# #

19 Απρ 2013

Πάρα πολλοί οι εκπαιδευτικοί....ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ


Η ατζέντα των τηλεπαραθύρων


Ξαφνικά κι ενώ γινόταν χαμός με την τρόικα και τις απαιτήσεις για το δημόσιο, τις καταθέσεις στην επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, 
τον ΟΠΑΠ και τις συμβάσεις, 
τις τροπολογίες που ξέπλυναν τις ευθύνες διοικήσεων τραπεζών για δάνεια στα πολιτικά κόμματα, 
στα παράθυρα της TV, κυρίως σε αυτά του Νίκου Ευαγγελάτου, 
θυμήθηκαν ότι είναι χιλιάδες οι εκπαιδευτικοί.

Συμπέρασμα που έπρεπε να εξαχθεί υποσυνείδητα ήταν ότιπρέπει να γίνουν απολύσεις. 

Το θέμα εξαφανίστηκε ξαφνικά από... την ατζέντα, όπως ακριβώς μπήκε. Αθόρυβα. 

Και τα παράθυρα γέμισαν πάλι με εκπροσώπους του αστυνομικού κατασταλτικού κράτους που στο μεταξύ μπούκαρε, όπως στη χούντα ή στο NCIS σπάζοντας πόρτες σε σπίτια πολιτών. Το συμπέρασμα που έπρεπε να εξαχθεί ήταν πως δίκιο είχαν οι δυνάμεις καταστολής και όλοι οι κάτοικοι στην Ιερισσό δικαίως είναι ύποπτοι. .. τρομοκράτες. 

Λίγο μακρύτερα από τα λαμπερά φώτα των τηλεοπτικών στούντιο ο Γιώργος Μπόμπολας πρόσφερε φιλόξενο γεύμαστον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τους εκπροσώπους του κόμματος σε μια επίσημη συνάντηση στο συγκρότημα του Πήγασου στη Μεταμόρφωση.

Μια ημέρα πριν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει τον Γιάννη Πρετεντέρη, αποσύροντας τους καλεσμένους του κόμματος από την «Ανατροπή». Κι όταν ρωτήθηκε ο πατριάρχης του εκδοτικού συγκροτήματος,μέλος του Δ.Σ. της Τηλέτυπος και βασικός μέτοχος του καναλιού, για το πώς προβάλλουν και σχολιάζουν στα τηλεοπτικά παράθυρα του ΜEGA., o Γιώργος Μπόμπολας φέρεται να είπε πως το σύστημα εκεί έχει αυτονομηθεί! Ρώτησε όμως με τη σειρά του τον Αλέξη Τσίπρα γιατί είναι αντίθετοι με τη χρυσή επένδυση της Εldorado, στην οποία κατά τ' άλλα ο επιχειρηματίας διαθέτει το 5%!

Δεν χρειάζεται να γράψουμε πως οι απόψεις του Συντονιστικού Φορέων που αντιδρούν στις Σκουριές για το περιβαλλοντικό έγκλημα δεν έχουν περάσει ποτέ από τα τηλεπαράθυρα του Μega.. 

Αν επομένως πιστέψουμε τον Γιώργο Μπόμπολα και το δημοσιογραφικό σύστημα πως έχει αυτονομηθεί, ποιος και πώς ακριβώς καθορίζει την ατζέντα των τηλεοπτικών παραθύρων;
Τα γεγονότα, θα απαντούσε το σύστημα της TV.

Αν ξαναγυρίσουμε, για παράδειγμα, στον Νίκο Ευαγγελάτο και το ξαφνικό θέμα για τους πολλούς εκπαιδευτικούς που διαθέτει η Ελλάδα, θα διαπιστώσουμε πως την ίδια ημέρα είχαν ειδοποιηθεί τα σχολεία της χώρας να εξηγήσουν γιατί έχουν πολλούς μόνιμους εκπαιδευτικούς. Το υπουργείο Παιδείας, δηλαδή, άνοιξε ζήτημα οργανικότητας στα σχολεία. Και για την εξυπηρέτηση των δικών του σκοπών φτιάχτηκε η ατζέντα των παραθύρων.


Το «αυτονομημένο» δημοσιογραφικό σύστημα λειτουργεί με non paper και κατευθυνόμενη επικαιρότητα για να εξυπηρετεί τους στόχους των «συνομιλητών» του που κατέχουν ισχύ και εξουσία. Αυτό είναι και το μοναδικό γεγονός που λαμβάνει υπόψη του.

Πηγή: Ματίνα Παπαχριστούδη - "Hot Doc'

2 σχόλια:

  1. Έτσι είναι. Όπου πάει το ΔΝΤ, οι πρώτοι που απολύονται είναι οι εκπαιδευτικοί και οι νοσηλευτές. Το ίδιο θέλουν να κάνουν και στην Ελλάδα... Αλλά, ως γνωστό, ο χώρος της Παιδείας είναι ο μόνος που έχει αποδείξει ότι μπορεί να ΡΙΧΝΕΙ κυβερνήσεις! Άρα λοιπόν, θα...προλάβουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν περιμένουμε αδερφέ από τους εκπαιδευτικούς, τη βάψαμε...

      Είδες κάποια αντίδραση;
      Δεν βλέπεις ότι στις πρόσφατες εκλογές για τους συνδικαλιστές πρώτο κόμμα ήταν η ΝουΔούλα;

      Δυστυχώς λίγοι είναι οι πραγματικοί ΔΑΣΚΑΛΟΙ...

      Διαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.