# #

7 Ιαν 2014

Ιδιοκτήτης τηλεοπτικού καναλιού εκβιάζει και εισπράττει χρήματα ενώ χρησιμοποιεί και πλαστά τιμολόγια. Ολοι οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν και κάνουν "μούγκα"

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Hot Doc είχε ένα πολύ αποκαλυπτικό πολυσέλιδο ρεπορτάζ για το παραδικαστικό κύκλωμα που ζει και βασιλεύει.

Σ’ αυτό το δημοσίευμα αυτό που μας κίνησε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η αναφορά του σε κάποιον ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού ο οποίος έχει πάρει δώσε με το παραδικαστικό κύκλωμα, και ο οποίοςκάνει εκβιασμούς και εισπράττει χρήματα καθώς επίσης ότι χρησιμοποιεί πλαστά τιμολόγια . (Αυτά προκύπτουν από συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ, και έχει στην διάθεση του το περιοδικό).

Το ψάξαμε λίγο το θέμα. Και προς έκπληξη μας (μάλλον δεν θα έπρεπε) είναι ότι όλα αυτά είναι...

γνωστά στην δημοσιογραφική πιάτσα εδώ και πολύ καιρό και όμως δεν δημοσιοποιείται απολύτως τίποτα. 

Μιλήσαμε με σύντροφο δικηγόρο αν μας συνιστούσε να αποκαλύψουμε εμείς το όνομα του καναλάρχη. Μας προέτρεψε να μην κάνουμε κάνουμε τέτοιο γιατί ενδεχομένως να έχουμε δικαστικές περιπέτειες, (Σκέψεις πάντως προκαλεί το γεγονός ότι το περιοδικό αφού έχει στην κατοχή του ντοκουμέντα δεν αποκαλύπτει ποιος είναι ο καναλάρχης).

Οπότε αρκούμαστε να παραθέσουμε το δημοσίευμα που υπογράφει ο Βαγγέλη Τριάντης από το περιοδικό Hot Doc «ντύνοντας» το με μια «άσχετη» φωτογραφία..

Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ


Ένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα που αναφέρονται στις συνομιλίες μεταξύ των μελών της οργάνωσης (σ.σ. του παραδικαστικού κυκλώματος) είναι και αυτό γνωστού ιδιοκτήτη καναλιού. Ο εν λόγω καναλάρχης φαίνεται ότι ενδιαφέρεται για ένα «δανειστικό συμβόλαιο» από τα μέλη της σπείρας έναντι πληρωμής. Μια εικονική συναλλαγή δηλαδή μεταξύ δύο ανθρώπων, κατά την οποία ο ένας θα φαίνεται να έχει λάβει δάνεια από τον άλλο με συγκεκριμένη ημερομηνία.

Σε περίπτωση που δεν αποπληρωθούν, τότε ο δανειστής θα μπορεί να κινηθεί κατά του δανειζόμενου. Με τον τρόπο αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει στα χέρια του έναν τίτλο εκτελεστό, όπως για παράδειγμα διαταγή πληρωμής. Σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαζόταν τουλάχιστον ένα μήνα. Για λογαριασμό του καναλάρχη εμφανίζεται να τηλεφωνεί άνθρωπος στον Σταύρο Γεωργιτσογιαννάκο, φερόμενο ως εγκέφαλο της οργάνωσης. Αμέσως μετά ξεκινούν συζητήσεις και συνομιλίες, τόσο για την ανεύρεση συμβολαιογράφου που θα έκανε τη δουλειά όσο και για τ,ο ύψος της χρέωσης προς τον καναλάρχη.

Μεταξύ των μελών της σπείρας όμως επικρατεί ανησυχία. Όπως προκύπτει από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες, δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στον συγκεκριμένο καναλάρχη, για τον οποίο μιλούν με υβριστικούς χαρακτηρισμούς και θεωρούν ότι θα τους ρίξει με τα χρήματα.

