# #

16 Μαρ 2013

ΒΟΜΒΑ ναυάρχου: "Αποφασίσαμε για τα 2 υποβρύχια με πιέσεις από το υπουργικό γραφείο"!


Τα όσα είπε στην συνέντευξή του στο Onalert ο υποναύαρχος Στέλιος Φενέκος ήταν αποκαλυπτικά και συγκλονιστικά για το πως εξακολουθούσε να λειτουργεί το ελληνικό κράτος ακόμη όταν η οικονομική κατάρρευση ήταν γεγονός.

Ο υποναύαρχος Φενέκος αποκάλυψε ότι το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο δεχόταν πιέσεις από το υπουργικό γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου για να ληφθεί απόφαση υπέρ της παραγγελίας δύο ακόμη υποβρυχίων! Η οποία και αποτέλεσε...

 

μέρος της συμφωνίας για την πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον Ισκαντάρ Σάφα.

Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι οι αντιναύαρχοι αντιδρούσαν.

“Όταν στο ναυτικό συμβούλιο περνάει η αντίληψη ότι πρέπει να πάρετε απόφαση προς αυτή τη κατεύθυνση γιατί αυτό θέλει ο κ.υπουργός ,αντιλαμβάνεστε τι συνέβαινε…” ...

Ο κ.Φενέκος διευκρίνισε ότι αναφέρεται στην υπόθεση των υποβρυχίων ,τονίζοντας ότι “υπήρξαν αντιδράσεις από τους ναυάρχους. Εγώ προσωπικά είπα ότι δεν μπορεί να παραγγέλνεις υποβρύχια 1,6 δις και να κόβεις μισθούς και συντάξεις. Μάλιστα σε επόμενες συνεδριάσεις υπήρξαν αντιναύαρχοι που αντέδρασαν σ΄ αυτές τις αποφάσεις και στους τρόπους πληρωμής”.

Ο υποναύαρχος Φενέκος επιβεβαίωσε την αντιπαράθεσή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος χαρακτήρισε αυτιστικούς τους στρατιωτικούς και ειρωνεύθηκε τους αξιωματικούς ΠΝ , ρωτώντας “πότε εκπαιδεύεστε εσείς του Ναυτικού; Πριν ή μετά την δεξίωση”.

Ο κ.Φενέκος είπε ότι του ζήτησε να ανακαλέσει μέχρι την επομένη το πρωί διαφορετικά θα υπέβαλλε τη παραίτησή του. Όπως κι έγινε.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.