# #

7 Ιαν 2014

Tο τσιμπούκι.

Με το δεξί μπήκε η χρονιά. Του Πιτσιρίκου

Επίθεση κατά της κυβέρνησης Σαμαρά κάνει το γερμανικό περιοδικό Spiegel αλλά δεν πειράζει αφού τα Νέα και το Βήμα στηρίζουν την κυβέρνηση και είναι πολύ πιο έγκυρα. 
Το άρθρο του Spiegel έχει τίτλο «Ο κατά φαντασίαν θεραπευμένος» δίπλα σε μια φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά –καλά το είχα καταλάβει εγώ πως κάτι δεν πάει καλά-, οπότε τώρα θα πάρει φόρα η Ομάδα Αλήθειας και θα τους κάνει με τα κρεμμυδάκια· στο twitter.

Το δημοσίευμα του Spiegel παρουσιάζεται από τα ελληνικά ΜΜΕ ως επίθεση στην Ελλάδα αλλά μην το...
πάρετε προσωπικά εσείς, αφού είναι προφανές πως τα χώνει στην κυβέρνηση Σαμαρά επειδή η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί κάτι διακαώς από την ελληνική και πιέζει επειδή έχει αντιληφθεί πως ο Σαμαράς έχει ουσιαστικά τελειώσει και πάει για απόσυρση.

Βέβαια, δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο οι Γερμανοί να έχουν θορυβηθεί από τις απανωτές επιτυχίες της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και να θέλουν να ανακόψουν την πορεία αυτών των δυο ανδρών που απειλούν την γερμανική ηγεμονία, αφού είναι έτοιμοι να οδηγήσουν την Ελλάδα στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Στο άρθρο του Spiegel υπάρχουν μερικά κολακευτικά σχόλια για την Ελλάδα, όπως το ότι είναι ένα «αποτυχημένο κράτος» σαν το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, αλλά δεν πειράζει, αφού μπορεί η Ελλάδα να είναι αποτυχημένο κράτος αλλά όλοι οι Έλληνες είναι ξεχωριστοί και διαπρέπει ο καθένας μόνος του.

Σύμφωνα με το Spiegel, «όποιος έχει σαφή εικόνα της διοίκησης, της δικαιοσύνης και της πολιτικής στην Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να αμφιβάλλει ότι η Ελλάδα θα εξυγιανθεί κάποτε», λες και υπάρχει κάνας Έλληνας που να πιστεύει πως είναι ποτέ δυνατόν η Ελλάδα να εξυγιανθεί τώρα που είναι έτοιμη να τα τινάξει.

Πάντως, πάνε κι έρχονται τα δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο για την ανύπαρκτη Δικαιοσύνη στη χώρα μας αλλά εδώ όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ είναι πολύ ευχαριστημένα από τους Έλληνες δικαστές που δεν έχουν μπουζουριάσει τους ολιγάρχες στην στενή και κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι και κάνουν μια χαρά τις δουλίτσες τους, ενώ τα άθλια παπαγαλάκια τους διαπρέπουν στην διαστρέβλωση, την απόκρυψη και την προπαγάνδα.

Από την άλλη, αν το Spiegel θέλει Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, ας γράψει για τις μίζες της Siemens, ας δημοσιεύσει τις λίστες των πολιτικών που έπαιρναν τις μίζες, και ας ζητήσει από την γερμανική κυβέρνηση να εκδοθεί στην Ελλάδα ο Χριστοφοράκος αλλά, όταν οι Έλληνες δεν επιθυμούν Δικαιοσύνη στη χώρα τους, δεν μπορεί να ζητάμε να μας την φέρουν οι Γερμανοί, οπότε κάτσε εσύ με την Ντόρα Μπακογιάννη, την συμμαθήτρια του Χριστοφοράκου –που ήταν υπουργός Εξωτερικών όταν ο συμμαθητής της «διέφυγε» στην Γερμανία- και πήγαν μετά κάποια ζώα και την ψήφισαν ξανά για να μην χαθεί μια τέτοια προσωπικότητα από την πολιτική ζωή του τόπου.

Το Spiegel αναφέρεται και στην ελληνική προεδρία που αποτελεί μια ελπίδα για την Ευρωπαϊκή Ένωση· ειδικά, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να σταματήσει να υπάρχει.

Το δημοσίευμα του Spiegel είναι εμπαθές και μοχθηρό, αφού δεν αναφέρεται στην πρόοδο που έχει κάνει η χώρα μας στην πτώση των τιμών αλλά θα το αναφέρω εγώ που έκανα έρευνα αγοράς στο κέντρο της Αθήνας και κάτι καλές κυρίες με ενημέρωσαν πως υπάρχει κάτι πάρα πολύ ωραίο που αρέσει σε όλους και το βρίσκεις πια και με 2 ή 3 ευρώ: το τσιμπούκι.

Καλή χρονιά!


πηγή

RAMNOUSIA 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.