Τα αποσπάσματα είναι χαρακτηριστικά: «Για να δεις τι βρομιάρης είναι αυτός ο .. .(καναλάρχης), εγώ έχω και τον δικηγόρο του γνωρίζω. Δύο τρεις φορές πήγαμε να κάνουμε δουλειές κάτι μισθωτήρια και τα λοιπά, όχι είκοσι χιλιάδες, όχι δέκα, μετά όχι δεν είναι σωστό. Δηλαδή δραχμή δεν έχω πάρει, μου 'χει φάει ο πούστης δύο μήνες», αναφέρει στις συνομιλίες ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος.

Λίγο μετά κάνει αναφορά και σε διάφορες εταιρίες του καναλάρχη, για τις οποίες θεωρεί ότι δύσκολα μπορεί κανείς να βγάλει άκρη. «Να σου πω κάτι, ο...(καναλάρχης) δεν εμφανίζεται μπροστινός, δεν πιάνει μπροστινός, είναι μια εταιρία, δεν θα βρει άκρη, δεν μπορεί να βρει άκρη». Η ίδια ανησυχία εκφράζεται και σε μεταγενέστερη συνομιλία, όπου και πάλι εκφράζονται φόβοι για το κατά πόσο ο καναλάρχης θα καταβάλλει το χρηματικό τίμημα.

Ο Γεωργιτσογιαννάκος αναφέρει χαρακτηριστικά: «...Όχι, εγώ θα έρθω, γιατί θέλω να δω τα λεφτά να τα δώσουμε στη συμβολαιογράφο, αυτά που είναι να πληρώσει, γιατί μπορεί να είναι και ψεύτικα, ξέρω εγώ τι μπορεί να είναι;... Με τον πούστη τον (καναλάρχη). Άνθρωπος δεν έχει φάει ψωμί από αυτόν».

Όσοι κάνουν δουλειά με τον καναλάρχη, πάνε φυλακή

Τα μέλη της σπείρας όμως κατά τη διάρκεια των συνομιλιών αποκαλύπτουν διάφορα για τον καναλάρχη. Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι κάνει εκβιασμούς και εισπράττει χρήματα, καθώς επίσης και ότι χρησιμοποιεί πλαστά τιμολόγια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ερώτηση για το πώς πληρώνει ο καναλάρχης συγκεκριμένους δημοσιογράφους, των οποίων τα ονόματα αναφέρονται, η απάντηση Γεωργιτσογιαννάκου είναι: «Από τους εκβιασμούς και τις διαφημίσεις», ενώ λίγο μετά γίνεται αναφορά σε παρατυπίες στο λογιστήριο του καναλιού.

Γεωργιτσογιαννάκος: «Είναι μέσα τίγκα το λογιστήριο, εικονικά τιμολόγια, αλλά δεν είναι ούτε καν εικονικά, πλαστά. Πλαστά δηλαδή με την τρύπα καρφιτσωμένη και τα λοιπά και πού να τολμήσει να πάει το ΣΔΟΕ μέσα εκεί».

Οι μέρες περνούν και οι ανησυχίες των μελών της σπείρας και ιδιαίτερα του φερόμενου ως εγκέφαλου Σταύρου Γεωργιτσογιαννάκου κορυφώνονται όλο και πιο πολύ.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει ζημιά, στο κάνω καραντί, όσοι κάνουνε δουλειά με τον ... (καναλάρχη) έχουνε πάει φυλακή. Αυτή τη στιγμή εγώ ξέρω 15 άτομα. Δύο έχουνε πέσει στο χώμα και δεκαπέντε στη φυλακή, ξεκάθαρα», αναφέρει λίγο πιο μετά.
_____________

Τυχαία θυμηθήκαμε και ένα βίντεο την εποχή που ο Αλαφούζος είχε αντιπαράθεση με ένα άλλο «μπουμπούκι» τον Γ, Κουρή.



http://tsak-giorgis.blogspot.gr/
http://koiladatempon.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.