# #

16 Απρ 2013

ΑΠΟΛΥΕΣΤΕ! 2.000 ΩΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ!!!!!!!!!!!!


15.000 ΩΣ ΤΟ 2014 !!!!!!!!!




ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ-ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ
 ΤΟΝ Α. ΣΑΜΑΡΑ!
Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
 ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ!

Στην απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων ώς το τέλος του 2014 κατέληξαν οι πολιτικοί αρχηγοί στην πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή του Αντώνη Μανιτάκη. 

Με την αξιολόγηση, την κινητικότητα, τις συγχωνεύσεις ή καταργήσεις οργανισμών, αλλά και εθελούσια έξοδο οι περισσότερες αποχωρήσεις.
Τον αριθμό των προς απόλυση υπαλλήλων αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο οποίος μίλησε για ...
15.000 απομακρύνσεις.
ΠΥΡΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 
Τα πυρά τους κατά της κυβέρνησης εξαπολύουν κόμματα της αντιπολίτευσης για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο Μέγαρο Μαξίμου για 15.000 αποχωρήσεις από το δημόσιο έως το τέλος του 2014.Για «μαζικό αποκεφαλισμό εργαζομένων» έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας ανατροπή των πολιτικών αυτών και της κυβέρνησης. Στην αντεπίθεση η ΔΗΜΑΡ που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ψηφοθηρεί καλλιεργώντας ανυπόστατα σενάρια που τρομοκρατούν τους δημοσίους υπαλλήλους».
«Η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, χτες, δεν έπρεπε να γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά στην πλατεία Κλαυθμώνος» σχολίασε τις αποφάσεις των τριών πολιτικών αρχηγών ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας:
«Οι δεκαπέντε χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, κατ’ εντολήν της τρόικας, μας οδηγούν έναν αιώνα πίσω. Σε άλλες, παλιότερες, σκοτεινές για τη χώρα εποχές. Πρόκειται για 15.000 ανθρωποθυσίες που έρχονται να προστεθούν στα εκατομμύρια άλλων, που έχουν συμβεί στον ιδιωτικό τομέα.
"Εμείς δεν πρόκειται να συναινέσουμε στις ανθρωποθυσίες. Δεν πρόκειται να συναινέσουμε στον μαζικό αποκεφαλισμό εργαζομένων.Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βάλουν, με τους αγώνες τους, ένα τέρμα στη διαρκή κι επαναλαμβανόμενη θυσία της Ιφιγένειας, προκειμένου να πνεύσει ούριος άνεμος για τους δανειστές μας.Καλούμε τον ελληνικό λαό, με τους αγώνες του, να ανατρέψει αυτή την πολιτική, αυτή την κυβέρνηση που μας οδηγεί στην καταστροφή".
«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι με την χθεσινή απόφαση αποφεύχθηκαν οι οριζόντιες, αθρόες και τυφλές αποχωρήσεις και ότι όλα θα γίνουν με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους» λέει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ψηφοθηρεί καλλιεργώντας ανυπόστατα σενάρια που τρομοκρατούν τους δημόσιους υπαλλήλους». Ζητά, επίσης, να καταθέσει τη δική του πρόταση για τη διοικητική μεταρρύθμιση και το πως θα γίνει ειδικότερα η ανασυγκρότηση του κράτους.

Με άλλη ανακοίνωση η ΔΗΜΑΡ απαντάει και στο αίτημα που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας για παραίτηση της κυβέρνησης και προκήρυξη εκλογών. Στην ανακοίνωση αυτή τονίζεται ότι πρόκειται για πυροτέχνημα, ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου και ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να δημιουργήσει την εικονική πραγματικότητα στους ψηφοφόρους του ότι ο ίδιος έχει προοπτική και πολιτική πρόταση.
 
ΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΚΚΕ, ΑΝΕΛ
Την ίδια, ώρα ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες στρέφουν τα πυρά τους κατά της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση.
«Η συμφωνία των τριών αρχηγών της συγκυβέρνησης απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι τα βάρβαρα μέτρα σε βάρος του λαού, που υπηρετούν τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις ανάγκες του κεφαλαίου, όχι μόνο είναι προαποφασισμένα, αλλά και δεν τελειώνουν εδώ» λέει το ΚΚΕ.
Και προσθέτει: «Το χαράτσι μονιμοποιείται, ο κατώτατος μισθός πετσοκόβεται ακόμη περισσότερο, ενώ οι απολύσεις στο δημόσιο, ανεξάρτητα με τον τρόπο που θα γίνουν, με καταργήσεις οργανισμών ή με διαθεσιμότητα υπαλλήλων, έχουν στόχο την εξαφάνιση της μόνιμης και σταθερής εργασίας, τόσο από το δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα».

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και των τριών κομμάτων που την στηρίζουν, με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα των δημοσίων υπαλλήλων, εξαπέλυσε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με δήλωσή του κατά την διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων της νεολαίας για το συνέδριο του κόμματος.
Οι κυβερνητικοί εταίροι «λέγοντας ψέματα στον ελληνικό λαό για όλα αυτά που υποσχέθηκαν πριν από τις εκλογές, προχωρούν στην τήρηση της υπογραφής τους απέναντι στην τρόικα» είπε ο κ. Καμμένος.
 «Οι 15.000 απολύσεις αυτού του χρόνου θα οδηγήσουν στην εφαρμογή των απολύσεων 150.000 οικογενειών, γιατί ο απολυμένος δεν είναι δημόσιος "κακός" υπάλληλος, είναι ένας οικογενειάρχης που συντηρεί την οικογένειά του» πρόσθεσε.
Στην πολύωρη σύσκεψη που είχαν το Σάββατο οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν να απομακρυνθούν 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι ώς το τέλος του 2013, επίορκοι και μονίμως απόντες και άλλοι 11.000 ώς το τέλος του 2014, μέσω εθελούσιας εξόδου, αξιολόγησης, κατάργησης θέσεων και συνταξιοδότησης ειδικών κατηγοριών.
Εξερχόμενος από τη σύσκεψη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε για πρόβλεψη για αποχωρήσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων και για ισόποσες προσλήψεις με αξιοκρατικά κριτήρια. Έκανε λόγο, επίσης, για μία «συμφωνία επωφελή» που θα έχει κλείσει μέχρι αύριο, Δευτέρα.
ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ-ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Α. ΣΑΜΑΡΑ!
Μετά την ολοκλήρωση άλλης μιας επαχθούς συμφωνίας με την τρόικα ο πρωθυπουργός προέβη σε διάγγελμα-εμπαιγμό του ελληνικού λαού, επιχειρώντας να κάνει το μαύρο-άσπρο.
Αφού ξεκαθάρισε ότι τα δύσκολα δεν πέρασαν, πρόταση η οποία υποκρύπτει το γεγονός ότι ο φαύλος κύκλος των μέτρων λιτότητας και λεηλασίας του ελληνικού λαού κάθε άλλο παρά έχει κλείσει ή κοντεύει να κλείσει, επιδόθηκε σε ένα λαθρεμπόριο ελπίδας, μιλώντας για δήθεν σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και οσονούπω ανάκαμψής της.
Παράλληλα, κόντρα στα ίδια τα επίσημα αποτελέσματα που αφορούν την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τα οποία καταδεικνύουν σταθερά την αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να πιάσει τους στόχους των προσδοκώμενων εσόδων, επιχείρησε να παρουσιάσει την εντελώς αντίθετη εικόνα.
Αίσθηση, ωστόσο, προκαλεί η άποψη του πρωθυπουργού αναφορικά με τις απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων, τις οποίες ο ίδιος χαρακτήρισε ως ποιοτική αναβάθμιση του δημοσίου και όχι ως ανθρωποθυσίες.
