# #

12 Μαρ 2013

Ο Αγώνας του Βασίλη Λέκκα για αφύπνιση του κόσμου...ΜΠΡΑΒΟ ΒΑΣΙΛΗ


Ενημέρωση: 15:50 (+ηχητικό ραδιοφωνικής εκπομπής με ενημέρωση από Βασίλη Λέκκα
+ενημέρωση για τις πορείες/διαμαρτυρίες των 2-3 τελευταίων ημερών)
Χτες, Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 και ώρα 6.00 π.μ., με αφετηρία τον ιερό, ιστορικά, Τύμβο του Μαραθώνα και σημείο προορισμού τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας επανέλαβε για δεύτερη φορά, μετά από δυόμισι χρόνια, την αγωνιστική του πορεία, κρατώντας πανό & προσκαλώντας όλους τους πολίτες να “ξυπνήσουν”, να διεκδικήσουν τα χαμένα τους δικαιώματα, να συμμετέχουν μαζί του, με σκοπό την αφύπνιση και την προτροπή εναντίον μιας γενικής παθητικής παρατήρησης των πολιτικών τεκταινομένων στη χώρα και εναντίον της αυτοκαταστροφικής αδράνειας.
Στις 13:50 μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για την προσπάθειά του ν΄αφυπνιστεί ο κόσμος-ραγιάς της Τρόικας, του ΔΝΤ & της διεφθαρμένης κομματοκρατίας∙ μόλις είχε φτάσει στην Ακρόπολη, ιδιαίτερα καταπονημένος, μιας και ένα τέτοιο εγχείρημα δεν είναι εύκολο για κάποιον που δεν είναι αθλητής.
“Με είδε χιλιάδες κόσμος, χιλιάδες αυτοκίνητα. Ελπίζω…”....
Το πολύ ενδιαφέρον ηχητικό του μήνυμα
+ ενημέρωση για τις πορείες/διαμαρτυρίες των 2-3 τελευταίων ημερών >>>
.
Βασίλης Λέκκας από 0:26:58-0:37:05 + σχόλια για την προσπάθειά του στα 5-10΄ που ακολουθούν
(+αμέσως μετά, ενημέρωση για τις πορείες/διαμαρτυρίες των 2-3 τελευταίων ημερών με μηνύματα των παρευρισκομένων)

.
«Η πρώτη του μαραθώνια πορεία, η οποία και δεν κοινοποιήθηκε από τα Μ.Μ.Ε., πραγματοποιήθηκε, στις 13 Οκτωβρίου 2010, σε μία χρονική στιγμή που η Ελλάδα βρισκόταν ήδη σε πολύ δεινή θέση, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχουν έντονες λαϊκές αντιδράσεις. Το σύνθημά του ήταν:
.
«ΛΑΕ, ΜΗΝ ΠΝΙΓΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΟΥ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ».
.
Το σύνθημα της σημερινής του πορείας ήταν ακριβώς το ίδιο, επειδή τα πράγματα στη χώρα μας όχι μόνο δε βελτιώθηκαν αλλά, αντιθέτως, χειροτέρευσαν στο έπακρο.
.
Στην Ελλάδα, που βρίσκεται κάτω από την «μνημονιακή κηδεμονία» λαμβάνει χώρα η μεγαλύτερη – μη βίαιη (;) ανακατανομή πλούτου και απο-απαλλοτρίωση της ιδιοκτησίας, υπέρ των τραπεζών και άλλων “διεθνών οργανισμών”, σε βάρος των μικρομεσαίων και ασθενέστερων κοινωνικών τάξεων και, γενικώς, των παραγωγικών ομάδων. Αυτό συμβαίνει παράλληλα με το απεχθές αντίτιμο της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας (ανεξαρτησίας), την εκποίηση του εθνικού πλούτου ολόκληρης της χώρας και την παραβίαση θεμελιωδών συνταγματικών αρχών και δικαιωμάτων, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου.
.
Προφανώς, το σύστημα δε λειτουργεί, η κατάσταση επιδεινώνεται, διαρκώς, με γεωμετρική πρόοδο, υπό το άλλοθι μιας, δήθεν, οικονομικής κρίσης που -σύμφωνα με διεθνείς, έγκριτους οικονομολόγους- αποτελεί μια οικονομική παγίδα.
.
Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες μετατρέπονται σε φτωχό λαό. Ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι προ των πυλών. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη, αλλά και επίσημα, σύμφωνα με τα ερευνητικά ευρήματα της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Η ανεργία έχει υπερβεί κάθε όριο. Η κοινωνική πρόνοια διαμελίζεται καθημερινά. Οι νευραλγικοί τομείς της Υγείας, της Παιδείας, των Υποδομών και της Ανάπτυξης καταρρέουν. Οι κοινωνικές ανάγκες έχουν αρχίσει, να ικανοποιούνται από τον εθελοντισμό των πολιτών. Υπάρχει κρίση ηθικών και πολιτιστικών αξιών και το μόνο φως που διαφαίνεται, πηγάζει από μεμονωμένες προσπάθειες ατόμων ή κοινωνικών ομάδων που, όμως, δεν επαρκούν για να ανατρέψουν την αποπνικτική αυτή κατάσταση.
.
Το χειρότερο, όμως, είναι ότι πολλοί άνθρωποι έφτασαν στο σημείο να στρέφονται, πλέον, κατά του εαυτού τους. Δυστυχώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, συντελείται μια αληθινή γενοκτονία. Ο αριθμός των 3.500 αυτοκτονιών και άνω στη χώρα μας, από το 2010 που ξεκίνησε η «οικονομική κρίση» μέχρι και σήμερα, είναι πραγματικά τραγικός και πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα. Παράλληλα, ο αριθμός των συνανθρώπων μας που πάσχουν από κατάθλιψη και κινδυνεύει η ψυχική τους υγεία συνεχώς μεγαλώνει…
.
Πόση αβεβαιότητα και ανασφάλεια μπορεί να αντέξει μια ανθρώπινη κοινωνία και τι είναι ικανός να κάνει ο άνθρωπος για να την εξισορροπήσει; Δυστυχώς, αρχίζει να φαίνεται η σκοτεινή όψη του νομίσματος, με την απώλεια του ελέγχου, με την παραπληροφόρηση, με την αύξηση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας, με την επαναφορά απαράδεκτων παρελθοντικών πρακτικών, με την άνοδο αντικοινωνικών ιδεολογιών, όπως είναι οι κοινωνικές διακρίσεις και με κορυφαία παραδείγματα τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.
.
Σύμφωνα με τη λογική σκέψη, η δραματική κατάσταση που βιώνουμε δεν αποτελεί δική μας επιλογή. Πρέπει, όμως, να αντιληφθούμε ότι αποτελούμε μέρος του προβλήματος και πρέπει να επιλέξουμε πώς θα διαχειριστούμε την παρούσα κατάσταση στη συνέχεια. Δεν θα πρέπει να αδρανούμε. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Η λύση είμαστε εμείς!
.
«Κείνο που σου προσάπτουνε τα χελιδόνια,
είναι η άνοιξη που δεν έφερες».
«Κάνε άλμα, πιο γρήγορο, από τη φθορά».
Οδυσσέας Ελύτης,
αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
.
Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του Βασίλη Λέκκα, που δόθηκε στις  31.07.2012 στον Χρήστο Σωτηρόπουλο
εδώ για τις σκέψεις του για την όλη κατάσταση, στις 25-11-2011
Πηγή:  dou.gr + δικά μας πρόσθετα
http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com

Και μια καταπληκτική ερμηνεία από τον 

Έλληνα αγωνιστή , που χει ψυχή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.