# #

9 Μαρ 2014

Η τρόικα απαιτεί και η κυβέρνηση αρνείται ναζιάρικα...


Πάρτο επάνω σου μεγάλε ....

Καμία πρόοδος δεν παρατηρείται στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα αφού για να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις αναγκαία προϋπόθεση είναι να υπάρξει διαπραγμάτευση. 

Μέχρι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δέχθηκε να υιοθετήσει τις 289 συστάσεις τις τρόικα ενώ αναμένεται να υιοθετήσει και τις υπόλοιπες 40 που απομένουν ώστε τελικά να πάρουμε και την επόμενη δόση μας και να χαρούμε. Άλλωστε τι είναι 40 συστάσεις μπροστά στις 289 . Η ουρά του γάιδαρου έμεινε. Το σώμα το φάγαμε .

Η τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στις επαφές της με την τρόικα είναι καθαρά ερωτική , αφού στα ...πρώτα βήματα των επαφών , η τρόικα απαιτεί και η κυβέρνηση αρνείται ναζιάρικα . Στη συνέχεια η τρόικα αυξάνει την πίεση της μέχρι που τελικά η κυβέρνηση ενδίδει και της την κάνει και αυτή τη χάρη .

Στο κάτω κάτω , σε αυτές τις περιπτώσεις λένε ότι πονάει μόνο η πρώτη φορά . Οι επόμενες γίνονται μηχανικά , χωρίς καν να το σκέφτεσαι .

Ποιος καταλληλότερος λοιπόν από τον Αντώνη Σαμαρά να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, ο οποίος είναι άκρως ερωτικός και  δεν διαπραγματεύεται με την τρόικα

Άλλωστε η αλήθεια είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν πολυεμπιστεύεται ιδιαίτερα τα κυβερνητικά στελέχη που συγχρωτίζονται με την τρόικα . Και αυτό διότι τα στελέχη της κυβέρνησης μπορεί να λειτουργήσουν αντιερωτικά και να διαπραγματευτούν με την τρόικα με αποτέλεσμα να χαθεί το ερωτικό στοιχείο , να χαθεί η χημεία . Γιαυτό ο Αντώνης Σαμαράς το πήρε επάνω του το παιχνίδι.

Γιατί μπορεί αυτή η κυβέρνηση να έχει τα χάλια της αλλά η χημεία που έχει δημιουργήσει με την τρόικα είναι αναμφισβήτητη . 

Σκέψου , για να καταλάβεις τη διαφορά , τον Τσίπρα να συζητάει με την τρόικα . Και μόνο με τη σκέψη ξενερώνεις . Ούτε ερωτισμός , ούτε χημεία , ούτε φυσική , ούτε μαθηματικά . Μόνο διαπραγμάτευση . Γιαυτό σου λέω , με τον Αντώνη Σαμαρά πονάει μονάχα η πρώτη φορά . 


(Βέβαια , καμιά φορά , πονάει για πάντα , όπως λέει και ο ποιητής.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.