# #

22 Ιαν 2015

Γιατί δεν πρέπει να ψηφίσω Βενιζέλο στις εκλογές (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ευάγγελος ΒενιζέλοςΟ Ευάγγελος Βενιζέλος
“ Παρακολουθείστε τα ΒΙΝΤΕΟ ”

«Εσείς θα μας κλείσετε φυλακή. Ευτυχώς που δεν ασκείτε εξουσία. Διότι αν η νοοτροπία σας συνοδευτεί με το κύρος της εξουσίας, θα μας κλείσετε φυλακή», έλεγε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απευθυνόμενος σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που του απέδιδε ευθύνες για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, λίγα 24ωρα πριν τις ευρωεκλογές του 2014.

Αυτή η φράση είναι από τις ελάχιστες που έχουν βγει από το στόμα του κ. Βενιζέλου όλα αυτά τα χρόνια που πρωταγωνιστεί στην πολιτική σκηνή της χώρας και εμπεριέχει ψήγματα αλήθειας. 
Αλλά και φόβο! Για την ακρίβεια,
αποτελεί τον μεγαλύτερο φόβο του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Είναι τόσα τα εγκλήματα που έχει διαπράξει σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού ο κ. Βενιζέλος όταν αισθανόταν παντοδύναμος και άτρωτος, που ο τρόμος τον έχει κυριεύσει. Και ζει με αυτόν εδώ και χρόνια. Από τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι τα μνημόνια και η κρίση που ο ίδιος δημιούργησε, ίσως αποτελέσουν την αιτία το «ΕΓΩ» του να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.

Είναι ο ίδιος τρόμος που είχε πριν τις εκλογές του 2012, βλέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας. Το βίντεο που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό. Το «εγώ» τα βάζει με πολίτη που απλά του απαριθμεί τα σκάνδαλα, στα οποία εμπλέκεται ο ίδιος και το κόμμα του. Πολλοί στο παρακάτω απόσπασμα «είδαν» αγανάκτηση. Στην πραγματικότητα, όμως, ο κ. Βενιζέλος ομολογεί εμμέσως ότι τρέμει, μήπως βρεθεί ξαφνικά να τα... λέει καθημερινά με τον παλιόφιλό του, Άκη Τσοχατζόπουλο.

Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά; Ο Βενιζέλος πέρασε τη μισή πολιτική ζωή του για να νομοθετεί υπέρ των συμφερόντων και κατά των πολιτών και την άλλη μισή να θεσπίζει νόμους για να αποφύγει τις κυρώσεις ο ίδιος και το σινάφι του.

Γιατί να ΜΗΝ ψηφίσω τον Βενιζέλο

Μοιάζει ως φάρσα στην κοινή λογική να επιχειρηματολογήσει κάποιος γιατί δεν αξίζει την ψήφο μας ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής (25/01/2015). Ωστόσο, επειδή τα μέτρα που ο κύριος «εγώ» μας έχει επιβάλει τα τελευταία χρόνια πέρα από τις ζωές μας, έχουν κατακρεουργήσει και τη μνήμη μας, ας θυμηθούμε τα «καλύτερα – χειρότερα» του αντιπροέδρου της απερχόμενης κυβέρνησης:

- Ψήφισε όλα τα Μνημόνια, παρέδωσε την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας στους δανειστές, στέρησε την αξιοπρέπεια και την ελπίδα από τους Έλληνες πολίτες.

- Επανέφερε φόρο που είχε επιβληθεί επί Τουρκοκρατίας! Το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ ήταν δίκης του έμπνευσης και υλοποίησης και υποχρέωσε τους Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων να ξαναπληρώσουν τα σπίτια τους.

- Θέσπισε το νόμο «περί ευθύνης υπουργών». Αυτό το έκτρωμα που οδηγεί στην ατιμωρησία όσους υπουργούς διαπράττουν εγκλήματα, καθώς μετρά την παραγραφή όχι με χρόνια, αλλά με θητείες στη Βουλή!

- Έφτιαξε το νόμο που ορίζει τα περί λειτουργίας των καναλιών και επιτρέπει στους καναλάρχες για χρόνια να λειτουργούν τα «μαγαζιά» τους χωρίς άδεια και χωρίς να πληρώνουν ευρώ στο κράτος.

- Κατείχε τη λίστα Λαγκάρντ ενώ ΔΕΝ ήταν υπουργός Οικονομικών. Δεδομένου πως ο κ. Βενιζέλος είχε στην κατοχή του το έγγραφο αυτό για σημαντικό χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν ήταν υπουργός, ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρει ευθύνη για υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου, κατοχή κι - ενδεχομένως - επεξεργασία προσωπικών δεδομένων που προστατεύονται από το τραπεζικό απόρρητο.

- Ερευνάται εμπλοκή του στο σκάνδαλο των υποβρυχίων. Θυμίζουμε ότι εναντίον του διαβιβάστηκε δικογραφία λίγες μόνο ώρες πριν κλείσει η Βουλή τον περασμένο Ιούνιο, κι ενώ «αράχνιαζε» για μήνες στα συρτάρια.

- Πέτυχε το περίφημο PSI. Με το «κούρεμα» των ομολόγων που πανηγύριζε και πανηγυρίζει μέχρι σήμερα ότι κατάφερε αφάνισε τους μικροομολογιούχους, διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία που είχαν ομόλογα του Δημοσίου και ευνόησε τις Τράπεζες, οι οποίες μετά από το κούρεμα «για να μην καταρρεύσουν» ανακεφαλαιοποιήθηκαν - από τα λεφτά μας φυσικά.

Οι παραπάνω περιπτώσεις είναι ενδεικτικές, αλλά εξηγούν το γιατί ο κ. Βενιζέλος απειλεί, εκβιάζει πολιτικά και φοβάται μην χάσει την πολιτική ασυλία του. Γιατί αν ο Βενιζέλος δεν μπει στη Βουλή, θα αναγκαστεί να κάτσει στο σκαμνί. Και μετά όλα είναι ανοιχτά... Εκτός από τα κελιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.