# #

8 Απρ 2014

Πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ αύριο Τετάρτη

Πανελλαδική απεργία έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ καιΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 9 Απριλίου, αντιδρώντας στις απολύσεις στον δημόσιο τομεά, στη διαθεσιμότητα και στις ιδιωτικοποιήσεις. 

Η απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματισθεί για τις 11 το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ 

δικό του συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ,στις 10.00 στην πλατεία Ομονοίας.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς απεργούν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και διοικητικοί υπάλληλοι.

Στην απεργία συμμετέχουν,

επιπλέον, οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι εργαζόμενοι στιςτράπεζες, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, καθώς και οι εργαζόμενοι στις εφορίες.

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη και ταφαρμακεία της Αττικής εκτός από τα εφημερεύοντα, καθώς στην απεργία θα συμμετέχουν και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της περιοχής.

Τα συνδικάτα διαμαρτύρονται κατά των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ ζητούν μέτρα προστασίας των "δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών" και "άμεσα στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων". 

Ζητούν, επίσης, τη διαγραφή του χρέους, την προστασία της μητρότητας και των εργασιακών κεκτημένων.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πρόκειται για την 36η γενική απεργία από το 2010. 

Πως θα κινηθούν τα δημόσια Μέσα Συγκοινωνίας

Προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη, το επιβατικό κοινό, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ.
Συγκεκριμένα, τα μεγαλύτερα προβλήματα θα υπάρξουν στις μετακινήσεις με τα τρένα, τον προαστιακό σιδηρόδρομο και τα τρόλεϊ, αφού οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μετέχουν με 24ωρη απεργία.
Επίσης, η απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών θα επηρεάσει και τα δρομολόγια του μετρό, του οποίου οι συρμοί θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.
Σημειώνεται, πάντως, πως οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους απειλούν να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους και τις μέρες του Πάσχα, αντιδρώντας στις αποκρατικοποιήσεις.
Τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Κανονικά θα λειτουργήσουν το μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Τραμ, μιας και το προσωπικό εξακολουθεί να είναι επιστρατευμένο.
Δεμένα τα πλοία

Δεμένα στα περισσότερα λιμάνια της χώρας θα είναι τα πλοία την Τετάρτη 9 Απριλίου, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Η ΠΝΟ με ανακοίνωσή της έχει προειδοποιήσει ότι δεν αποκλείεται να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της, αν οι ακτοπλόοι δεν υπογράψουν με τη συνομοσπονδία των ναυτικών, νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, που έληξε στα τέλη του 2013. (Τι υποστηρίζει η ΠΝΟ)

Αεροδρόμια

Όσον αφορά στα αεροδρόμια, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αν και αρχικά είχαν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ με 24ωρη απεργία, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Μεταφορών Μ. Χρυσοχοΐδη, αποφάσισαν τελικά να μην πάρουν μέρος στην απεργία.


ΝΟΟΖ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.