# #

12 Μαρ 2013

Η μεγάλη των μπάτσων (σ)χολή


cops
Γίνονται πράγματα στη χώρα τα τελευταία χρόνια (ειδικότερα / πάντα γίνονταν, βέβαια…) που πραγματικά δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι συμβαίνουν.
Ακούστηκε χθες βράδυ στο Extra-3 (κεντρικό βραδινό δελτίο) επώνυμη καταγγελία∙ βγήκε ο άνθρωπος, δηλαδή κι έδειξε και το πρόσωπό του:
Χτες ή προχτές, στη Βαρβάκειο Αγορά (κέντρο-Αθήνα), μάζεψαν 30 άτομα στα καλά-καθούμενα, Έλληνες, με τη γνωστή δικαιολογία “εξακρίβωση στοιχείων”>>>”προσαγωγή”.
(Απορία 1η: ΓΙΑΤΙ; ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ; ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ να μαζεύουν τους πολίτες απ΄το δρόμο, την ώρα που χαζεύουν ή ξεκουράζονται, καθισμένοι σ΄ένα παγκάκι ή την ώρα που ψωνίζουν στην αγορά για “εξακρίβωση στοιχείων”;)
Το παιδί που έκανε την καταγγελία, κάπου μεταξύ 25-35 χρονών, απλά ντυμένο, χωρίς να τραβάει την προσοχή για κάποιο λόγο, είπε πως κανένας απ΄τους 30 δεν έφερε αντίσταση, έσκυψαν το κεφάλι, νομίζοντας ότι έτσι θα ξεμπέρδευαν νωρίτερα…

