# #

20 Απρ 2013

Δεν με πειράζει καθόλου που το χοντρό μπιζέλι χορεύει τσιφτετέλι...



Δεν με πειράζει καθόλου που είναι χοντρός (μην ρωτάτε ποιός, ένας είναι ο χοντρός). 
Χοντρό είναι και το μακαρόνι, στον κόκκορα κοκκινιστό που φτιάχνει η μάνα μου που το λατρεύω. Με ενοχλεί αφάνταστα που είναι ένας θρασύς χοντράνθρωπος και χρόνια τώρα μας δουλεύει χοντρό γαζί. 
Δεν με πειράζει το χοντρό του στομάχι, αλλά το χοντρό παιχνίδι που παίζει τόσα χρόνια στις πλάτες μας. Μπορεί να είναι ομιλητικότατος και χείμαρρος στις δηλώσεις του, αλλά δεν λέει τίποτα για τις παχιές μίζες που έπαιρναν κυβερνητικά στελέχη στην χονδρική, τα χοντρά πακέτα που φάγανε οι εκλεκτοί του συνάδελφοι και τα χοντρά παρασκήνια για να κουκουλουθούν τα σκάνδαλα.Για να καταγράφουν όλα τα χοντρά ψέματα που μας έλεγαν θα χρειαζόταν τόμοι ολόκληροι με χοντρό ..εξώφυλλο. Όσο πιο χοντρό είναι το παραμύθι, τόσο πιο πιστευτό, έτσι σκέφτονταν.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι έχει χοντρή κοιλιά, αλλά ότι μας έχει δημιουργήσει χοντρό πρόβλημα. 
Δεν με πειράζει καθόλου το μεγάλο του βάρος και ο χοντρός του όγκος. Δεν με πειράζει καθόλου που το χοντρό μπιζέλι χορεύει τσιφτετέλι. Με ενοχλεί όμως που μας χορεύουν στο ταψί και μας έχουν βάλει χοντρό χέρι. Με ενοχλούν τα χοντρά χαστούκια της τρόικας και τα χοντρά παζάρια της κυβέρνησης με τις διεθνείς τράπεζες που έχουν κάνει χοντρές κονόμες. Την ίδια στιγμή μας απειλούν με χοντρά πρόστιμα που θα τα γλυτώσουν μόνο όσοι έχουν χοντρό πορτοφόλι. 

Μήπως ήρθε η ώρα να πούμε όλοι μαζί ότι φτάνει πια το χοντρό παπατζιλίκι που παίζουν με τη λογική μας; Το χοντρό γιουχάρισμα δεν φτάνει, χρειάζεται να τους κάνουμε ένα χοντρό χουνέρι…..

http://satyrikon1.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.