# #

20 Απρ 2013

Μα καλά δεν υπάρχει τσίπα;

Η Ελλάδα καταρρέει και ο Σαμαράς αυξάνει τον αριθμό των μελών του υπουργικού συμβουλίου

kivernisi-samara

Η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση, οι πολίτες δεν έχουν χρήματα να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, η ανεργία φουντώνει, οι νέοι μας φεύγουν για το εξωτερικό, οι απελπισμένοι πολίτες αυτοκτονούν, και ο πρωθυπουργός της χώρας με απόφασή του αυξάνει τις θέσεις των αναπληρωτών υπουργών σε έξι υπουργεία!!!
Ο λαός θα πληρώνει πάλι από την τσέπη του κρατικοδίαιτους υπουργούς, τους συμβούλους τους και κάθε λογής παρατρεχάμενους.
Και όλα αυτά για να είναι ικανοποιημένο το μαγαζάκι της συγκυβέρνησης.
Παιχνίδια συναλλαγής για να είναι ευχαριστημένος ο Βενιζέλος;
Μα καλά δεν υπάρχει τσίπα;
Που είναι τα λόγια τα παχιά και τα μεγάλα, ότι δεν πρέπει να προκαλείται ο λαός, ότι θα δώσουμε πρώτοι το παράδειγμα, ότι όλοι πρέπει να υποστούμε τις θυσίες;
Που είναι αυτά κύριε Πρωθυπουργέ της χώρας;
Διαβάστε την είδηση…
Ετοιμη να μεγαλώσει είναι η κυβέρνηση, καθώς με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά συστάθηκαν νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών σε έξι υπουργεία, στα οποία μέχρι τώρα δεν προβλεπόταν αντίστοιχη δυνατότητα. Η απόφαση για τις θέσεις των έξι αναπληρωτών υπουργών και του ενός υφυπουργού δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά είναι προάγγελος ανασχηματισμού, με πιθανότερες ημερομηνίες να θεωρούνται αυτές μετά το Πάσχα.
Ποια υπουργεία αποκτούν και θέσεις αναπληρωτή υπουργού
Οι έξι νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών αποφασίστηκαν για τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δικαιοσύνης, Δημοσίας Τάξεως, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Μακεδονίας Θράκης, καθώς και μια νέα θέση υφυπουργού στο Παιδείας – Πολιτισμού.
Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιβεβαιώνεται η πρόθεση για ανασχηματισμό και γίνεται λόγος για ένα τεχνικό ζήτημα, ώστε όλα τα υπουργεία να έχουν τη δυνατότητα για μία ενιαία δομή, στο πλαίσιο των νέων οργανογραμμάτων που θα πρέπει να δημιουργηθούν. Ωστόσο η απόφαση για τη δημιουργία των θέσεων νέων αναπληρωτών υπουργών λύνει τα χέρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο πώς θα χειριστεί την πίεση του ΠΑΣΟΚ που θέλει μεγαλύτερη συμμετοχή με πολιτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση.
Μάλιστα ενδεχομένως με τα νέα στελέχη στο κυβερνητικό σχήμα να βελτιωθεί η λειτουργία του και να περιοριστούν οι καθυστερήσεις σε υπουργεία με μεγάλο φόρτο εργασίας -κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις της Τρόικα-, όπως το Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Μεγαλώνει το ευέλικτο σχήμα της κυβέρνησης
Με τις νέες προσθήκες των έξι αναπληρωτών υπουργών και του ενός υφυπουργού, τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση μαζί με τον πρωθυπουργό, από 41 που είναι σήμερα θα φτάσουν τα 48.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.