(Απορία 2η:
μήπως τελικά έπρεπε ν΄αντιδράσουν; Τί είναι αυτά που ζούμε στη χώρα…)
“Προσαγωγή” σκέφτηκαν, “εδώ δίπλα θα δείξω την ταυτότητα να τελειώνουμε, να μη με τρέχει κι άλλο ο κάθε τρελαμένος στρατόκ@^λος”.
Αμ, δε.
Τους φόρτωσαν σε βανάκι, τους πήγαν στην Αμυγδαλέζα
[εκεί στο "στρατόπεδο", που κρατάνε εγκλωβισμένες & φυλακισμένες ανθρώπινες ψυχές που οραματίζονταν ένα καλύτερο αύριο στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αγγλία & όχι στη φυλακή της ΧρωστοΚώσταινας, γιατί οι κυβερνήτες της χώρας δεν είχαν το ΘΑΡΡΟΣ να ορθώσουν ανάστημα στην ΕΕ & τα διεθνή τσιράκια της, όπως οι Ιταλοί (βλέπε Δουβλίνο ΙΙ & επιδοτήσεις= ζεστό χρήμα για τους μετανάστες...), που θέλουν να δημιουργήσουν ορδές σκλάβων, για να πουλάν φτηνότερα τα προιόντα τους, με μεγαλύτερο κέρδος, αφού η Κίνα & η Ινδία πέφτουν μακριά και κοστίζουν]
και τους έβαλαν,
(καψόνι>απορία 3η: ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ κάνουν κάτι τέτοιο ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ;;;)
αφού τσέκαραν τις ταυτότητές τους, να καθαρίσουν το στρατόπεδο !!!
Μάλιστα, είπαν ότι “όποιος καθαρίσει το στρατόπεδο” (αποψίλωση… έλεοςςςςς…) θα μπορούσε να ξεμπερδέψει γρηγορότερα.
Το παιδί που έκανε την καταγγελία, διαμαρτυρήθηκε σε κάποιον φρουρό εκεί, ο οποίος του απάντησε: “έχεις δίκιο… τι να σου κάνω…”.
Επίσης, φτάνοντας εκεί, είχε διψάσει και ζήτησε λίγο νερό. Του έδειξαν ένα μπουκάλι στο πάτωμα και του είπαν: “πιες από ΄κει”. Το παιδί διαμαρτυρήθηκε: “μα, πως θα πιω από ΄κει; που ξέρω ποιός ήπιε πριν; κυκλοφορούν αρρώστιες.
Η απάντηση παρέμεινε ίδια και απαράλλαχτη, παρά τη διαμαρτυρία: ”πιες από ΄κει”.
Μάλιστα, την ίδια στιγμή που το ανέφερε στην εκπομπή, έσκασε SMS στο κινητό ενός εκ των παρευρισκομένων “πανελιστών” δημοσιογράφων από αστυνομικό που υπηρετεί στην Αμυγδαλέζα, ότι “όλα έγιναν έτσι ακριβώς, όπως τα περιγράφει το παιδί που προσήγαγαν & τα καταγγέλει”…
Ο δημοσιογράφος (που μάλλον έκανε παλιότερα αστυνομικό ρεπορτάζ) είπε ότι γνωρίζει πάνω από 17 χρόνια τον αστυνομικό που του έστειλε το SMS & ότι τον εμπιστεύεται απόλυτα σ΄αυτά που λέει. Άλλος ένας αυτόπτης μάρτυρας, δηλαδή.
Η αστυνομία, μέχρι το τέλος της εκπομπής, δεν έκανε κάποια δήλωση. Οι δημοσιογράφοι της εκπομπής ωρύονταν ότι “αυτά τα πράγματα είναι ανεπίτρεπτα”, “πρέπει να πέσουν κεφάλια στην αστυνομία”, “περιμένουμε παραιτήσεις, γιατί το γεγονός αυτό που συνέβη στη Βαρβάκειο είναι πολύ σοβαρό”…
Δεν είδαμε πουθενά μέχρι στιγμής  κάποια - από - τις - γνωστές - δικαιολογίες - της - αστυνομίας - 
Αναμένουμε, βέβαια & παρακολουθούμε το θέμα.
Και ξέρουμε ότι θα το σκαλίσει και κόσμος που παρακολουθεί το προαναφερθέν κανάλι και, πιθανότατα, κάποιοι από τους δημοσιογράφους που παρευρέθηκαν στην εκπομπή τη στιγμή της καταγγελίας.
Αλίμονο. Τόσο χάλι πια στη χώρα;
Να περπατάς στο δρόμο ή να ψωνίζεις στη λαϊκή & να έρχεται να σε συλλαμβάνει ο κάθε στρατόκ@^λος ή μεθυσμένος;;;
(>>>Έχει τύχει σε πολύ κόσμο αυτό… αστυνομικοί που βρώμαγαν ουίσκι & ζητούσαν να δουν χαρτιά αυτοκινήτου ή  ταυτότητα / μου έχει τύχει προσωπικά, με μηχανή, στη Λεωφόρο Μεσογείων… αξέχαστο περιστατικό… να βρωμάει ουίσκι σιχαμερά & να σου το παίζει εξουσία… έχει τύχει και σε συγγενή μου, θείο μου, μεγάλης ηλικίας & τράβαγε τα μαλλιά του ο άνθρωπος… όσα του είχαν απομείνει, δηλαδή, λόγω ηλικίας… -ήντα και βάλε και να σου πουλάει μούρη μεθυσμένο πιτσιρίκι…).
Να δούμε τι δικαιολογία θα βρουν για να τα καλύψουν και αυτή τη φορά…
Αναμένουμε…
Όμως: τί συμπεράσματα να βγάλουμε πια από όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα & τα δεχόμαστε-ανεχόμαστε με σκυμμένο κεφάλι;
Αναμένουμε…
Τί;
Μέχρι τότε, πάντως,
είπαμε, ρε παιδιά
>>>
ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ(Εμπνευσμένη γελοιογραφία του Κώστα Μητρόπουλου)
*
Τον τίτλο μόνο & την 1η φωτο δανειστήκαμε απ΄τον Φαρμακοχέρη

1 σχόλιο:

  1. ΜΗΝ ΑΠΟΡΕΙΤΕ.
    ΕΝΤΑΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΑΜ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ.
    ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ [ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΙΤΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ], ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΣΕΙΡΟΥΝ ΓΙΑ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΕΙΣ [ΠΑΡ'ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ] ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΦΥΓΟΔΙΚΟΣ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΕ ΜΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΦΑΣΑΡΙΕΣ Η ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.