Ειδικότερα για το συγκεκριμένο θέμα ο πρωθυπουργός μίλησε για πρόσληψη νέων ανθρώπων στις θέσεις των 15.000 υπαλλήλων που θα απολυθούν, κίνηση που ακόμα και αν τελικά πραγματοποιηθεί δεν αναιρεί καθόλου το γεγονός ότι οι νεοπροσληφθέντες θα εργάζονται στο δημόσιο με μισθούς πείνας και συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, εξέλιξη που συνιστά βαθύτατη ποιοτική οπισθοδρόμηση της δημόσιας διοίκησης και μάλιστα σε μακρινές και μαύρες εποχές της ελληνικής ιστορίας.
Τέλος, ο Α. Σαμαράς στάθηκε για μία ακόμη φορά στην «επιτυχία» της κυβέρνησης στην προσπάθεια που κάνει να κρατήσει τη χώρα στο σκληρό πυρήνα του ευρώ, μια «επιτυχία» που ο ελληνικός λαός πληρώνει πανάκριβα, αφού αυτή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την διαιώνιση της μνημονιακής λεηλασίας.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΣΑΜΑΡΑ
Για νέο γύρο βάρβαρων μέτρων που θα φέρει η συμφωνία με την τρόικα, κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι τα μέτρα θα συνοδεύονται "με ψέμα, κοροϊδία και προσπάθεια διάσπασης των εργαζομένων".
"Οι απολύσεις στο δημόσιο, με όποιο τρόπο και αν γίνουν, ανοίγουν το δρόμο για την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους, τόσο στο δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα. Ταυτόχρονα προωθούν παραπέρα την παράδοση κρίσιμων τομέων κοινωνικής πολιτικής, όπως παιδεία, υγεία, πρόνοια και άλλες υπηρεσίες, στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα", αναφέρει το ΚΚΕ.
Ο Περισσός τονίζει πως η "κυβερνητική προπαγάνδα" έχει στόχο να διχάσει και να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, ενώ η ανακοίνωση καταλήγει με σκληρή κριτική στα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράςκαθώς αναφέρει:
"Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών από τις οφειλές σε εφορίες, ταμεία και ΔΕΗ αποτελούν κυνική πρόκληση απέναντι στον εργαζόμενο λαό, τη στιγμή που το χαράτσι μονιμοποιείται, η τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα αυξάνει και οι εργαζόμενοι δε μπορούν να πληρώσουν τους δυσβάσταχτους και άδικους φόρους, όσες δόσεις και αν μπουν, ενώ ενεργοποιούνται σε βάρος τους μηχανισμοί δήμευσης και κατάσχεσης. Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να συνειδητοποιήσουν ότι, στα πλαίσια της πολιτικής, που υπηρετεί τα μονοπώλια και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., δεν πρόκειται να υπάρχει ανακούφιση, αλλά επιδείνωση της θέσης τους".
Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπολύσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αφορμή τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για τη συμφωνία που επιτεύχθη με την τρόικα.
"Σήμερα ο πρωθυπουργός μετέτρεψε το μέγαρο Μαξίμου σε 'Ζάππειο 7'. Θα πρέπει να τον ενημερώσουν άμεσα ότι το δράμα που ζει ο ελληνικός λαός δεν αντιμετωπίζεται πλέον με 'Ζάππεια' ψέματα και υποσχέσεις αλλά με εθνική, υπερήφανη πολιτική" αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Ακολουθεί απόσπασμα του διαγγέλματος του πρωθυπουργού από διάφρες ιστοσελίδες:

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ, ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ
Απολογισμό της συμφωνίας που επετεύχθη με την τρόικα έκανε σε τηλεοπτικό μήνυμά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τονίζοντας ότι η Ελλάδα σταθεροποιείται και θωρακίζεται, την ώρα που άλλες χώρες αρχίζουν να νιώθουν αβεβαιότητα. «Δεν λέω ότι τα δύσκολα πέρασαν, κάθε άλλο. Αλλά οι θυσίες πιάνουν τόπο και τα πράγματα αλλάζουν» είπε χαρακτηριστικά. Για τις απολύσεις στο Δημόσιο ανέφερε πως δεν είναι ανθρωποθυσία, αλλά αναβάθμιση και απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας.
Αναλυτικές ανακοινώσεις για την συμφωνία με την τρόικα θα κάνει το πρωί της Τρίτης (11 π.μ.) ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι αργά χθες το βράδυ έκλεισε συμφωνία για την δόση του Μαρτίου (2,8 δισ. ευρώ) και ανοίγει ο δρόμος για την επόμενη δόση των 6 δισ. ευρώ, τον Μάιο.

