# #

16 Απρ 2013

Σβόμποντα: Η λύση που δόθηκε στην Κύπρο θα την σκοτώσει



Για φάρμακο στην Κύπρο που έδωσαν η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ το οποίο "θα σκοτώσει τον ασθενή, αντί να τον βοηθήσει να αναρρώσει" έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Σβόμποντα επεσήμανε την αναποτελεσματικότητα των μέτρων που προβλέπονται.

Επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του κατά της λιτότητας και υπέρ της πάταξης της φοροδιαφυγής και των "φορολογικών παραδείσων", υπογράμμισε επίσης ότι τα διαφυγόντα έσοδα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την αποπληρωμή των χρεών των ευρωπαϊκών χωρών και την ενίσχυση των επενδύσεων στην προοπτική μιας στρατηγικής ανάπτυξης.

Ασκώντας κριτική τόσο στις επιλογές του ΔΝΤ όσο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκτίμησε ότι η Κομισιόν "κινείται προς μια... πολιτική λιτότητας μέσω του Επιτρόπου Όλι Ρεν", ενώ διερωτήθη επ' αφορμή της παρουσίας του Προέδρου της Επιτροπής στην κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ στη Βρετανία, "πότε ο κ. Μπαρόζο θα πάει στην κηδεία των εσφαλμένων πολιτικών του, τις οποίες είχε προωθήσει ούτως ή άλλως η Θάτσερ αλλά βλέπουμε να έχουν πλέον καταστροφικές συνέπειες για την Ευρώπη, κυρίως για την απασχόληση και ιδίως την απασχόληση των νέων".

Απαντώντας σε ερώτηση κούρδου δημοσιογράφου σχετικά με την έκθεση προόδου της Τουρκίας που πρόκειται να απασχολήσει αύριο Τετάρτη τις εργασίες της Ολομέλειας της Συνόδου, ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών τόνισε πως το μήνυμα προς την Τουρκία πρέπει να είναι να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, κυρίως τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, καθώς και τη διαδικασία συμφιλίωσης με τον κουρδικό πληθυσμό.

"Έχουν γίνει κάποια πρώτα βήματα, αλλά δεν είναι αρκετά"σημείωσε,προσθέτοντας ότι χρειάζεται "νέο Σύνταγμα με το οποίο θα θεμελιώνονται τα πολιτικάδικαιώματα των Κούρδων και θα προβλέπεται μια επίσημη διαδικασία συμφιλίωσης μετον κουρδικό λαό".


www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.