# #

9 Απρ 2014

Με χρεος 120% του ΑΕΠ δεν μπορουσαμε να βγουμε στις αγορες το 2009 !!!!! Μπορουμε σημερα να βγουμε με το χρεος στο 170% του ΑΕΠ !!!!!!!???



Μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα ψευτο-αισιοδοξίας, δημόσιου πανηγυρισμού και πλαστής εφορίας και ενώ η Ελληνική κοινωνία ζει μαύρες μέρες διάλυσης και εξαθλίωσης,«η Moοdy’s αναβάλει την αξιολόγηση της Ελληνικής οικονομίας για τον Αύγουστο».

Μήπως ξέρει κάτι πάρα πάνω από όλους εμάς που προσπαθούν να μας πείσουν για μια λαμπρή εικονική πραγματικότητα; 

Μήπως ανιχνεύουν με μεγαλύτερη ευαισθησία από την Ελληνική κατοχική Κυβέρνηση των δοσίλογων, την πλήρη διάλυση των κοινωνικών δομών, την προφανή διάλυση της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής μέριμνας… ?

Θα βγούμε λέει στις αγορές ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ για να εξασφαλίσουμε την αναγνώριση της εμπιστοσύνης των αγορών στην «δυναμική» της Ελληνικής οικονομίας! 

Θα αναζητήσουμε περίπου 3 δις με πιθανό επιτόκιο περίπου 5%, πολύ μεγάλο για μια «πτωχευμένη» χώρα και έναν εξαθλιωμένο λαό! 

Πανηγυρίζουν αυτοί που μας έλεγαν ότι εξ αιτίας του δανεισμού «καταντήσαμε» στην έσχατη θέση των οικονομιών του κόσμου !!! (ΓΑΠ 2010). 

Δεν γνωρίζουμε όμως ποιο ποσό από τα τρία 3 δις θα υποχρεωθούν (δηλαδή έχει συμφωνηθεί;;;) να αγοράσουν οι Ελληνικές Τράπεζες, με τα δικά μας λεφτά, για να φανεί ότι η έκδοση πέτυχε άρα να επιβεβαιώσουμε το success story της Κυβέρνησης Σαμαρά;

Εγώ που δεν είμαι ειδικός ούτε οικονομολόγος, διερωτώμαι αλλά ρωτάω και ειδικούς και κανένας ΔΕΝ είναι έτοιμος να μου απαντήσει με επιχειρήματα! 

Λοιπόν:
ΕΡΩΤΗΣΗ 1 : 
με πανηγυρικές ανακοινώσεις, η κατοχική Κυβέρνηση των δοσίλογων Σαμαρά- Βενιζέλου, διακηρύσσει ότι επέτυχε περίπου 3 δις Πρωτογενές Πλεόνασμα, δηλαδή περίσσευμα από την βάρβαρη φορομπηχτική και μισθολογική πίεση και την κατάργηση του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού και οδήγησαν στην εξαθλίωση των Ελλήνων. 

Από τα 3 δις, τα 2 περίπου τα ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ σε πολίτες που το κράτος τα όφειλε!
Αφού τα όφειλε λοιπόν ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ πως τα εγγράφει ως περίσσευμα;;;


ΕΡΩΤΗΣΗ 2 : 
γνωρίζουμε ότι τα Ελληνικά ομόλογα διακινούνται στην δημόσια αγορά περίπου στο ¼ της αξίας τους. 
Αν λοιπόν η Κυβέρνηση είχε περίσσευμα σε πραγματικό χρήμα (και όχι ψεύτικες λογιστικές αξίες) 3δις, για ποιο λόγο δεν βγήκε στην αγορά να συγκεντρώσει ανάλογο ποσό σε απαξιωμένα ομόλογα οπότε αυτομάτως ΘΑ ΔΙΕΓΡΑΦΕ 12 δις χρέος?

ΕΡΩΤΗΣΗ 3 : 
Και αφού σε λίγες μέρες, θα χρειαζόταν ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ με βαρύ επιτόκιο από τις αγορές το ίδιο περίπου ποσό, γιατί δεν κράτησε τα χρήματα ώστε να τα αξιοποιήσει και να μην δανειστεί με βαρύ επιτόκιο;;;

Φυσικά σ αυτήν την περίπτωση θα έχανε την ευκαιρία να ψευτο-πανηγυρίζει για την «εμπιστοσύνη» των αγορών αλλά και την ελπίδα να χαρίσει προεκλογικά ελάχιστο χαρτζιλίκι σε εξαθλιωμένους Έλληνες (αφού πρώτα τους άρπαξε τα νόμιμα εισοδήματά τους )και να «αγοράσει» την ψήφο τους, νομίζοντας ότι οι περήφανοι πολίτες θα εξευτελιστούν αγοραζόμενοι.

Προσωπικά πιστεύω και εύχομαι ,κανένας να μην αναλάβει να δώσει με την ψήφο του εντολή στην Κυβέρνηση που ξεπούλησε την Εθνική Κυριαρχία και την Ανεξαρτησία της Ελλάδος και εξαθλίωσε τον Ελληνικό λαό ,να συνεχίσει το καταστροφικό έργο της και να τους τιμωρήσει με την ψήφο του, όπως τους αξίζει.
 
Με χρεος 120% του ΑΕΠ δεν μπορουσαμε να βγουμε στις αγορες το 2009 !!!!!
Μπορουμε σημερα να βγουμε με το χρεος στο 170% του ΑΕΠ !!!!!!!
Οταν ελεγε Ο Τσιπρας οτι ολα ειναι στημενα ….. 

ειμαστε βοδια.
και για τα βοδια ισχυει…………………………………….
Η αγελάδα δεν είναι το θηλυκό του βοδιού. 
Η αγελάδα είναι το θηλυκό του ταύρου. 
Το θηλυκό του βοδιού είναι το αλέτρι.

François Cavanna, 1923-, Γάλλος ευθυμογράφος

Κωνσταντίνος Π. Κουλούρης
Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ
Πρόεδρος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΕΙ
konkoulouris@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.