# #

20 Απρ 2013

Η …ληστο-ΣΥΜΜΟΡΙΑ της Δραχμής κυκλοφορεί ελεύθερη…


draxmi
Πάνε κάποια χρόνια από τότε που κάποιοι βλέποντας τα ερχόμενο τόλμησαν να μιλήσουν για επιστροφή στη δραχμή. Και ήταν πραγματικά μεγάλη η τόλμη τους γιατί αυτό που ακολούθησε ήταν μια θύελλα εναντίον τους.
Βασικά ήταν αποκλεισμένοι από τα τηλεοπτικά πάνελ του κατεστημένου. 
Όροι όπως “εθνικό νόμισμα”, “δραχμή” κτλ ήταν απαγορευμένοι. 
Κι όταν ακόμη τους καλούσαν, συνήθως είχαν να αντιμετωπίσουν ένα πολυπληθέστερο πάνελ που στο “δρ” κοκκίνιζαν. Ή επιλέγονταν σοβαροί μεν οικονομολόγοι αλλά άκαπνοι στα μιντιακά μέσα ώστε τηλε-κατευθυνόμενοι παρουσιαστές να τους κάνουν σκόνη.
Ας δούμε λίγο τη ληστο-συμμορία και τη λάσπη που εκτοξεύεται κατά καιρούς.
Τα σοβαρά αλλά αποκλεισμένα μέλη της συμμορίας δέχονται συνήθως απαξιωτικά σχόλια. Ας δούμε ενδεικτικά ορισμένα:
Ο ...Αλέκος Αλαβάνος με το “Σχέδιο Β” χαρακτηρίζεται ως παππούς, ερχόμενος από τη ναφθαλίνη, αναρχοκουμμούνας κτλ. Ως μετανοημένος που έδωσε το κόμμα στον Τσίπρα και τώρα πάει να...
σκάσει από το κακό του.
Ο Δημήτρης Καζάκης ως πρώην κουκουές που πρόδωσε το κόμμα και λέει ασχετοσύνες με δύσκολες έννοιες. Λες και όποιον μπαίνει στον Περισσό απαγορεύεται να φύγει. Το Hotel California είναι;
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει ταυτιστεί με το Στάλιν, ως σκληρός και άκαρδος κολλημένος στο πιο αριστερό του αριστερού. Δεν είναι λίγες οι φορές που χαρακτηρίζεται ως γραφικός.
Υπάρχει ο χαρακτηρισθείς ως δραχμολάγνος καθηγητής οικονομικών Κώστας Λαπαβίτσας που μιλά από την άνεση του Λονδίνου σκορπώντας τον τρόμο όποτε ανοίγει το στόμα του ή πιάνει το μολύβι του.
Για το τέλος άφησα τον προσωπικό φίλο μετά τη συνέντευξή του στη freepen το Δεκέμβριο του 2011 Θόδωρο Κατσανέβα καθηγητή οικονομικών στο ΠΑ.ΠΕΙ. Δεν υπήρξα ποτέ των ποτών ΠΑΣΟΚ. Μάλλον ως φανατικός αντι-πασόκος μεγάλωσα. Είναι όμως άδικο για κάποιον να διαβάλλεται γιατί έκανε την …αμαρτία να υπάρξει γαμπρός ενός πρωθυπουργού. Κάποιος θα παντρευόταν την κόρη του στο κάτω κάτω. Ελάχιστοι γνωρίζουν για παράδειγμα ότι δεν υπήρξε ποτέ υπουργός. Και ανακαλώ στη μνήμη μου τις προσωπικές συζητήσεις που έχουμε κάνει βάζοντάς τον κάτω και ρωτώντας ένα σωρό πράγματα για εκείνη την εποχή.
Κοινός παρανομαστής όλων των παραπάνω επικίνδυνων τύπων που καραδοκούν με την επιστροφή στη δραχμή να φέρουν τα ευρώ τους και να αγοράσουν τα πάντα (λες και τώρα αν κάποιος έχει ρευστό δεν μπορεί να αγοράσει τα πάντα, λες και δεν έχει γίνει μια τρομακτική υποτίμηση στο εσωτερικό) είναι ότι δέχονται χτυπήματα κάτω από τη μέση. Ελάχιστες φορές έχουμε δει διάλογο κάτω από άρθρα τους ή ειδήσεις που τους αφορούν δίχως προσβολές και απαξιώσεις αλλά με αντικείμενο τις θέσεις τους. Μια τέτοια φωτεινή εξαίρεση αποτελεί το γνωστό group “Η συμμορία της δραχμής” με τη συμμετοχή έξι οικονομολόγων (Κασανέβας, Καζάκης, Λαβδιώτης, Πιτικάρης, Βατικιώτης, Θεοδωρίδης) σε θεματικούς κύκλους συζητήσεων και συζήτηση με τα μέλη.
Υπάρχει όμως και ένας ακόμη κοινός παρανομαστής που αντιπροσωπεύει την ελληνική φυλή, επομένως κι αυτούς. Είναι κατακερματισμένοι. Αντίθετα αφήνουν το κόμμα – χορευτής ονόματι ΣΥΡΙΖΑ με μια ακόμη πιρουέτα να οικειοποιηθεί το χώρο με την περιβόητη δημοσκόπηση περί νομίσματος. Το κόμμα που αποκαλούσε τη Μέρκελ ” μαντάμ και έλεγε πως το ευρώ δεν είναι φετίχ, μετά να τα γυρίζει αποκαλώντας το εθνικό μας νόμισμα και τώρα να ετοιμάζει άλλη μια γυροβολιά!
Την ώρα λοιπόν που αρχίζει να ανοίγει ο σχετικός διάλογος, την ώρα που η κοινωνία αρχίζει πλέον να συζητά τη δραχμή γιατί δε βλέπει φως στο τούνελ του ευρωμονόδρομου, φαίνεται πως δεν μπορεί να υπάρξει μια συνεννόηση για ένα κοινό φορέα, πατριωτικό που θα βάλει τάξη στη χώρα, θα πει ΣΤΟΠ και που θα δώσει σε όλους εμάς τη δυνατότητα να θέσουμε πραγματικά σοβαρές ερωτήσεις όπως ότι η επιστροφή στη δραχμή δε θα σημάνει μη απολύσεις στο δημόσιο, μη κλείσιμο άχρηστων οργανισμών, μη νοικοκύρεμα του κράτους και συνέχεια του πάρτι, μη ύπαρξη εθνικής άμυνας, μη διατήρηση της χώρας ως λαθρο-αποθήκη ψυχών.
Τα πάρτι τέλειωσαν. Ας το πάρουμε απόφαση. Γιατί αν συνεχιστούν, και τα χρέη να μας χαρίσουν, πάλι θα ξαναδημιουργηθούν από το μηδέν σε ελάχιστο χρόνο.

