# #

20 Ιαν 2015

Η ελπίδα θα νικήσει τον φόβο!

«Να γίνει η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ υπόθεση της γενιάς μας»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨ.ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΖΗΣΗ ΖΑΝΝΑ ΣΤΟ
 eptanews.gr ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ


- κ. Ζάννα, η ΝΔ επαναφέρει προεκλογικά την απειλή της χρεοκοπίας και του Grexit σε ενδεχόμενη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Πόσο ορατό είναι αυτό το ενδεχόμενο και τι απαντάτε στην κινδυνολογία;
Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία θα έπαιζε σε επανάληψη το σενάριο χρεοκοπίας, επενδύοντας στον φόβο και την τρομοκρατία. Αυτό γιατί από τη μία δεν έχει απαντήσεις για τις καταστροφικές πολιτικές που εφάρμοσε και από την άλλη το μόνο πρόγραμμα που έχει να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό είναι τα email Χαρδούβελλη. Το 2015 όμως δεν είναι 2012, ο φόβος έχει σπάσει γιατί ο κόσμος αναζητεί πλέον την ελπίδα και στο κάτω-κάτω δεν του έχει απομείνει τίποτα να χάσει παρά μόνο το βραχνά των μνημονίων, την ανεργία, την φτώχεια και την ανέχεια.

Ήδη είναι ορατή μία μεγάλη μεταστροφή στην διεθνή γνώμη καθώς πλέον ακόμα και οι πιο εχθρικές δυνάμεις,
απέναντι στις θέσεις και την πολιτική που εξαγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, δέχονται την διαπραγμάτευση για το χρέος, υπάρχουν φωνές που αξιολογούν ως ρεαλιστικές και απόλυτα εφαρμόσιμες τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αν το θέλετε και στην ίδια την Γερμανία έχει ανοίξει ένας μεγάλος διάλογος για την λιτότητα, το χρέος και τις σχέσεις με τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Η κινδυνολογία του κ Σαμαρά πέφτει στο κενό και το μόνο που καταφέρνει είναι να υπονομεύει την αξιοπρέπεια και αξιοπιστία της χώρας.
- Οι προγραμματικές εξαγγελίες της ΝΔ δείχνουν κάποια στροφή στην προεκλογική τακτική της;
Είναι αλήθεια ότι το κλίμα που διαμορφώνεται διεθνώς ανάγκασε τον κ. Σαμαρά να ψελλίσει κάτι περί προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Αν δείτε τα μέτρα τα οποία προτείνει πέρα του ότι δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση αλλαγή της μνημονιακής πολιτικής, ακούγονται στα αφτιά των ψηφοφόρων σαν κοροϊδία καθότι σαν κυβέρνηση ουδέποτε δείξανε την πρόθεση να εφαρμόσουνε ακόμα και αυτές τις ρυθμίσεις. Εξάλλου η αξιοπιστία της Νέας δημοκρατίας δοκιμάστηκε και στο παρελθόν όταν άλλα υποσχόταν προεκλογικά, Ζάππεια 1,2, 18 σημεία και πάει λέγοντας και όταν βρέθηκε στην κυβέρνηση συνέχισε και βάθυνε την πολιτική των μνημονίων και της σκληρής λιτότητας.
- Εαν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο νικητής των εκλογών στις 25 Γενάρη, ποιές θα είναι οι πρώτες του κινήσεις;
Ο ΣΥΡΙΖΑ με βεβαιότητα θα είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας και από την αμέσως επόμενη ημέρα θα εφαρμόσει μέχρι κεραίας το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το οποίο περιλαμβάνει 4 άξονες, αυτόν της ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, της επανεκκίνησης της οικονομίας, της ανάκτησης των εργασιακών δικαιωμάτων και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την δημόσια διοίκηση. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τα μνημόνια αποκαθιστώντας τις αδικίες των τελευταίων τεσσάρων ετών, θα διώξει την Τρόϊκα από την χώρα και θα διαπραγματευτεί το δημόσιο χρέος με στόχο την βαθιά περικοπή του και τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της χώρας.
- Χρήματα που θα βρεθούν για την υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων;
Είναι νομίζω η ερώτηση που δεχόμαστε καθημερινά από τον κόσμο. Το πρόγραμμα της Θεσ/νικης το οποίο θα εφαρμοστεί ασχέτως με την πορεία της διαπραγμάτευσης είναι κοστολογημένο με ακρίβεια, απόλυτα ρεαλιστικό και χρησιμοποιεί ως χρηματοδοτικά εργαλεία την δίκαια φορολόγηση, την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, την ρύθμιση χρεών, την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων κλπ. Από κει και πέρα οι πρωτογενείς δαπάνες όπως μισθοί και συντάξεις δεν θα κινδυνεύσουν ούτε λεπτό, όπως επίσης και οι καταθέσεις του κόσμου. Ταυτόχρονα ένα γενναίο κούρεμα του χρέους θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για σημαντική ανάπτυξη της οικονομίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου.
- Μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πως θα δώσει λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του νομού μας;
Ο Νομός μας κυριολεκτικά υπέφερε τα τελευταία χρόνια από τις μνημονιακές πολιτικές. Χιλιάδες άνεργοι, φτωχοποιημένα κοινωνικά στρώματα, εκατοντάδες κλειστά μαγαζιά είναι η εικόνα του νομού μας σήμερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα και από την κοινοβουλευτική του παρουσία, σε πρώτη φάση θα ανακουφίσει και θα δώσει μία βαθειά ανάσα στα νοικοκυριά και σε δεύτερη φάση θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση του νομού. Το σύμπλεγμα αγροτική οικονομία, τουρισμός, μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και μεταποίηση θα είναι στον άμεσο σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Η Πιερία θα πάψει να είναι ο φτωχός συγγενής, θα ενεργοποιήσουμε κάθε δημιουργική δυνατότητα στη βάση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την ισότιμη ανάπτυξη του νομού.
- Μιας και είστε νέος τι θα ζητούσατε σήμερα από τη νεολαία;
Οι νέοι και οι νέες θα ψηφίσουν για την ζωή τους. Τα μνημόνια οδήγησαν σε αδιέξοδο τη νεολαία εμφανίζοντας σαν μόνη εναλλακτική την μετανάστευση στο εξωτερικό. Η νεολαία έχει μία ιστορική δυνατότητα. Να γίνει η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ υπόθεση της γενιάς μας. Όχι μόνο για να φύγουν αυτοί που οδήγησαν την χώρα έως εδώ αλλά και την επόμενη μέρα η νεολαία να γίνει ο κορμός της προσπάθειας αναγέννησης της χώρας με προοδευτικό και δημοκρατικό τρόπο. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να δώσει μέλλον στη νεολαία και να απευθύνει κάλεσμα στους νέους που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν, να επιστρέψουν στην χώρα και να δημιουργήσουν. Στις 25 Γενάρη ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ισχυρός για να είναι αυτοδύναμος ο λαός μας. Η ελπίδα θα νικήσει τον φόβο!

-- 

2 σχόλια:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.