# #

13 Μαρ 2013

Απολύστε, Συρρικνώστε και ΑΜΕΣΑ!


Την "αποβολή" δασκάλων και

 καθηγητών ζητάει η Τρόικα


Το Υπουργείο Παιδείας ευθυγραμμισμένο με τις κατευθύνσεις που βάζει επιτακτικά η Τρόικα υλοποιεί την πλήρη διάρρηξη της εργασιακής ασφάλειας των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας,  Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου,  παράλληλα με τις συγχωνεύσεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ , μπαίνουν προς εφαρμογή οι καταργήσεις ειδικοτήτων, η αναδιάρθρωση των ωρολογίων προγραμμάτων, η αξιολόγηση και ως εκ τούτου οι απολύσεις σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.
Απολύστε, Συρρικνώστε και ΑΜΕΣΑ!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Τρόικα θεωρεί ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν πολύ "λίπος" ακόμα, και  γι’αυτό απαιτεί περικοπές και περαιτέρω  συρρίκνωση του κλάδου.
Το κλειδί για την έξοδο των εκπαιδευτικών είναι η...
δημιουργία πλεονάζοντος προσωπικού.
Ο αριθμός των οργανικών θέσεων καθορίζεται ανά κλάδο και μπορεί να αυξομειώνεται με μια Υπουργική απόφαση.
Η "ορθολογική αναδιάρθρωση" του εκπαιδευτικού δυναμικού, η κατάρτιση της λίστας υπεραρίθμων και οι κατάλογοι μη προακτέων εκπαιδευτικών οι οποίοι από φέτος και στο εξής θα συντάσσονται ετησίως με βάση τις κρίσεις του νέου συστήματος αξιολόγησης, θα είναι ο κόμβος για "αραίωση" του κλάδου.

Αύξηση ωραρίου

Ο Κ. Αρβανιτόπουλος λέει πως η αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών έστω και κατά μία ώρα εβδομαδιαίως, θα δημιουργήσει εκρηκτικά πλεονάσματα προσωπικού τόσο στην τεχνική εκπαίδευση όσο και στην Γενική. Θα γίνει αύξηση ωραρίου δασκάλων και καθηγητών από την επόμενη σχολική χρονιά.

Οι αναπληρωτές
Όπως λέει το δημοσίευμα το τελευταίο Μεσοπρόθεσμο που επικαιροποίησε τον Προυπολογισμό του 2013 αναφέρει μείωση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και αύξηση ωραρίου διδασκαλίας.
Παράλληλα δρομολογείται δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων ενώ αναμένεται ότι το νομοσχέδιο για το Τεχνολογικό Λύκειο θα ξηλώσει ειδικότητες αυξάνοντας τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς.
Στο βωμό του μνημονίου άλλο ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι το κόψιμο στο ωρολόγιο πρόγραμμα.
Οι δανειστές μας αξιώνουν απολύσεις και ευρύτερα μείωση προσωπικού και μάλιστα άμεσα. Αυτό έχει γίνει ξεκάθαρο στον Υπουργό Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.