1 σχόλιο:

  1. Ο k. Mαζιδης, καθώς και όλο το σκυλολόι τον μμ-αποβλάκωσης, επιδεικτικά αγνοεί το τρίτο κόμμα του κοινοβουλίου (σε λίγο αντιπολίτευση) ότι και αυτό το κόμμα μιλά για δραχμή! Τι να πει κανεις?

    Το σταλινικό κκε που είναι υπέρ των σκοπιανών, υπέρ μοιράσματος του Αιγαίου, υπέρ των τούρκων της Θράκης, που αιματοκύλισε την Ελλάδα, που έχεις σαν ιδεολογία την κατάληψη της εξουσίας με βία κλπ κλπ, το κόμμα του 4.5% καθώς και οι ανθελληνικές συνιστώσες του 1% έχουν λόγο!
    Tο 18% των Ελλήνων πατριωτών της Χρυσής Αυγής που πολεμάτε από το εβραϊκό κεφάλαιο, και τους εκτελεστάς του αναρχικούς δεν έχει λόγο! Είναι λίγο τρελα!

    Προσπάθησε λοιπόν να πείσεις με ειλικρίνεια τον εαυτό σου ότι είναι δίκαιο να προβάλλονται θέσεις του 4 και 1% αλλά όχι του 18%! Και ειδικά όταν είναι ίδιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.