# #

9 Μαρ 2014

Με 1,1% θα φορολογείται ο εφοπλιστής, µε 26% ο επαγγελµατίας!

Με 1,1% θα φορολογείται ο εφοπλιστής, µε 26% ο επαγγελµατίας!

Σύµφωνο «οικειοθελούς φορολόγησης» υπέγραψαν οι εφοπλιστές µε την κυβέρνηση. Το αστείο είναι ότι φωνάζουν κιόλας γιατί ο Γ. Στουρνάρας υποχρεώνει και όσους δεν υπέγραψαν το «συνυποσχετικό» να καταβάλλουν τους ίδιους φόρους.

Στην Ελλάδα έχουν επικρατήσει τρία είδη φορολογουµένων... 

Στην πρώτη και µεγαλύτερη κατηγορία συναντούµε τους φορο-διωκόµενους Ελληνες, οι οποίοι πληρώνουν βαρύτατα το τίµηµα των µνηµονιακών επιλογών, προσπαθώντας να ζήσουν τις οικογένειές τους µε τα ψίχουλα που τους αφήνει ο εκάστοτε Στουρνάρας. 

Στη δεύτερη κατηγορία, βρίσκουµε τους κάθε είδους ευνοηµένους, που -είτε επηρεάζοντας την κυβέρνηση είτε δεχόµενοι τη «µεγαλοψυχία» των υπουργών- απολαµβάνουν σειράς φοροαπαλλαγών και µειώσεων, προτιµώντας να... ποιούν τη νήσσαν. 
Στην τρίτη κατηγορία, εντάσσονται οι εφοπλιστές, οι οποίοι όχι µόνο έχουν επιβάλει τη διατήρηση νόµου του 1975 (!) µε 60 περίπου φοροαπαλλαγές για τους ίδιους, όχι µόνο δέχονται ευχαριστίες και βαθιές υποκλίσεις από τον πρωθυπουργό της χώρας, όταν συµφωνούν σε εθελοντική (!) φορολόγηση, αλλά φωνάζουν κιόλας σε περίπτωση που κληθούν να πληρώσουν για κάθε χρυσοφόρο πλοίο τους (για τα τρία επόµενα χρόνια) όσα πληρώνει ένας µεσαίος επαγγελµατίας µε 30 ή 40 χιλιάδες ευρώ εισόδηµα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.