Αναφέρθηκε στην επίτευξη συμφωνίας για περισσότερες δόσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές,στις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, στην μείωση κατά 15% του χαρατσιού για το 2013 και στον ενιαίο φόρο ακινήτων από το 2014 που θα είναι από τους μικρότερους στην Ευρώπη -όπως είπε.

Επίσης, ανήγγειλε διεύρυνση της φορολογικής βάσης στο επόμενο διάστημα, «ώστε να επιβαρύντονται όλοι πιο δίκαια», ενώ επισήμανε ότι τώρα μπήκε στο τραπέζι και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, κάτι που ώς τώρα αρνείτο η τρόικα
Ακόμη αναφέρθηκε στα προγράμματα με χρήματα απευθείας από τα κοινοτικά ταμεία για την ανακούφιση μακροχρόνια ανέργων και νοικοκυριών με κανέναν εργαζόμενο, ενώ έκανε λόγο για πιλοτικό πρόγραμμα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και για την περίθαλψη 100.000 μακροχρόνια ανασφάλιστων πολιτών.
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ»
Ακολούθως, αναφέρθηκε στην απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων ώς το τέλος του 2014, από τους οποίους οι 4.000 θα φύγουν φέτος, λέγοντας «αυτό δεν είναι ανθρωποθυσία, όπως λένε μερικοί, αλλά ποιοτική αναβάθμιση του Δημοσίου και απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας».

Επανέλαβε ότι όλοι όσοι φύγουν, θα αντικατασταθούν από νέους με αξιοκρατικά κριτήρια, ενώ διευκρίνισε ότι η μείωση προσωπικού θα προκύψει από υπαλλήλους που έχουν καταδικαστεί,που θα φύγουν οικειοθελώς και από υπαλλήλους οι θέσεις των οποίων θα καταργηθούν.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου και την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, «θα επανέλθει ρευστότητα στην αγορά και θα σταματήσει η ύφεση που ταλαιπωρεί τη χώρα για έξι χρόνια».
«Φέτος είναι δύσκολη χρονιά, γιατί αντιμετωπίζονται όλες οι αστοχίες των προηγούμενων ετών και ολοκληρώνονται όλες οι μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες, όταν η κοινωνία πια η δικιά μας σήμερα έχει φτάσει στα όριά της. Αλλά επιτέλους πιάνουμε τους στόχους μας, ενώ και το ίδιο το πρόγραμμα αρχίζει να βελτιώνεται». συνέχισε ο κ. Σαμαράς.
Και κατέληξε: «Ώς πρόσφατα η Ελλάδα ήταν το 'παράδειγμα προς αποφυγήν' για όλη την Ευρώπη. Τώρα άλλες ευρωπαϊκές χώρες-μέλη αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η ανασφάλεια διαχέεται παντού. Αλλά η Ελλάδα εμφανίζεται θωρακισμένη από κάθε άποψη. Τώρα, πολλές άλλες χώρες αντιμετωπίζουν το μέλλον με ανησυχία. Αλλά εμείς ξεπερνάμε ήδη τα προβλήματα που εκείνες έχουν μπροστά τους.

» Τώρα άλλες χώρες φοβούνται κούρεμα καταθέσεων. Αλλά εμείς έχουμε πλήρως διασφαλίσει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών μας, την ασφάλεια όλων των καταθέσεων και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και την ρευστότητα για την οικονομία μας. Στόχος μας παραμένει: να βγούμε από την κρίση, να βγούμε από τα «μνημόνια», αλλά να παραμείνουμε στο Ευρώ, να παραμείνουμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.