων, ενώνοντας τις δυνάμεις μας για την έξοδο από την κρίση. Για να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο κοινής λογικής των φιλοευρωπαϊκών δημοκρατικών δυνάμεων απέναντι στη χαοτική αβεβαιότητα μιας θολής πρότασης που διακινδυνεύει τα πάντα για το λαό μας. Συμπορεύομαι με τον Αντώνη Σαμαρά σε αυτή την καθοριστική μάχη για την Πατρίδα μας».

Όλα τα παραπάνω θα μπορούσε να τα πει με απλούστερο και συντομότερο τρόπο: «εις οιωνός άριστος αμύνομαι για την πάρτη μου»

 Παράδειγμα δεύτερο, Γκερέκου

 Με ανακοίνωσή της η Ατζελα Γκερέκου ανακοινώνει την συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ ως εξής:

 «Αποφάσισα να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση σε έναν κοινό αγώνα, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα. Καλώ τους συμπολίτες μου να με στηρίξουν. Γνωρίζουν ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, όπως έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια, για να διασφαλίσω το συμφέρον του τόπου μου, την ευημερία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας».

Τρεις μόλις μέρες νωρίτερα η κυρία Γκερέκου σε άλλη της γραπτή δήλωση ανέφερε:

«Η διαδρομή μου στην πολιτική με δίδαξε ότι οι πολίτες αξιώνουν καθαρή θέση, συνεπή στάση, υπεύθυνη συμπεριφορά. Γι” αυτό και δε θα μπορούσα παρά να συνεχίσω όπως ακριβώς ξεκίνησα αυτή τη διαδρομή, ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα. Έχω το χρέος να τιμήσω την παράταξη που με ανέδειξε και, κυρίως, τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους που με εμπιστεύθηκαν σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η συνεργασία και η ενότητα είναι ο μόνος δρόμος για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Ο χρόνος θα δικαιώσει αυτή την προσπάθεια. Ενώνω τις δυνάμεις μου με εκείνες όσων ασπάζονται την ανάγκη για έναν ισχυρό τρίτο πόλο, με αναβαθμισμένη θέση σε μια κυβέρνηση συνεργασίας μακράς πνοής. Που θα κάνει πράξη μια άλλη στρατηγική για τη χώρα, αξιοποιώντας προς όφελος των πολλών τις δυνατότητες και την ασφάλεια που εγγυάται η συμμετοχή μας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Αυτή την ελπίδα των συμπολιτών μου θέλω να εκφράσω.Και με αυτό το όραμα θα συνεχίσω την πορεία μου στο πλευρό τους».

Είναι προφανές ότι και η κυρία Γκερέκου για την «πάρτη της… αμύνεται»…

Υ.Γ. τι  κάνει ο Οικονόμου και η Γκερέκου δεν μας απασχολεί πέρα από το εύλογο δικαίωμά μας να παρατηρούμε και να αξιολογούμε τις πράξεις και τη στάση των πολιτικών. Αυτό πάντως, που πραγματικά μας απασχολεί είναι ο τρόπος με τον οποίο η ελληνική κοινωνία (οι ψηφοφόροι) θα τους αντιμετωπίσει, κλείνοντας (ελπίζουμε) τη μύτη και αποστρέφοντας το κεφάλι από την (πολιτική) μπόχα….

Δημήτρης Μηλάκας από imerodromos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.