# #

19 Ιαν 2015

Τοκ – τοκ… ...μπαμπά, μπαμπάκα? ορίστε παιδί μου? κάποιος χτυπάει την πόρτα.

ποιος μαλάκας να'ναι?..Σου λέει, ο Σαμαράς είμαι κι έχω μαζί και συνεργείο και ένα μεγάλο βλάκα από τη Μαδρίτη να περάσω; 

Κι εσύ του ανοίγεις την πόρτα στο ισόγειο με όλη την οικογένεια παρούσα. 
Κυριακή είναι; 
Μάλλον, γιατί είναι και το παιδί – εγγόνι στο σπίτι. 

Ο Σαμαράς, επειδή σε έχει για βλάχο,
σου ήρθε με γρι κουστούμι, μετά γιλέκου, από αυτά που φορούσαν κάτι αιγοτρόφοι όταν έπερναν το ΚΤΕΛ από το Πουρνάρι για να κατέβουν στην Αθήνα. 
Τον βλάκα από τη Μαδρίτη δεν τον έβαλες μέσα, κάτι κακό σου φέρνει στο μυαλό και του έκλεισες την πόρτα στα μούτρα.

Μία συμπαθητική κοπελιά, από το συνεργείο, σου λέει να κάτσετε στο τραπέζι μαζί με τον αιγοτρόφο και βγάζει από μία τσάντα κάτι πλαστικά ποτήρια και κάτι ψεύτικα κουλουράκια, τσιμέντο φάση, μην φάτε κανένα, λέει η κοπελιά, θα σπάσετε κανένα δόντι και ο ΕΟΠΥ δεν δικαιολογεί οδοντίατρο. 

Ο αιγοτρόφος κοιτάει μόνιμα κάτω αριστερά, σαν να περιμένει να εμφανιστεί από κάπου ο λαϊκός παράγοντας – ή έστω η κόρη του Μητσοτάκη – και να τον πάρει στο κυνήγι και εκεί που είσαι έτοιμος να τον πάρεις στα γαμοσταυρίδια, ο αιγοτρόφος παίρνει μπρος κι αρχίσει να μιλάει μόνος του. 

Μιλάς κι εσύ, η γυναίκα σου, ο παππούς, ο γιός – εγγονός, αλλά δεν ακούγεται τίποτα, μάλλον κάτι ακούγεται αλλά δεν είναι οι δικές σας οι φωνές. Είναι άλλων.

Ο αιγοτρόφος λέει κάτι ασυνάρτητα, κοιτάζοντας πάντα κάτω και αριστερά ενώ εκεί δεν βρίσκεται κανένας, φοβάται, κουνάει τα χέρια και όσο κάθεται το καθίκι στο τραπέζι της κουζίνας σου τόσο γκριζάρει μέσα στο κοστούμι του και το γελοίο το γιλέκο του, γκριζάρουν τα μαλλιά του, τα μάτια του, αρχίζει να μην φαίνεται. 

Η φάση τελειώνει, η συμπαθητική κοπέλα μαζεύει από το τραπέζι τα ψεύτικα ποτήρια και τα τσιμεντένια κουλουράκια και σας αποχαιρέτα. 

Ο αιγοτρόφος, γκρίζος σχεδόν αόρατος, σηκώθηκε με αργές κινήσεις και πάντα κοιτώντας κάτω και αριστερά σας αποχαιρέτησε λέγοντας πως αν έρθουν οι αριστεροί στην εξουσία θα πάρουν πίσω ακόμα και την αγιοποίηση του Παϊσιου. 

Παστίτσιο έχουμε σήμερα, που το ήξερε ο αλήτης;

Ο alterthess ιανός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.